Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ekcémás gyerekek anyukái,...

Ekcémás gyerekek anyukái, adnátok tanácsot?

Figyelt kérdés
Nektek hány évesen tudták megállapítni, és hogyan, hogy mitől van ( már ha egyáltalán meg tudták)? A lányom 2 s fél éves, néha nagyon csúnya a bőre, néha panaszmentes. CSak fürdetőkrémet használunk, patikai testápolót ( a doki írta fel), nem eszik semmi allergizálót, nem kap tejet még. Most éppen nagyon kijött neki, szerintem a hideg, és a távfűtés, ill. lelki eredetű, nemrég kezdte a bölcsit. Most el akarják küldeni allergia vizsgálatra, de én úgy érzem, hogy olyan kicsi még, és reménykedem, hogy kinövi ( apának is van, neki mindig a hidegre jön ki). Van tapasztalat, ill. jó tanács? Köszönöm!
2013. jan. 18. 08:17
 1/5 anonim ***** válasza:
Én lányomnál 2 évesen kezdôdtek az ekcémás panaszok. Akkor volt 4 hónapja, hogy elkezdte a bölcsit, ezért nem tudom, hogy lelki okai is voltak-e. Azóta kiderült, hogy tejfehérje allergiás. Igaz neki az ekcémán kívül voltak más panaszai is. Plussz hidegben mindig rosszabb. Mi is bízunk benne, hogy kinövi.
2013. jan. 18. 08:27
 2/5 anonim ***** válasza:

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__kisgye..

Ez a mi történetünk, 8.,11.,13. válaszoló vagyok.

Én a helyedben bőrgyógyászhoz vinném, aki zsírozót ír fel neki és még biztosan ad egy-két jó tanácsot. A hideg valóban rontja az ekcéma állapotát. Mi már odáig eljutottunk, hogy 1,5 év próbálkozás után elviselhető a mostani tél. Vannak tünetes foltjai (keze, csuklója, bokája, hajas fejbőr, pedig pár millis haja van), de a testszerte előtörő heves tüneteket 1 krémezéssel megoldom.

Mi nagyon szkeptikusan álltunk ahhoz, hogy ilyen vizsgálat, olyan orvos (a férjem nagyon sok rossz tapasztalatot szerzett e téren gyerekként), de jó orvosokra találtunk, akik valóban segíteni szeretnének a gyerekünkön, igaz magán úton kezdtük el az egészet, ahogy olvashatod is.

2013. jan. 18. 10:19
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm, igen, én is tudom, hogy összevissza szúrkálják, csomószor kell menni, órákat várni, és ha nem muszáj nem tenném ki ennek. Bőrgyógyászhoz egy hónap múlva van hely, lehet, hogy elviszem magánhoz, hátha ad valami jó krémet.
2013. jan. 18. 12:25
 4/5 SzErika22 válasza:

Mi 2 évesen mentünk kislányomhoz bőrgyógyászhoz... Szintén patikai fürdetőt, testápolót és külön a "rondább" foltokra egy krémet kaptunk - természetesen mindennapi használatra!!

Emellett kérdeztem én is, hogy mivel sok tejterméket fogyasztunk lehet-e ez az oka!? Ezt első körben kizártuk, szerinte nem attól van!!

Amit ajánlott - kerüljük a száraz levegőt, mindenképp párásítsuk a gyerekszoba levegőjét; ne használjunk öblítőt ill. por állagú mosóport a gyerek ruháinak mosásakor; csak 100% pamut összetételű ruhákat hordjon (itt ne csak azok legyenek pamutok, amik közvetlen a testével érintkeznek, hanem nagyjából az egész ruhatára...)

Nem tudom ezeket tudtátok-e, remélem hasznos információk!!!!

2013. jan. 18. 21:59
 5/5 A kérdező kommentje:
Igen, hasznosak, köszi, bár mindent így csinálunk, mondjuk a távfűtés ellen nem tudunk védekezni, az én bőröm is sokkal szárazabb ilyenkor, a párásító valamit segít, de nem sokat. Sikerült hamarabbra bőrgyógyászt szereznem, remélem segít! Köszönöm mindenkinek!
2013. jan. 20. 19:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!