Ekcémás gyerekek anyukái, adnátok tanácsot?
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__kisgye..
Ez a mi történetünk, 8.,11.,13. válaszoló vagyok.
Én a helyedben bőrgyógyászhoz vinném, aki zsírozót ír fel neki és még biztosan ad egy-két jó tanácsot. A hideg valóban rontja az ekcéma állapotát. Mi már odáig eljutottunk, hogy 1,5 év próbálkozás után elviselhető a mostani tél. Vannak tünetes foltjai (keze, csuklója, bokája, hajas fejbőr, pedig pár millis haja van), de a testszerte előtörő heves tüneteket 1 krémezéssel megoldom.
Mi nagyon szkeptikusan álltunk ahhoz, hogy ilyen vizsgálat, olyan orvos (a férjem nagyon sok rossz tapasztalatot szerzett e téren gyerekként), de jó orvosokra találtunk, akik valóban segíteni szeretnének a gyerekünkön, igaz magán úton kezdtük el az egészet, ahogy olvashatod is.
Mi 2 évesen mentünk kislányomhoz bőrgyógyászhoz... Szintén patikai fürdetőt, testápolót és külön a "rondább" foltokra egy krémet kaptunk - természetesen mindennapi használatra!!
Emellett kérdeztem én is, hogy mivel sok tejterméket fogyasztunk lehet-e ez az oka!? Ezt első körben kizártuk, szerinte nem attól van!!
Amit ajánlott - kerüljük a száraz levegőt, mindenképp párásítsuk a gyerekszoba levegőjét; ne használjunk öblítőt ill. por állagú mosóport a gyerek ruháinak mosásakor; csak 100% pamut összetételű ruhákat hordjon (itt ne csak azok legyenek pamutok, amik közvetlen a testével érintkeznek, hanem nagyjából az egész ruhatára...)
Nem tudom ezeket tudtátok-e, remélem hasznos információk!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!