Ahol a szülő egyáltalán nem fizet az oviba csoportpénzt, ott a többi szülő állja a gyerek költségeit?
Figyelt kérdés
Most épp a mikulás jön. Az anyukának jeleztem hogy nem fizettek idáig és legyen szíves fizetni, de ő közölte hogy nem fog. A többiekkel szemben nem tartom fer dolognak.ma 09:26
1/13 anonim válasza:
Miért nem fizet? Nálunk van egy kisfiú akit anyukája egyedül nevel, nehéz anyagi körülmények között. Tőlük nem kérünk pénzt, ha valami program van, összedobjuk a részét. Ha itt is ez a helyzet, akkor megbeszélném a többi szülővel, hogy mi legyen a részükkel. Ha csak nem érdekli, akkor pedig az óvónővel együtt leülnék vele beszélni, hogy ez így nem oké, ha nem fizet, akkor az ő gyereke nem kap mikulás csomagot az ovi pénzből, ha nem akarja, hogy a gyerek kimaradjon, gondoskodjon csomagról, és juttassa be az ünnepségre.
2/13 anonim válasza:
Nem kötelező a csoportpénz, így megteheti, hogy nem fizet. Valóban nem fer dolog, de sajnos nem tudsz ezzel mit csinálni. Az meg azért szegény gyerekre nézve nagyon gáz lenne, ha mindenki kapna csak ő nem. Tehát sajnos nincs más megoldás, a közösből kell neki is finanszírozni. Nálunk az osztályban több anyuka se hajlandó osztálypénzt fizetni. Első óta nem fizetnek, most ötödikesek...
3/13 A kérdező kommentje:
Azért nem fizet mert ő kijelentette hogy nem fog.
Szolidan megjegyezném 4 gyereket szülni tudott, de finanszírozni a költségeit nem.
ma 09:38
4/13 anonim válasza:
Én nem vennék neki csomagot. Nem azért fizet a többi szülő, hogy ők hasznot húzzanak belőle. Mond meg neki, hogy vegyen ő akkor mikulás csomagot és azt kapja a gyerek. Ellenkező esetben kimarad.
5/13 A kérdező kommentje:
Én sem vennék. Akkor ennyi erővel majd kap az anyja a mi pénzünkből virágot, meg ballagásra a gyerek ajándékot meg mindent. Hát nem. Úgy gondolom.
ma 09:42
6/13 anonim válasza:
Nálunk is vannak nem fizetős szülők. Soha egy szülőire el nem jönnek. Csak megüzeni, hogy beteg. Sajnál még 200ft-ot is adni egy süti vásárra, vagy egy normális dzsekit venni a gyerekre.
7/13 A kérdező kommentje:
De ez annyira bosszantó nem? Vagy azért szült ez is 4 gyereket hogy minden ingyen járjon?
ma 09:48
8/13 anonim válasza:
Igen, bosszantó! Én is sokat bosszankodok rajtuk, mert cigire jut 😡, meg energiaitalra.
9/13 anonim válasza:
Én elég régóta vagyok szmk-s (oviban kezdtem, már hatodikos a nagyobbik, még mindig én viszem), oviban még megsajnáltam a gyereket, nem a közösből, én fizettem ki a másik szmk szülővel az ilyeneket egy gyereknek. A többi szülőt nem akartuk ezzel anyagilag terhelni, nekem "belefért", hogy a gyerek ne érezze ezt. Jeleztem többször, neki is, hogy mire megy a csoportpénz, forintra pontosan eltudok számolni, ha valakinek aggálya van efelől, cseppet sem veszem magamra, ha valaki elkéri a papírokat (a mai napig megvan minden számla, blokk, befizetések aláírással stb visszamenőleg kiscsoportig). Soha nem nevesítettem azt, aki nem fizette be, sem azt aki valami miatt nem tudta beadni csak később, nem kértem számon soha senkit, szerintem korrekten álltam hozzá. Másodikban untam meg, kiírtam az osztály csoportba, hogy x ft, aki november végéig nem adja be annak sajnos nem lesz Mikulás csomagja 🤷🏼♀️. Kis település, futótűzként terjedt a hír anyuka által a "szívtelenségemről", hogy egy ártatlan gyerekkel "szúrok ki". (Ő "elvből nem fizetett", szerinte ez az ovi/iskola és a pedagógusok dolga 🙄, meg a fenntartóé). Akkor borítottam a bilit, hogy kiscsoport óta MINDEN ilyet (Mikulás , kirándulás, anyák napjára dolgok stb) annak a gyereknek saját zsebből fizettünk (a többi szülő is akkor tudta ezt meg), de elég volt. Ők mellénk álltak, a mai fejemmel ezt már oviban tettem volna meg, mert majdnem mi jöttünk ki rosszul ebből, hogy nem akatuk tovább finanszírozni ezt.
10/13 A kérdező kommentje:
Ez egy EGYMI óvoda, szóval így hogy kicsi a létszám rosszul jön ki a dolog. Nem kötelessége senkinek más dolgait fizetni akkor sem ha megteheti.
Pont mondtam az óvónőknek hogy jogilag mivel nem kötelező a csoport pénz akkor ennyi erővel ha egy megteheti akkor a másnak sem kötelező fizetni. Erre mondták hogy nem állhatnak mindent saját pénzből.
ma 10:55
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!