Mindenki így kezdi az ovit?
Beszoktatás hetén 3 napot ment, aztán 1 hét itthon. Múlt héten végig volt, most megint lázas. Óvoda előtt 1x volt beteg, még akkor sem kapta el, mikor az apjával mindketten betegek voltunk. Itt a 6 hónapos tesója, valószínűleg ő is elkapja majd.
Ti mit adtok a 3 éves gyereketeknek, hogy kevesebbszer legyen beteg? Vagy nem kell semmi, jobb ha atesik rajta?
Köszönöm
Szerintem csak az idő segít. Mi bölcsiben kezdtünk, beszoktatás első hete után elkapott egy hányós vírust, ami végigment a családon. Utána járt megint 1 hetet, pont beszokott, és akkor kezdődött az 1 hét betegség, 1 hét otthon, még nyáron is, a takony alap állapot volt, csak a színe változott. Kb. fél év után volt az első hónap, amit végigjárt a bölcsiben. Az első évünk így telt. Most meg az tűnt fel, amikor nézegettem az eü kiskönyvét, és a 3 éves orvosi státusz elmaradt. Úgy voltam vele, hogy majd ha beteg lesz, letudom ezt is, külön ezért nem megyek el a dokihoz. Hát fél éve nem volt beteg, másfél hónapja ovis, most kezdett el minimálisan folyni az orra.
Vitaminból amúgy semmi különöset nem kap, ezt az Actival Kidset kapja napi 2x, mert finom :D Meg a D-vitamint esténként.
Fiam 5,5 éves, nagycsoportos. Ő pl kiscsoportban 4x volt összesen beteg.
Lányom áprilisban kezdte az ovit, még nem volt beteg.
Semmit nem kapnak. Vagyis C és D vitamint, ha eszembe jut.
Mi igen. A nagyobb 2 évig 3-5 nap oviban, 2-3 hét itthon. Most nagycsoportban már nagyon jól bírja, szeptemberben 1 hetet volt itthon, meg most hétfőtől, de ez sem olyan vészes.
A másik gyerek szintén így kezdett, ő középső csoportos, már nála is jobb a helyzet, mint tavaly, amikor volt, hogy konkrétan 1 hónapot hiányzott, csak 2 napot volt oviban.
Vitaminból csak a szokásos multi-C-D vitaminokat kapják. A multiból próbáltam sok félét, amiket próbáltunk, azok közül egyiknek sem volt jobb hatása a többinél.
(A dokink szerint amúgy teljesen rendben van, amíg csak ezek a kisebb betegségek vannak, de azok folyamatosan.)
Talán 1x voltak betegek a gyerekeim ovi alatt. Sógornőméknél ha kettőt köhögött a gyerek, már nem vitték oviba. Aztán egy hét múlva ugyanez náluk.
Nálunk csak akkor maradtak otthon, ha látszott hogy akadályozza őket valami tünet abban, hogy oviba legyenek.
Semmit nem szedtünk, max néha egy szem gumicukorvitamin. Amúgyis az összes élelmiszer agyon van vitaminozva.
Mi lázat is csak akkor csillapítunk ha vagy nagyon magas, vagy ha már tart jó pár órát, és azalatt kiégeti a kórokozókat. És olyankor hamar meg is gyógyulnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!