Harap a kisfiam az oviban! Mit csináljak?
2 éves kora óta bölcsis volt, a bölcsiben nem volt ez jellemző. Szépen beilleszkedett. Most nyáron lett 3 éves, szeptemberben kezdte az ovit. Viszont itt az első két hét után, ami viszonylag konfliktusmentesen telt, állandósult a harapása. Ha nem tud valamilyen helyzetet kezelni, harap. Hozzátenném, hogy vegyes csoport, és mindig a nagyfiúkkal van konfliktusa. Az intézmény nincs a topon, két óvónő van, az egyik totál ki van égve, a másik pedig most kezdte, ez az első csoportja. Úgy érzem, nem kezelik a helyzetet megfelelően. Sőt, inkább elvárják, hogy én oldjam meg otthonról a kisfiam viselkedését.
Beszéltem egy nyugdíjazott óvónővel, aki elmondta, hogy náluk az óvodában az volt a protokoll, ha volt harapós gyermek a csoportban, hogy az egyik nevelő rá fókuszált, és megfigyelték milyen helyzetek okozzák a harapást, és azt próbálták megelőzni. Itt az óvónők részéről semmilyen odafordulás nincs. Én partner vagyok mindenben, már 2x jártam fogadóórán is, de konkrétan azt sem tudták megmondani miért harapott. A konkrét szituációkat nem látták.
Mit csináljak vele itthon? Büntessem? Ő itthon nem beszél róla nagyon, ha kérdezem miért harapott, annyit mond, hogy elvették a játékát, vagy nem adtak neki oda valamit.
Teljesen kétségbe vagyok esve. Ha valakinek volt hasonló tapasztalata, kérem írjon. Köszönöm
Én annak idején megvontam 2 hétre az édességet teljesen, és minden nap beszélgettünk a lányommal arról, hogy nem szabad harapni. Soha többé nem harapott!
Pedig a lányom autista,és akkor még naaaaggyon el volt maradva. Alig beszélt még 3.5 évesen. Mégis megértette és be is tartotta.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!