Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Harap a kisfiam az oviban!...

Harap a kisfiam az oviban! Mit csináljak?

Figyelt kérdés

2 éves kora óta bölcsis volt, a bölcsiben nem volt ez jellemző. Szépen beilleszkedett. Most nyáron lett 3 éves, szeptemberben kezdte az ovit. Viszont itt az első két hét után, ami viszonylag konfliktusmentesen telt, állandósult a harapása. Ha nem tud valamilyen helyzetet kezelni, harap. Hozzátenném, hogy vegyes csoport, és mindig a nagyfiúkkal van konfliktusa. Az intézmény nincs a topon, két óvónő van, az egyik totál ki van égve, a másik pedig most kezdte, ez az első csoportja. Úgy érzem, nem kezelik a helyzetet megfelelően. Sőt, inkább elvárják, hogy én oldjam meg otthonról a kisfiam viselkedését.

Beszéltem egy nyugdíjazott óvónővel, aki elmondta, hogy náluk az óvodában az volt a protokoll, ha volt harapós gyermek a csoportban, hogy az egyik nevelő rá fókuszált, és megfigyelték milyen helyzetek okozzák a harapást, és azt próbálták megelőzni. Itt az óvónők részéről semmilyen odafordulás nincs. Én partner vagyok mindenben, már 2x jártam fogadóórán is, de konkrétan azt sem tudták megmondani miért harapott. A konkrét szituációkat nem látták.

Mit csináljak vele itthon? Büntessem? Ő itthon nem beszél róla nagyon, ha kérdezem miért harapott, annyit mond, hogy elvették a játékát, vagy nem adtak neki oda valamit.

Teljesen kétségbe vagyok esve. Ha valakinek volt hasonló tapasztalata, kérem írjon. Köszönöm

ma 09:07
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Amikor elmondta, hogy miért harapott, te hogy reagáltál? Ráhagytad vagy elmondtad mit tegyen a harapás ellen? A te felelősséged annyi, hogy más, nem agresszív módokat tanítasz neki. Ha elveszik a játékát, jelezze az óvónőnek, ha nem akarják neki odaadni a játékot, akkor keressen más elfoglaltságot. Gyanítom, eddig nem igazán kellett játékokon osztozkodnia. Illetve beszélj újra a nevelőkkel, hogy a kisfiad szerint ezek, amik kiváltják ezt a szituációt. Figyeljenek erre, és ők is beszéljék át, ilyen helyzetben mi a helyes viselkedés a csoportban.
ma 09:22
 2/5 anonim ***** válasza:
Elmondta az okot, elvették a játékot. Nem büntetni kell, hanem konfliktus kezelésről beszélni vele, nyilván az ő szintjén. Ha nincs megtanítva rá, hogy hogyan kezelje a különböző helyzeteket magától reagál. Kicsi, nem fogja magától tudni, hogy ne harapja meg azt akivel gondja van, ez a szülő feladata.
ma 09:24
 3/5 anonim ***** válasza:
10%
A magyarázáson kívül, annyit tehetsz hogy finoman a szájára csapsz. Majd kinövi.
ma 09:27
 4/5 anonim ***** válasza:
66%

Én annak idején megvontam 2 hétre az édességet teljesen, és minden nap beszélgettünk a lányommal arról, hogy nem szabad harapni. Soha többé nem harapott!

Pedig a lányom autista,és akkor még naaaaggyon el volt maradva. Alig beszélt még 3.5 évesen. Mégis megértette és be is tartotta.

ma 10:18
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Azt tenném még hozzá a korábbi javaslatokhoz, hogy dicsérd meg nagyon az olyan napokon, amikor nem harapott! Érezze azt is, hogy észreveszed, amikor betartja a szabályt, és büszke vagy rá.
ma 11:39

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!