Mennyire fair, ha kiírják az ovi facebook csoportjába, hogy ki nem vitt gyümölcsöt/tisztasági csomagot?
Értem. Nos ez csak, és kizárólag a te hibád, hogy képtelen vagy eltartani egy gyereket.
Hol az apja?
Ha ennyire szarul áll a helyzet, akkor a délbeni internetezés helyett keress állást, mond le az internet előfizetést. Sok embert ismerek akik mélyszegénységben nőttek fel, de ha a gyereknek kellett valami, akkor meg is kapta.
Nem kell banan meg narancs az egész csoportnak, veszel almát, az olcsó.
De éppenséggel szólhattal volna az ovononek, hogy Julika, most nem tudok szappant/gyümölcsöt hozni, mert nem jön ki úgy anyagilag ez a hónap, megoldhatjuk úgy, hogy májusban hozom majd?
Az amúgy nem lesz probléma, ha gyereked nem moshat kezet az oviban és nem törölhetu ki a hatsojat, mert nem vittél se szappant, se wc papirt? Mellé a gyumolcsobol se kap, mert azt se vittel?
Szerintem nem a megszégyenítés a cél, hanem felhívni az érintett szülő figyelmét, hogy mulasztott.
Semmi gond nincs ezzel! Viszont személyiségi jogok miatt csak a gyermek monogramját szabadna kiírni, nem a teljes nevét.
De ezt jelezted az ovónőknek, hogy ne haragudjatok, most nem fogok tudni gyümölcsöt vinni?
Amúgy oké, én se értem, miért a szülőknek kell gyümölcsöt vinni az egész óvodai csoportnak, ezt komolyan nem vágom. Majd mindenki vesz a saját gyerekének, amit tud és akar.
De azért a tisztasági csomag necces, mert nyilván a te gyereked is kakál, mossa a kezét, stb. Most mi a jó megoldás? Akkor a te gyerekednek ne adjanak gyümölcsöt, mert te sem viszel másnak?
Nem szóltak korábban. Áprilisban nem is volt a gyerekem, mert szünet előtt beteg volt, aztán ugye szünet. Márciusban pedig vittünk. Sőt, a féléves tisztasági csomagot is bevittük, amit kevesen. Azt nem írták ki természetesen.
Egyszerűen most nem megy. Egy fizetésből vagyunk+a gyed és a férjem múlt hónapban sokat volt táppénzen. Ráadásul egy nagy váratlan kiadásunk is volt. Ezeket elmondtam volna az óvónőnek, ha személyesen szól és következő hónapban pótoltam volna. De annak ellenére, hogy ezt most kiírta és nekem rohadt kínos, még nem fogom a gyerekek szájából kivenni a falatot.
"Ezeket elmondtam volna az óvónőnek, ha személyesen szól és következő hónapban pótoltam volna"
De ezt miért kell külön mondani? Feltételezem, tudtál róla, hogy a, te gyümölcsnapod jön, miért nem szóltál előtte?
Szóval két felnőtt embernek, egy gyerekkel nincs annyi megtakarítása, hogy 1 évig el legyenek munka nélkül?
Miért van gyereked?
Írj számlaszámot, és kifizetem a csomagot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!