Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Mire kérhetnek pénzt az óvónők?

Mire kérhetnek pénzt az óvónők?

Figyelt kérdés

Tudomásom szerint semmire.

De mégis kérnek. Nálunk pl 700 Ft csoportpénz. Havi szinten egy gyümölcsnap, kb két kiló gyümölcs. De nem alma meg banán, hanem kicsit változatosabb (meg persze drágább). Tisztasági csomag havonta (wc papír, zsebkendő, szalvéta, folyékony szappa , nedves wc papír).

Ezek sem kevesek havi szinten, de akkor még befigyelnek random programok. Most egy 1000-es bábszínházra, most 800 Ft zenés koncertre, meg még 300 Ft fagyizásra. Mindig van valami. Persze ezeket muszáj befizetni, mert akkor a gyerek nem vehet részt az eseményen. Komolyan, ül a dadussal kettesben a csoportszobában. Vagy nagy kegyesen megnézheti a bábszínházat és utána folyamatosan járnak az ember nyakára, hogy fizesse be.

A tisztasági csomag elvileg önkéntes alapon működik. De mégsem, mert egy táblázatban vezetik, ki vitte be. Eddif magunknak kellett jelölni, kint volt a faliújságon. Be is írtam magam rendszeresen. Aztán -valószínűleg pont emiatt és hogy megmaradjon a szégyenfal- már az óvónénik adják oda a papírt, ha valaki beviszi a vásárfiát. Nem ők jelölik, hanem az anyukák kezébe adják, hogy jól meg tudják nézni, kinnem vitt már több alkalommal. Hallottam is már vissza, hogy én sosem viszek. A gyümölcs is önkéntes lenne, de az sem az. Névsor szerint be vannak osztva a gyerekek. Mindent napra egy. Először nem vittem. Szülőin jelezve is lett, hogy mindenki vigyen, mert aznap nincs gyümölcs. Aztán azokon a napokon nem vittem a gyereket se. Azt nem várhatja senki hogy csak a gyümölcs miatt bemenjek. Aztán kivették a naptárból, de az is visszahallottam, hogy húzták a szájukat.

Az új zseniális ötletük: 500 Ft eszközpénz. Kreatív alapanyagokhoz. Így évvégére. Mivel volt itthon egy csomó wc papír guriga, jószívvel bevittem. Kb bármit lehet belőle csinálni. Hát az nem kellett. Kezdem azt hinni, hogy nem is a kreatívkodás a lényeg, hanem a pénz, ami ki tudja mire megy el. Ahogy a rengeteg wc papír és társai is. Barátnőm gyerekének semmit nem kell vinni. Gyümölcs, tisztasági felszerelés, kézműves eszközök? Ad a fenntartó. Az ő dolga. Bábszínház, zenés műsor? Az óvónők csinálják.

Máshol ez hogy megy?

2022. ápr. 26. 20:03
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯
 51/114 anonim ***** válasza:
87%
Akkor te a mi ovinkba jól éreznéd magad. Tele vagyunk lusta, mi haszna, a maga se tudja hányadik gyereket pottyanja, életében sose dolgozó, gyümölcsöt sose hozó, mindent ingyen kapó szülőkkel. Egy db wc papírt nem kell a 4 év alatt behozni mert ők cegínyek.
2022. ápr. 27. 05:33
 52/114 anonim ***** válasza:
91%
Na folytatom, úgyhogy az óvónéni már rég beleunt hogy mindent kunyerálni kell, így nincs pénz kérve semmire. Hisz állambácsi hosszú évtizedek óta támogatja a HHH gyerekeket, a cigány anyukának csak pottyantani kell. Na ezt csak azért írom mert neked is hasonló a mentalitásod mint ezeknek.
2022. ápr. 27. 05:41
 53/114 anonim ***** válasza:
28%
2022. ápr. 27. 06:53
 54/114 anonim ***** válasza:
100%

50 és, te nem érted. Állami, kötelező, ez tény. A rendszer is rossz, nincs elég állami pénzügyi háttér sem az óvodák, iskolák, kórházak napi szintű kiadásaira.

Ha már nincs elég pénz, 2 dolog történhet. Allamiba adod, ahol magasabb összegben fizetsz de minőségibb szolgáltatást kapsz.

Allamiba viszed és juttatsz be a gyerekeknek tisztaságit és gyümölcsöt. Jelzem 30 éve is volt tisztasági és gyümölcs bevitel.

Amúgy a mi ovink a szülőket kérdezte, hogy mi jobb, év elején beadni pénzt vagy havonta beadni tisztaságit és alkalmanként közösségi eseményre pénzt.

Mi a pénzt szavaztuk. Közösségi eseményre pedig, mivel előre nem szedhetnek, ezért önkéntes alapon, a gyerekek támogatására szavaztunk meg egy összeget, és abból gazdálkodik a 2 óvónő az évben. Jelzem így is van aki többet ad be, aki megteheti, de a megszavazott összeget mindenki beadta. Ez amolyan osztalypenz, csak ezt így nem nevezhetik és szedhetik direktben.

2022. ápr. 27. 07:03
 55/114 anonim ***** válasza:
100%

Azt azért tudod, hogy az iskola is kötelező, mégsem lesz minden ingyen? Nem fogják a gyereket ingyen kirándulni vinni vagy egyéb rendezvényekre.

Az enyém magán óvodába járt, tehát nem kellett vécépapírt meg zsebkendőt vinni, cserébe volt havi díj. És a külön programok még így is plusz pénzbe kerültek. Én viszont örültem, hogy mentek. Időnként megkértek szülőt is, hogy menjen velük kíséretnek, még oda is mentem néha.

Ugyanez van az iskolában (bár ez állami). Vittünk időnként délutánra gyümölcsöt, adunk be osztálypénzt, amiből a belépőket fizetik, ha mennek valahová, és néha kíséretnek is megyünk.

Ha otthon lenne a gyereked, akkor nem használna vécépapírt meg zsebkendőt? Nem vinnéd el sehová? Vedd úgy, hogy ezt otthon is elköltenéd rá. Én nem égetném magam ezzel, amit te művelsz. Komolyan 300 forinton cirkuszolsz? Ha nincs havi 2-3000 forintod a gyerekre, akkor tényleg kár volt.

2022. ápr. 27. 08:10
 56/114 anonim ***** válasza:
94%
Ez mind a gyerekekért van. Hidd el, nekünk óvó néniknek is kellemetlen kéregetni. A fenntartó dolga (lenne) ezeket beszerezni. És nem, nem rakjuk el… velem még olykor az is megesik, hogy a 160ezres fizumból veszek valamit a csoportba, mert éppen arra van szükségünk, legutóbb pl. dekorgumit…
2022. ápr. 27. 08:21
 57/114 anonim ***** válasza:
96%
Neked nem tűnt még fel, hogy rengeteg dolog kötelező, mégsincs ingyen? Miért pont ezen vagy kiakadva? Maszkot hordani zárt térben vagy 2 évig kötelező volt kisebb szünetekkel, mégsem vágott hozzád az állam 100 darabot ingyen, hanem venned kellett. Az iskola kötelező, mégis meg kell majd venned a tanszereket, könyveket, táskát, fizetned a menzát. Ruhát hordani kötelező, különben közszeméremsértésért bevisznek, mégsem vesz neked ruhát az állam. És lehetne még példákat mondani...
2022. ápr. 27. 08:24
 58/114 anonim ***** válasza:
95%
Te annyira hülye vagy, kedves kérdező… szégyelld magad.
2022. ápr. 27. 08:27
 59/114 anonim ***** válasza:
94%
Nem is válaszol, gondolom azt hitte mindenki bólogat majd a hülyeségeire.
2022. ápr. 27. 08:34
 60/114 anonim ***** válasza:
100%
Nem csak azért kötelező az ovi hogy aki otthon nem tudja szocializalni a gyereket annak az óvoda megteszi…. Felkészíti a gyereket az iskolára,hogy 6eveseb végig tudjon ülni 45 percet…. Nem értem miért baj , hogy vinni kell gyümölcsöt .?! Meg a programokra, kezmuveskedésre bevinni pénzt ? Sajnos nem csak 1 ovi van akit az önkormányzat tart fent így érthető , hogy minden nem tudnak fizetni. Elég a számla , fizetés stbstb. Nyilván lehetne jobb a helyzet is de nem az, ezvan el kell fogadni. Inkább örülj, hogy kreativkodnak, programoznak. Jobb lenne ha csak leraknák őket a foldre h jatszatok aztán majd lesz valami?!
2022. ápr. 27. 09:21
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!