Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Mire kérhetnek pénzt az óvónők?

Mire kérhetnek pénzt az óvónők?

Figyelt kérdés

Tudomásom szerint semmire.

De mégis kérnek. Nálunk pl 700 Ft csoportpénz. Havi szinten egy gyümölcsnap, kb két kiló gyümölcs. De nem alma meg banán, hanem kicsit változatosabb (meg persze drágább). Tisztasági csomag havonta (wc papír, zsebkendő, szalvéta, folyékony szappa , nedves wc papír).

Ezek sem kevesek havi szinten, de akkor még befigyelnek random programok. Most egy 1000-es bábszínházra, most 800 Ft zenés koncertre, meg még 300 Ft fagyizásra. Mindig van valami. Persze ezeket muszáj befizetni, mert akkor a gyerek nem vehet részt az eseményen. Komolyan, ül a dadussal kettesben a csoportszobában. Vagy nagy kegyesen megnézheti a bábszínházat és utána folyamatosan járnak az ember nyakára, hogy fizesse be.

A tisztasági csomag elvileg önkéntes alapon működik. De mégsem, mert egy táblázatban vezetik, ki vitte be. Eddif magunknak kellett jelölni, kint volt a faliújságon. Be is írtam magam rendszeresen. Aztán -valószínűleg pont emiatt és hogy megmaradjon a szégyenfal- már az óvónénik adják oda a papírt, ha valaki beviszi a vásárfiát. Nem ők jelölik, hanem az anyukák kezébe adják, hogy jól meg tudják nézni, kinnem vitt már több alkalommal. Hallottam is már vissza, hogy én sosem viszek. A gyümölcs is önkéntes lenne, de az sem az. Névsor szerint be vannak osztva a gyerekek. Mindent napra egy. Először nem vittem. Szülőin jelezve is lett, hogy mindenki vigyen, mert aznap nincs gyümölcs. Aztán azokon a napokon nem vittem a gyereket se. Azt nem várhatja senki hogy csak a gyümölcs miatt bemenjek. Aztán kivették a naptárból, de az is visszahallottam, hogy húzták a szájukat.

Az új zseniális ötletük: 500 Ft eszközpénz. Kreatív alapanyagokhoz. Így évvégére. Mivel volt itthon egy csomó wc papír guriga, jószívvel bevittem. Kb bármit lehet belőle csinálni. Hát az nem kellett. Kezdem azt hinni, hogy nem is a kreatívkodás a lényeg, hanem a pénz, ami ki tudja mire megy el. Ahogy a rengeteg wc papír és társai is. Barátnőm gyerekének semmit nem kell vinni. Gyümölcs, tisztasági felszerelés, kézműves eszközök? Ad a fenntartó. Az ő dolga. Bábszínház, zenés műsor? Az óvónők csinálják.

Máshol ez hogy megy?

2022. ápr. 26. 20:03
 61/114 anonim ***** válasza:
100%
Ha ennyire szarrágó vagy kérdező, hagyják a gyerekedet, hogy taknyosan, koszosan, gyümölcs nélkül, foglalkozások nélkül, élmények nélkül tengesse a napjait? Nem az óvónőt kéne megint szidni, aki próbálná az ilyen szülők okozta károkat a gyerekekben helyrehozni.
2022. ápr. 27. 09:40
 62/114 A kérdező kommentje:
53-as, hiába linkeled be, hogy máshol mennyi LEHET (van ahol olcsóbb) a fagyi. Nálunk akkor sem 450 Ft. Ha napos idő lesz lefotózom az ártáblát, mert látom nagyon nem hiszed el, hogy itt nem kerül ennyibe.
2022. ápr. 27. 10:23
 63/114 anonim ***** válasza:
100%
Biztos fordítva vagyok bekötve, de én akkor is beviszem a gyümölcsöt, ha aznapra épp lebetegedett a gyerekem... volt ilyen, nem is egyszer. Egyet sajnálok ilyenkor, hogy nem viheti be ő azt, amit előtte olyan örömmel válogatott. Az óvodai élményeket pedig nem kellene sajnálnod tőle, azt sem, ami pénzbe kerül.
2022. ápr. 27. 10:24
 64/114 A kérdező kommentje:
Az én gyerekem nem használ bent zsebkendőt, ugyanis taknyosan nem viszem. Mivel bent nem kakil, így a nedves wc papírt is másnak veszem. Pisilni kétszer szokott délelőtt (ebéd után jön haza), egyszerre 3 lapot kapnak, 20 nappal számítva az 120 lap. Egy tekercs papír kb 150 lap. 4 tekercset kérnek havonta. Az ötször annyi, amennyit a gyerek használ. 10 hónap alatt 30 tekercs wc papírt adok ajándékba. A folyékony szappant lehet elhasználja, mert kezet sokat mosnak. A többit tuti nem.
2022. ápr. 27. 10:36
 65/114 anonim ***** válasza:
96%
atyaég kérdező, ez az utolsó wc papír lap számolós kommented már durva. és ha rájön a gyerekre a cifra, akkor hagyják szaros valaggal míg haza nem megy, mert elfogyott a tekercs amit anya küldött másét meg nem haszáljuk?! 😂😂
2022. ápr. 27. 10:40
 66/114 anonim ***** válasza:
100%
Jó, hogy azt nem számolod ki, hogy hány kanál levest evett a gyereked, és akkor arányosan el lehetne osztani annak a költségét is. Szánalmas. Most komolyan 4 tekercs vécépapíron vered itt magad már oldalakon keresztül? Ez legyen a legnagyobb gondod az életben.
2022. ápr. 27. 10:45
 67/114 anonim ***** válasza:
100%

Hajjajj... Tudatosan kellene gyereket vállalni, számításba véve a felmerülő kiadásokat. Havi szinten párezer forint az, amin most pörögsz. Ráadásul hasznos dolgok, amiket otthonra is megveszel - wc papír, szalvéta, törlőkendő... Nem kérnek extra dolgot. Örülni kellene, hogy gyümölcsöt adnak a gyereknek, nem cukros szarokat. Azt értem, hogy te nem viszel be gyümölcsöt, de vajon a te gyereked eszik abból, amit más szülő bevisz? Ezen kellene elgondolkodnod.

Tényleg nagyon garasos vagy. Kinek jut eszébe leszámolni laponként a wc papírt...

2022. ápr. 27. 10:55
 68/114 anonim ***** válasza:
100%
... ha viszont nem teheted meg, anyagi okok miatt, akkor a helyzeteddel valószínűleg az óvónők is tisztában vannak, és el sem várják.
2022. ápr. 27. 10:57
 69/114 anonim ***** válasza:
91%

😂

Wc papír kiszámolós a napi top komment

Ultra gáz vagy

2022. ápr. 27. 10:58
 70/114 anonim ***** válasza:
92%

"Az én gyerekem nem használ bent zsebkendőt..."

Ez már tényleg az alja.

Nem hiszem el hogy tényleg vannak ilyen "emberek", te csak valami oktondi troll lehetsz.

2022. ápr. 27. 11:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!