Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Mire kérhetnek pénzt az óvónők?

Mire kérhetnek pénzt az óvónők?

Figyelt kérdés

Tudomásom szerint semmire.

De mégis kérnek. Nálunk pl 700 Ft csoportpénz. Havi szinten egy gyümölcsnap, kb két kiló gyümölcs. De nem alma meg banán, hanem kicsit változatosabb (meg persze drágább). Tisztasági csomag havonta (wc papír, zsebkendő, szalvéta, folyékony szappa , nedves wc papír).

Ezek sem kevesek havi szinten, de akkor még befigyelnek random programok. Most egy 1000-es bábszínházra, most 800 Ft zenés koncertre, meg még 300 Ft fagyizásra. Mindig van valami. Persze ezeket muszáj befizetni, mert akkor a gyerek nem vehet részt az eseményen. Komolyan, ül a dadussal kettesben a csoportszobában. Vagy nagy kegyesen megnézheti a bábszínházat és utána folyamatosan járnak az ember nyakára, hogy fizesse be.

A tisztasági csomag elvileg önkéntes alapon működik. De mégsem, mert egy táblázatban vezetik, ki vitte be. Eddif magunknak kellett jelölni, kint volt a faliújságon. Be is írtam magam rendszeresen. Aztán -valószínűleg pont emiatt és hogy megmaradjon a szégyenfal- már az óvónénik adják oda a papírt, ha valaki beviszi a vásárfiát. Nem ők jelölik, hanem az anyukák kezébe adják, hogy jól meg tudják nézni, kinnem vitt már több alkalommal. Hallottam is már vissza, hogy én sosem viszek. A gyümölcs is önkéntes lenne, de az sem az. Névsor szerint be vannak osztva a gyerekek. Mindent napra egy. Először nem vittem. Szülőin jelezve is lett, hogy mindenki vigyen, mert aznap nincs gyümölcs. Aztán azokon a napokon nem vittem a gyereket se. Azt nem várhatja senki hogy csak a gyümölcs miatt bemenjek. Aztán kivették a naptárból, de az is visszahallottam, hogy húzták a szájukat.

Az új zseniális ötletük: 500 Ft eszközpénz. Kreatív alapanyagokhoz. Így évvégére. Mivel volt itthon egy csomó wc papír guriga, jószívvel bevittem. Kb bármit lehet belőle csinálni. Hát az nem kellett. Kezdem azt hinni, hogy nem is a kreatívkodás a lényeg, hanem a pénz, ami ki tudja mire megy el. Ahogy a rengeteg wc papír és társai is. Barátnőm gyerekének semmit nem kell vinni. Gyümölcs, tisztasági felszerelés, kézműves eszközök? Ad a fenntartó. Az ő dolga. Bábszínház, zenés műsor? Az óvónők csinálják.

Máshol ez hogy megy?

2022. ápr. 26. 20:03
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/114 anonim ***** válasza:
86%

Istenem, szegeny kisgyerek, míg él ki lesz közösítve az idióta anyja miatt.

Ha ennyire nem akarsz rá egy petákot sem költeni, nincs egy családtag aki magához vehetné és normális élete lehetne?

Fürödni pl milyen gyakran engeded? Ruhái rendben?

Szegény kisgyerek 😑

2022. ápr. 26. 20:32
 22/114 anonim ***** válasza:
25%

18-as

Abszolút igazad van.

Ha van ilyen, akkor azt az egy gyereket átteszik addig egy másik csoportba.

Ez egy kamu kérdés, amit egy fideszes troll írt ki, hogy a pedagógusok ellen uszítson. Most ezt találták ki habonyék.

2022. ápr. 26. 20:35
 23/114 anonim ***** válasza:
87%

Ha nem kamu a kérdés, akkor azt kell mondjam, hogy szégyen, amit művelsz.

Fúú pasztmek, de tényleg....

24/114 anonim ***** válasza:
91%

Ezt jól értem, nem vitte a gyereket óvodába aznap, amikor ő volt a gyümölcsben soros, csak azért, hogy ne kelljen vennie két kiló barackot?

Uristen.

Remelem a gyerek a többi napon se eszik a mások által vett gyümölcsből, hanem csak lesi a többit.

25/114 anonim ***** válasza:
83%

Nálunk 8 évvel ezelőtt volt 1000 forint a havi csoportpenz. Mégse hőbörgött senki.

És igen, vittük a gyümölcsöt, Wc papírt, papírzsepit és a különfoglalkozasokra a pénzt.

Örültünk hogy tudtuk, hogy a gyerek összkomfortosan van az oviban. Nem is értem az ilyen embereket.

2022. ápr. 26. 20:36
 26/114 anonim ***** válasza:
79%
Atyaég. Amúgy általában mindig a pénzesek ilyen spúrok. :D
2022. ápr. 26. 20:40
 27/114 anonim ***** válasza:
79%

Sz a baj szegény gyerek ég, és az ovisok már elég gonoszak tudnak lenni és nem is hülyék.

El se tudom képzelni min megy szerencsétlen keresztül mikor az egész csoport nem eszik gyümölcsöt amikor neki kellene vinni.

Vagy a szülinapján se mehet mert kéne 2 zacskó vaníliás karika?

2022. ápr. 26. 20:45
 28/114 anonim ***** válasza:
87%

Remélem kérdező, mondtad a saját gyerekednek, hogy amikor oviban van, ő nem ehet a közös gyümölcsből, hiszen ti nem adtok bele a közösbe...

Az ilyen emberekkel mit tudnék tenni egy lakatlan szigeten négyszemközt....

2022. ápr. 26. 20:49
 29/114 anonim ***** válasza:
39%

Azon kívül hogy nem értek egyet a kerdezovel mert a gyereke fogja elszenvedni a dacolasat...

...amíg mindenki lelkesen asszisztál ahhoz hogy lassan az óvónők bérét is közösen kell osszedobni, addig semmi nem fog változni :( lehet aztán húzkodni az x-eket négyévente akárhová :(

2022. ápr. 26. 20:54
 30/114 anonim ***** válasza:
91%

Nagyon sajnálom a gyereked, ha mindez igaz.

De hogy a kérdésre is válaszoljak, nálunk a csoportpénzből a gyerekeknek vesznek ajándékot Mikulásra, húsvétra (nekem minden pénzt megért ahogy örült, hogy kapott ajándékot, otthon ugye pár nappal később voltak ezek az ünnepek) és néhány eszközt is a kreatív dolgokhoz. A gyümölcs-kérdésnél nálunk kerek-perec megmondták, hogy az államtól természetesen kapnak gyümölcsöt, de mindig csak almát, ezért kérik, hogy vigyünk más gyümölcsöt is. Az meg, hogy ilyen klassz programokat leszerveznek ennyi pénzből, szerintem nagyon jó. Én nem tudnám ennyiből megoldani.

2022. ápr. 26. 20:56
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!