Mire kérhetnek pénzt az óvónők?
Tudomásom szerint semmire.
De mégis kérnek. Nálunk pl 700 Ft csoportpénz. Havi szinten egy gyümölcsnap, kb két kiló gyümölcs. De nem alma meg banán, hanem kicsit változatosabb (meg persze drágább). Tisztasági csomag havonta (wc papír, zsebkendő, szalvéta, folyékony szappa , nedves wc papír).
Ezek sem kevesek havi szinten, de akkor még befigyelnek random programok. Most egy 1000-es bábszínházra, most 800 Ft zenés koncertre, meg még 300 Ft fagyizásra. Mindig van valami. Persze ezeket muszáj befizetni, mert akkor a gyerek nem vehet részt az eseményen. Komolyan, ül a dadussal kettesben a csoportszobában. Vagy nagy kegyesen megnézheti a bábszínházat és utána folyamatosan járnak az ember nyakára, hogy fizesse be.
A tisztasági csomag elvileg önkéntes alapon működik. De mégsem, mert egy táblázatban vezetik, ki vitte be. Eddif magunknak kellett jelölni, kint volt a faliújságon. Be is írtam magam rendszeresen. Aztán -valószínűleg pont emiatt és hogy megmaradjon a szégyenfal- már az óvónénik adják oda a papírt, ha valaki beviszi a vásárfiát. Nem ők jelölik, hanem az anyukák kezébe adják, hogy jól meg tudják nézni, kinnem vitt már több alkalommal. Hallottam is már vissza, hogy én sosem viszek. A gyümölcs is önkéntes lenne, de az sem az. Névsor szerint be vannak osztva a gyerekek. Mindent napra egy. Először nem vittem. Szülőin jelezve is lett, hogy mindenki vigyen, mert aznap nincs gyümölcs. Aztán azokon a napokon nem vittem a gyereket se. Azt nem várhatja senki hogy csak a gyümölcs miatt bemenjek. Aztán kivették a naptárból, de az is visszahallottam, hogy húzták a szájukat.
Az új zseniális ötletük: 500 Ft eszközpénz. Kreatív alapanyagokhoz. Így évvégére. Mivel volt itthon egy csomó wc papír guriga, jószívvel bevittem. Kb bármit lehet belőle csinálni. Hát az nem kellett. Kezdem azt hinni, hogy nem is a kreatívkodás a lényeg, hanem a pénz, ami ki tudja mire megy el. Ahogy a rengeteg wc papír és társai is. Barátnőm gyerekének semmit nem kell vinni. Gyümölcs, tisztasági felszerelés, kézműves eszközök? Ad a fenntartó. Az ő dolga. Bábszínház, zenés műsor? Az óvónők csinálják.
Máshol ez hogy megy?
bocs, azt nem láttuk, nem kell ilyen durvát írni, helyes, hogy törölve lett
Békélj meg a helyzettel, vagy vidd át egy magánóvodába. Iskolában is van osztálypénz - hidd el, hogy még így is nagyon sok támogatás van az állami óvodában/ iskolában, amivel a rezsit és a nagy költségeket fedezik.
Tanulmányozásra:
Sok országban olyan drága az óvoda, hogy a szülők inkább kerítenek egy nevelőnőt, mert az kevesebbe kerül:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!