Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Mire kérhetnek pénzt az óvónők?

Mire kérhetnek pénzt az óvónők?

Figyelt kérdés

Tudomásom szerint semmire.

De mégis kérnek. Nálunk pl 700 Ft csoportpénz. Havi szinten egy gyümölcsnap, kb két kiló gyümölcs. De nem alma meg banán, hanem kicsit változatosabb (meg persze drágább). Tisztasági csomag havonta (wc papír, zsebkendő, szalvéta, folyékony szappa , nedves wc papír).

Ezek sem kevesek havi szinten, de akkor még befigyelnek random programok. Most egy 1000-es bábszínházra, most 800 Ft zenés koncertre, meg még 300 Ft fagyizásra. Mindig van valami. Persze ezeket muszáj befizetni, mert akkor a gyerek nem vehet részt az eseményen. Komolyan, ül a dadussal kettesben a csoportszobában. Vagy nagy kegyesen megnézheti a bábszínházat és utána folyamatosan járnak az ember nyakára, hogy fizesse be.

A tisztasági csomag elvileg önkéntes alapon működik. De mégsem, mert egy táblázatban vezetik, ki vitte be. Eddif magunknak kellett jelölni, kint volt a faliújságon. Be is írtam magam rendszeresen. Aztán -valószínűleg pont emiatt és hogy megmaradjon a szégyenfal- már az óvónénik adják oda a papírt, ha valaki beviszi a vásárfiát. Nem ők jelölik, hanem az anyukák kezébe adják, hogy jól meg tudják nézni, kinnem vitt már több alkalommal. Hallottam is már vissza, hogy én sosem viszek. A gyümölcs is önkéntes lenne, de az sem az. Névsor szerint be vannak osztva a gyerekek. Mindent napra egy. Először nem vittem. Szülőin jelezve is lett, hogy mindenki vigyen, mert aznap nincs gyümölcs. Aztán azokon a napokon nem vittem a gyereket se. Azt nem várhatja senki hogy csak a gyümölcs miatt bemenjek. Aztán kivették a naptárból, de az is visszahallottam, hogy húzták a szájukat.

Az új zseniális ötletük: 500 Ft eszközpénz. Kreatív alapanyagokhoz. Így évvégére. Mivel volt itthon egy csomó wc papír guriga, jószívvel bevittem. Kb bármit lehet belőle csinálni. Hát az nem kellett. Kezdem azt hinni, hogy nem is a kreatívkodás a lényeg, hanem a pénz, ami ki tudja mire megy el. Ahogy a rengeteg wc papír és társai is. Barátnőm gyerekének semmit nem kell vinni. Gyümölcs, tisztasági felszerelés, kézműves eszközök? Ad a fenntartó. Az ő dolga. Bábszínház, zenés műsor? Az óvónők csinálják.

Máshol ez hogy megy?

2022. ápr. 26. 20:03
 71/114 anonim ***** válasza:
94%

Kérdező, vedd ki a gyereket, úgyis csak otthon mereszted a hátsódat.

Nem vagy képes minimális erőt kifejteni, hogy megértsd, közösségbe került a gyerek, és vannak kötelezettségek ezzel kapcsolatban.

"A szülőknek ugyanakkor lehetőségük van arra is, hogy kérelmezzék az óvodai foglalkozások alóli mentesülését. A kérelmet minden tárgyév május 25. napjáig kell benyújtani a lakóhely szerint illetékes járási hivatalhoz."

Majd iskola előtt beadod, és jössz újra pattogni, mint a nikkeltetű, hogy mennyit kell fizetni.

2022. ápr. 27. 11:04
 72/114 anonim ***** válasza:
83%

71. “ A felmentés legfeljebb annak az évnek az augusztus 31. napjáig tarthat, amelyben a gyermek a negyedik életévét betölti.”

sokra megy vele, vagy addig spórol a wc papírra?

2022. ápr. 27. 11:13
 73/114 anonim ***** válasza:
85%

Kedves mindenki, aki az anyagi okokat hozza fel: 99% biztos vagyok benne, hogy a kérdezőnek nem ez a baja, bőven belefér(ne) neki bevinni a kötelelezőket, egyszerűen csak sz.rrágó. És szinte mindig azok sz.rrágóak, akiknek amúgy van pénzük.

Kapaszkodj meg, mi még akkor is be szoktunk ugrani reggel a gyümölccsel, ha a fiam esetleg beteg azon a napon, amikor ő a soros. Akkor is megveszem előző nap, a férjem meg reggel bedobja. És ettől még az én gyerekem is eszik gyümölcsöt itthon is, tehát nincs "rászorulva" arra, hogy azt egye az oviban, amit más vett...

2022. ápr. 27. 11:42
 74/114 anonim ***** válasza:
95%

Jezusom képes voltàl megkérdezni a gyereked hànyszor pisil, meg hogy hàny lap papirt kap ilyenkor?

Nem hasznàl zsepit? És ha tüsszent csak úgy?

Bàbszínhàz 2500-3000 alatt nincs szóval ez még jó àr is. De mindegy amúgy, később is lesz majd suliban osztàlykiràndulàs meg táborok, akkor oda se megy szerencsétlen mert szerinted dràga?

2022. ápr. 27. 11:55
 75/114 anonim ***** válasza:
95%

Remélem a gyerekre is kivetited a marhaságaidat és egy nevetséges, mások által bolondnak titulált, szarrágót csinálsz belőle, aki 16 évesen a táborban majd a budi papír lapokat számolgatja és nem érti miért nézik bolondnak.

Nem folyik az orra, te ezt komolyan gondolod? Szerintem menj el dolgozni sürgősen mert te kezdesz bekattanni, ha minden kis vizes takonyra otthon tudsz ülni a gyerekkel.

2022. ápr. 27. 12:50
 76/114 anonim ***** válasza:
100%
Az, hogy "ingyenes" - azt jelenti, rengeteg támogatást kapnak az iskolák/ óvodák. De hogy ez a költségek egy részét fedezi csak, azt a magánóvodák vagy a külföldi óvodák áraiból ki lehet következtetni.
2022. ápr. 27. 12:54
 77/114 anonim ***** válasza:
70%
Tényleg, mi van azokkal, akik nem tudnak bevinni gyümölcsöt meg ezt azt? Nem fillérbaszásból, hanem mert tényleg nincs nekik.
2022. ápr. 27. 13:34
 78/114 anonim ***** válasza:
90%
Azok sem tesznek fel ilyen kérdést
2022. ápr. 27. 13:35
 79/114 anonim ***** válasza:
100%

77-es, hidd el, hogy azok a szülők igyekeznek máshonnan kiszorítani az erre szánt összeget.

Ha végképp nem futja rá, akkor is nyilván megkapja a gyümölcsöt és még az orrát is kifújhatja. A fagyit megveszi az óvónő, a színház, kirándulás és egyéb költségesebb alkalmakkor a szülő otthon tartja a gyereket vagy beszáll az ovi alapítványa. A többi szülőre nem szoktuk ráterhelni.

2022. ápr. 27. 13:39
 80/114 anonim ***** válasza:
87%
Kérdező, akkor te nem dolgozol? Ja, úgy minden drága.
2022. ápr. 27. 15:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!