Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Mire kérhetnek pénzt az óvónők?

Mire kérhetnek pénzt az óvónők?

Figyelt kérdés

Tudomásom szerint semmire.

De mégis kérnek. Nálunk pl 700 Ft csoportpénz. Havi szinten egy gyümölcsnap, kb két kiló gyümölcs. De nem alma meg banán, hanem kicsit változatosabb (meg persze drágább). Tisztasági csomag havonta (wc papír, zsebkendő, szalvéta, folyékony szappa , nedves wc papír).

Ezek sem kevesek havi szinten, de akkor még befigyelnek random programok. Most egy 1000-es bábszínházra, most 800 Ft zenés koncertre, meg még 300 Ft fagyizásra. Mindig van valami. Persze ezeket muszáj befizetni, mert akkor a gyerek nem vehet részt az eseményen. Komolyan, ül a dadussal kettesben a csoportszobában. Vagy nagy kegyesen megnézheti a bábszínházat és utána folyamatosan járnak az ember nyakára, hogy fizesse be.

A tisztasági csomag elvileg önkéntes alapon működik. De mégsem, mert egy táblázatban vezetik, ki vitte be. Eddif magunknak kellett jelölni, kint volt a faliújságon. Be is írtam magam rendszeresen. Aztán -valószínűleg pont emiatt és hogy megmaradjon a szégyenfal- már az óvónénik adják oda a papírt, ha valaki beviszi a vásárfiát. Nem ők jelölik, hanem az anyukák kezébe adják, hogy jól meg tudják nézni, kinnem vitt már több alkalommal. Hallottam is már vissza, hogy én sosem viszek. A gyümölcs is önkéntes lenne, de az sem az. Névsor szerint be vannak osztva a gyerekek. Mindent napra egy. Először nem vittem. Szülőin jelezve is lett, hogy mindenki vigyen, mert aznap nincs gyümölcs. Aztán azokon a napokon nem vittem a gyereket se. Azt nem várhatja senki hogy csak a gyümölcs miatt bemenjek. Aztán kivették a naptárból, de az is visszahallottam, hogy húzták a szájukat.

Az új zseniális ötletük: 500 Ft eszközpénz. Kreatív alapanyagokhoz. Így évvégére. Mivel volt itthon egy csomó wc papír guriga, jószívvel bevittem. Kb bármit lehet belőle csinálni. Hát az nem kellett. Kezdem azt hinni, hogy nem is a kreatívkodás a lényeg, hanem a pénz, ami ki tudja mire megy el. Ahogy a rengeteg wc papír és társai is. Barátnőm gyerekének semmit nem kell vinni. Gyümölcs, tisztasági felszerelés, kézműves eszközök? Ad a fenntartó. Az ő dolga. Bábszínház, zenés műsor? Az óvónők csinálják.

Máshol ez hogy megy?

2022. ápr. 26. 20:03
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/114 anonim ***** válasza:
86%

Borzalmas a hozzáállásod.

Tényleg a saját gyerekedtől sajnálod a fagyira a 300 Ft-ot?

2022. ápr. 26. 21:02
 32/114 anonim ***** válasza:
32%
Nem. A többiektől a gyümölcsöt, Wc papírt és a szalvétát. 😱
2022. ápr. 26. 21:05
 33/114 anonim ***** válasza:
60%

Te sosem viszed el a gyereked színházba és koncertre? A 700 Ft és az 1000 Ft még elég jutányos ár, ezek manapság 2500-3000 Ft ha hétvégén magad viszed el. Szóval szerintem kamu. Fagyizni amúgy sem viszik még ilyen változékony időben őket, csak a nagy melegben. És a fagyi ára is 450.

Ez az egész sántít

2022. ápr. 26. 21:31
 34/114 A kérdező kommentje:

A gyerekem otthon is kap gyümölcsöt. Olyat, amit szeret és annyit, amennyit akar. De a finomabb gyümölcsökböl (pl eper, áfonya) pár szem jut. Amir meg nem eszik meg, pl narancs, abból hiába jutna egy egész is. Inkább egyen itthon napi szinten olyat, amit tudom, hogy meg is eszik.

A tisztasági felszerelés meg alap, nem nekem kellene biztosítanom. Főleg mivel az óvoda kötelező. Eszembe sem volt erre a nevelési évre beíratni, de mivel júniusban betöltötte a hármat, kötelező járnia. Nekem meg ezáltal kötelező virítanom a lóvét.

2022. ápr. 26. 21:37
 35/114 anonim ***** válasza:
90%

Akkor vidd maganovodaba havi 150 ezerert.

És továbbra is szégyelld magad mélységesen.

2022. ápr. 26. 21:40
 36/114 anonim ***** válasza:
84%
és nincs lóvé vagy mizu?
2022. ápr. 26. 21:41
 37/114 anonim ***** válasza:
82%

Hűha kérdező, sok időt elvett, hogy egyesével mindenkit lepontoztal? 😂😂

Miért szültél gyereket? Ezek még csak a kezdetleges járulékos költségek.... Csak szólok.

2022. ápr. 26. 21:44
 38/114 A kérdező kommentje:
Hol 450 a fagyi? Bécsben? Nálunk az ovi melletti fagyizóban 250 a kis adag és 350 a nagy adag. De az akkora mint az öklöm. És ez Budapest. Egyébként nyilván nem most voltak, de a pénzt előre kell odaadni. Jövő hónapban lesz egy több napos rendezvény amire még biztos lesz kívánságuk. Az egyik nap lesz a fagyizós nap.
2022. ápr. 26. 21:47
 39/114 A kérdező kommentje:
Nem vett el sok időt. És csak azt pontoztam le, aki képtelen volt normális stílusban válaszolni.
2022. ápr. 26. 21:49
 40/114 anonim ***** válasza:
91%

Remélem csak egy esti unatkozó troll vagy és csak a fantáziád szaladt el.

Ha nem, akkor szegény gyerek. 🥺

2022. ápr. 26. 21:50
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!