Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Mire kérhetnek pénzt az óvónők?

Mire kérhetnek pénzt az óvónők?

Figyelt kérdés

Tudomásom szerint semmire.

De mégis kérnek. Nálunk pl 700 Ft csoportpénz. Havi szinten egy gyümölcsnap, kb két kiló gyümölcs. De nem alma meg banán, hanem kicsit változatosabb (meg persze drágább). Tisztasági csomag havonta (wc papír, zsebkendő, szalvéta, folyékony szappa , nedves wc papír).

Ezek sem kevesek havi szinten, de akkor még befigyelnek random programok. Most egy 1000-es bábszínházra, most 800 Ft zenés koncertre, meg még 300 Ft fagyizásra. Mindig van valami. Persze ezeket muszáj befizetni, mert akkor a gyerek nem vehet részt az eseményen. Komolyan, ül a dadussal kettesben a csoportszobában. Vagy nagy kegyesen megnézheti a bábszínházat és utána folyamatosan járnak az ember nyakára, hogy fizesse be.

A tisztasági csomag elvileg önkéntes alapon működik. De mégsem, mert egy táblázatban vezetik, ki vitte be. Eddif magunknak kellett jelölni, kint volt a faliújságon. Be is írtam magam rendszeresen. Aztán -valószínűleg pont emiatt és hogy megmaradjon a szégyenfal- már az óvónénik adják oda a papírt, ha valaki beviszi a vásárfiát. Nem ők jelölik, hanem az anyukák kezébe adják, hogy jól meg tudják nézni, kinnem vitt már több alkalommal. Hallottam is már vissza, hogy én sosem viszek. A gyümölcs is önkéntes lenne, de az sem az. Névsor szerint be vannak osztva a gyerekek. Mindent napra egy. Először nem vittem. Szülőin jelezve is lett, hogy mindenki vigyen, mert aznap nincs gyümölcs. Aztán azokon a napokon nem vittem a gyereket se. Azt nem várhatja senki hogy csak a gyümölcs miatt bemenjek. Aztán kivették a naptárból, de az is visszahallottam, hogy húzták a szájukat.

Az új zseniális ötletük: 500 Ft eszközpénz. Kreatív alapanyagokhoz. Így évvégére. Mivel volt itthon egy csomó wc papír guriga, jószívvel bevittem. Kb bármit lehet belőle csinálni. Hát az nem kellett. Kezdem azt hinni, hogy nem is a kreatívkodás a lényeg, hanem a pénz, ami ki tudja mire megy el. Ahogy a rengeteg wc papír és társai is. Barátnőm gyerekének semmit nem kell vinni. Gyümölcs, tisztasági felszerelés, kézműves eszközök? Ad a fenntartó. Az ő dolga. Bábszínház, zenés műsor? Az óvónők csinálják.

Máshol ez hogy megy?

2022. ápr. 26. 20:03
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/114 anonim ***** válasza:
92%

Bammeg, ennyire szarrágó vagy, vagy ennyire csoró? Remélem a gyerekedet a szülinapján se viszed, nehogy keljen valamit venni, hogy megtudják ünnepelni..

Beiskolázás? Ott osztálypénzt, egyebet hogyan fogsz fizetni?

Nekem is tele a bugyim a hozzád hasonló szülővel..

Sajnálom a gyerekedet, miattad ő fog szívni.

2022. ápr. 26. 20:23
 12/114 anonim ***** válasza:
92%

Ez ugyanaz, mint hogy kórházba még a gyógyszert is magadnak viszed.

Jól van ez így? Persze, hogy nem. De nem az ápolónő a hibás érte, hanem végső soron az állam.

Ha lenne temérdek pénz, nem kunyerálnának 300 forintokat.

2022. ápr. 26. 20:23
 13/114 anonim ***** válasza:
90%
Gondolom akkor nem baj ha a gyereked fenekét nem törlik ki, nem moshat kezet, taknyos marad az orra, nézheti nyálcsorogva ahogy a többi gyerek eszi a gyümölcsöt igaz?
2022. ápr. 26. 20:26
 14/114 anonim ***** válasza:
89%

Neeee maaar.... Képes voltál azon a napon, amikor ti voltatok soros a gyümölccsel, inkább a gyereket se vitted oviba?

Ilyen nincs szerintem. Ez kamu kérdés. Vagy ha nem, akkor mélységesen szégyelld el magad.

2022. ápr. 26. 20:28
 15/114 anonim ***** válasza:
86%

Vagy ez, vagy egész nap a falat bámulják, mert pénz nélkül sok mindent nem lehet csinálni.

Nyilván egy optimális világban ezeket a fenntartó fizetné. De mondjuk ebben a világban valsz nem lenne ingyenes az ovi.

2022. ápr. 26. 20:28
 16/114 anonim ***** válasza:
91%

Amit tőled bekérnek az a saját gyereked adagja. Ő enné meg, használná el. Most is megeszi, elhasználja, csak más családok fizetik. Nem szégyelled magad?

Egyébként ez nálunk is így volt, kb. ezeket kellett vinni és mindig volt 3-4 család, aki nem vitt semmit. Mindig ugyanazok.

2022. ápr. 26. 20:29
 17/114 anonim ***** válasza:
93%

"Névsor szerint be vannak osztva a gyerekek. Mindent napra egy. Először nem vittem. Szülőin jelezve is lett, hogy mindenki vigyen, mert aznap nincs gyümölcs. Aztán azokon a napokon nem vittem a gyereket se. Azt nem várhatja senki hogy csak a gyümölcs miatt bemenjek."

Ezzel mindent elárultál magadról.

Minden nap viszed a gyereked óvodába, aki vidáman eszi a mások által vitt gyümölcsöt. Az neked rendben van. Azon az egy napon, mikor nektek kéne vinni, inkább otthon maradsz vele. És erre még büszke is vagy. Döbbenetes emberi silányság...

2022. ápr. 26. 20:29
 18/114 anonim ***** válasza:
63%
Ott bukott meg ez a kamu hülyeség hogy a dadus nem ül a csoportban a gyerekkel mert neki kötelezően kísérni kell a gyerekeket az óvónővel,főleg ilyen esetekben. Üdv egy dadus.
2022. ápr. 26. 20:30
 19/114 anonim ***** válasza:
85%
Hogy lehet valaki ennyire fillérb.szó? Pláne hogy a saját gyerekéről van szó. Beírja kamu hogy visz gyümölcsöt. Meg inkább nem viszi be a gyereket csak nehogy venni kelljen egy kiló almát. 🤦🤦 Jézusom.
2022. ápr. 26. 20:30
 20/114 anonim ***** válasza:
88%

Ez tényleg az emberi silanysag legalja. 😰

Én az ilyen "szülők" miatt nem vállaltam soha SZMK - s feladatokat. Rühellem, amikor 22 fővel semmi gond, de 4 másiktol úgy kell bekunyeralni az osztálypenzt... Jellemtelen és undorító.

Kivéve ha anyagilag nagyon rossz helyzetben vagy, de valószínűleg nem erről van szó.

2022. ápr. 26. 20:32
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!