Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mi vagyunk a bunkók, mi...

Mi vagyunk a bunkók, mi nevelünk hibásan?

Figyelt kérdés

Tesómék elváltak és ő hazaköltözött a 3 éves kislánnyal. Ennek már több mint egy éve. Az apa rendszeresen látogatja és viszi láthatásra is a gyereket. Az utóbbi időben az apuka többször is szólt tesómnak h mi(ő,én és anyukám) ne kiabáljunk rá a gyerekre mert ő mindentől megijed.

Mikor rákiabálunk a lányra,az általában azért szokott lenni,mert pl: mi 3an beszélgetünk,a gyerek meg rajzoni akarna pl: egy számlára. A számlát elvesszük tőle,és mondjuk neki normális hangon h menj a szobába keress másik rajzlapot. De behisztizik,és túl ordíbál mindenkit!! Nagyon idegesítő. ilyenkor szokott vmelyikünk rákiabálni(mert a normál hangerőt nem hallja meg annyira ordít a papírt h rajzolni akar) h fejezd már be. Ilyenkor persze elkezd sírni,ami nem is igazi sírás,mert könny az nem jön. És még rengeteg ilyen eset van. Hogy kis semmiségeken behisztizik a gyerek,nekünk meg ugy kell rákiabálni.

Az apánál teljesen másképp viselkedik.Ott nem hisztizik,olyan akár egy kis angyal. Szerintem az is közre játszik hogy mikor ott van akkor már reggelire csokit ehet,meg minden sz@rt amit akar az apja megveszi neki. Nálunk meg reggeli elött nincs édesség,és nem szoktunk neki mindenfélét megvenni. Hiába mondja h kérek kukacot,ha nincs kukac akkor nincs.(Erre is beszokott hisztizni)

Meg már hazudik is! A múltkor elesett a játszótéren,de az apjának azt mondta h az anyja megverte. Persze az apja jött számon kérni,végül is kiderült h mi volt,de akkor is! Mindig mindenért mi vagyunk a hibásak! Sztem a 3 évesek is lehetnek olyan sunyik mint a felnőttek.

Most ha a lány hisztizik nem lehet rákiabálni,mert megijed szegényke. Szép nyugodt hangon mosolyogva kell kérni h hagyja abba. Ezt a gyerek apja mondta.Meg azt is,h mikor nála van nem viselkedik úgy ahogy mi mondjuk.

Én úgy vagyok vele,h ne az én idegeimen táncoljon,és ha hisztizik igenis ha kell rá fogok kiabálni. Az apja meg ne csak 2 hetente egy hétvégét töltsön vele,hanem legyen vele mondjuk 2 hétig. Akkor biztos ott elötte is megmutatná h milyen hisztiket tud levágni. Jól gondolom?

Nehogymár én ugráljak ugy ahogy a 3 éves unokahugom fütyül!

20/L

2010. jún. 26. 11:49
1 2 3 4 5 6 7 8
 71/78 anonim ***** válasza:
17%

" most ezt honnan veszitek, hogy csokival betömi a száját az édesapa? Talán valamelyikőtök az édesapa új élettársa és látja ezt? Vagy csak az anyuka erre fogja a nem törödömségét.

De mégha így is van?

Ha mégis így van????????? Tehát az nem baj? Csak az anya és annak a családja a rossz? Mondd miért nyalod apuka popsiját? Te vagy az új élettárs, vagy már uncsi a férjed? Milyen nő vagy te, hol az együttérzés egy másik nő iránt?

És te honnan veszed, hogy az anyuka "nemtörődöm"? Egyedül maradt a kislányával és küszködik, neki olyan egyszerű? Visszaköltözni az anyjához, gondoskodni a gyerekről és alkalmazkodni,( a lelki dolgokról még nem is beszéltem) kívánom, hogy kerülj egyszer te is ilyen szituációba az majd visszavenne a nagy arcodból!

Könnyű másnak a maga kis biztonságos életéből ítélkezni, de ha ők kerülnének ilyen helyzetbe biztos mindent megoldanának egy csapásra! Hát persze!!!!!

Kívánom a kérdezőnek és a családjának, hogy minél előbb jussanak túl ezen a krízis helyzeten és kívánok nekik türelmet és örömöt az életben, többet mint most!

Csak egymásra számíthatnak!!

2010. jún. 29. 20:58
 72/78 anonim ***** válasza:
69%

Te félnótás, végig olvastam mindent, írd le légysz pontosan hol ír a kérdező óvodai gondokról. Mert én 2 helyen láttam említve az ovit, egy, hogy ott esett el- ami nem gond, mert nem volt körülmény, másrészt meg bárhol eleshet még egy felnőtt is. 2, hogy oviból hazajövet is szokott hisztizni az anyjával- és megint az anyjával, semmi köze az ovihoz.

A msáik meg egy anyának aki sokat foglalkozik a gyerekével törödik vele, nem viselkedik így a 3 éves gyereke. Ergo nem törödöm anyuka. Igen, egyébként lehet mondani könnyen beszélek, de én azért sokat tettem, hogy ide eljussak, hogy könnyen beszéljek. És a gyerekeim sem hisztiztek még, földhöz verve magukat és táncoltak mások idegein. És már 1 évesen megértette, hogy ha nincs édesség reggeli előtt, akkor nincs. Ha elővette mondjuk a túró rudit a hűtőből, elég volt szólni és visszarakta vagy kikészítette magának és amikor mondtam, reggeli után megette. De ilyenek, amik ezzel a gyerekkel előfordulnak. Soha. De ha visszaolvasod, nagyon sok anya gyerekével nem fordult elő, pedig volt aki 4 gyereket nevelt szinte egyedül. Ergo csak az anyukával van valami baj. Mondjuk ja, kéne mellé egy szuperdadus, aki megtanítja hogyan kell gyereket NEVELNI és nem verni meg üvöltözni vele meg vízzel lelocsolni, hanem NEVELNI mosolyogva, szép szóval.(ahogy apuka tanácsolta anyukának)

2010. jún. 29. 21:46
 73/78 anonim ***** válasza:
Én csak annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy apukát se kéne olyan nagyon védeni. Ha annyira szereti a lányát, meg akarná nevelni, akkor miért csak 2 hetente viszi el X órára? Miért nem minden nap? A lehetőség adott lenne neki. Persze így egyszerűbb.
2010. jún. 29. 22:56
 74/78 anonim ***** válasza:
Én csak azon mosolygok, hogy az egyik válaszoló állandóan beszólogat az apukát védő másik válaszolónak... Csak épp azt nem veszi észre, hogy az nem 1 válaszoló, hanem legalább 5-6 különböző ember...
2010. jún. 30. 06:33
 75/78 anonim ***** válasza:
:-)))))))
2010. jún. 30. 06:44
 76/78 anonim ***** válasza:

Én csak azt nem értem, miért van még itt? Tényleg nem segít a kérdezőnek! Akkor kit győzköd? Kinek írogat? Magának? Ki foglalkozik az ő életével?

Az apa ajnározásától meg már nekem is hányingerem van!

2010. jún. 30. 06:51
 77/78 A kérdező kommentje:

az oviban nem szokott vele gond lenin,párszor lehetett csak olvasni,h behisztizett egy játékért mert vmelyik gyerek nem adta oda neki. ott büntető sarokba szokták állítani amíg le nem nyugszik.

Az apa váláskor hazaköltözött szüleihez mint a tesóm,csak náluk nincs testvér,meg a nagyszülők sokat vannak a hegyen

2010. jún. 30. 15:00
 78/78 anonim ***** válasza:

Írtad, hogy elhívnád a szuperdadust.Ezért gndoltam leírom, a szuperdadus Adler Bátorító pedagógiája alapján dolgozik. Ennek lényege a nem kívánatos viselkedésformát el kell felejtetni és a kívánatost erősíteni. Ez abból áll, hogy a lehető legkevesebb büntetés alkalmazásával, dícsérve, bátorítva a helyes formát neveljünk.

Konkrétan: nem megbüntetni kell, ha hisztizik a boltban- hanem jutalmazni/dícsérni ha nem hisztizik. Az apróbb dolgokat legjobb észre sem venni, a büntetést azonnal alkalmazni, elmondani miért kapta a büntetést és a büntetés letelte után elfelejteni a dolgot. MI esténként leültünk és elmondtuk adott nap mit sikerült javítani a rosszaságokból- nem köpködtem,nem bántottam a tesót- és valóban bejött. Lehetjutalomtáblát is csinálni és kitűzni mitcsinált jól.

A boltban előre tisztázni kell mit akartok venni (a szuperdadusban visznek listát a gyerekek)és attól nem eltérni, hagyni, hogy ő is vásároljon és akár jutalmazni ha sikerül betartani a listát. Vagy csak szóban dícsérni, hogy mennyire büszkék vagytok rá, így kell viselkedni. Elöször én nem vennék mást, csak egy kiflit mondjuk. Aztán ha megy akkor már el lehetvinni nagyobb vásárlásokra is. Előtte elmondani hogyan kell viselkedni egy boltban.

És nézzétek a szuperdadust, nagyon jó ötletek vannak benne. És két hét alatt mintagyereket farag a rosszcsontokból.

2010. jún. 30. 17:51
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!