Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Csak én érzem, hogy "elszegény...

Csak én érzem, hogy "elszegényedtünk" mióta gyereket nevelünk?

Figyelt kérdés

15 év munkaviszonnyal a hátam mögött most van egy 2,5 éves tündéri lányunk. Viszont olyan máshogy állunk anyagilag, és olyan ijesztő ilyet átélni. Mindig jól kerestünk, tettünk is félre, megvan mindenünk, de a hétköznapokban nagyon meg kell néznünk, mit és mennyit veszünk... le kellett mondjunk egy csomó mindenről.

Félreértés ne essen, nem cserélném el az állapotomat, és a gyerekességet semmiért, de csak én érzem ezt, hogy olyan "szegények" lettünk anyagilag? :(

Most csak gyes-en vagyok már, gyereket nem vették fel a bölcsibe ősszel, és az én munkahelyem épp felszámolás alatt van. Itthon végezhetőt kerestem már, de sehol semmi... Pedig egész éjjel bírnék dolgozni, (adatrögzítés, fordítás, stb.)

2011. jan. 26. 14:40
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
42%
2,5 eves gyerek meg nem kerul annyiba. Majd akkor nezd meg, mikor bolcsi, ovi, iskola, kirandulasok, tobb etel, ruha, stb kiadasaid lesznek.
2011. jan. 26. 14:45
 2/20 anonim ***** válasza:
SZerintem ez nem amiatt van. Ez a ro*adt pénzügyi változás tehet minderről.
2011. jan. 26. 14:46
 3/20 A kérdező kommentje:
Hát mire ovi (bölcsi nekünk kimarad), meg suli, már remélem valamelyest visszatérhetünk egy kicsit a régi "színvonalhoz", mert már addigra dolgozni szeretnék. Csak most olyan f.s az egész. :(
2011. jan. 26. 14:47
 4/20 anonim ***** válasza:
Szia! Én is így érzem, legfőképp azért mert eddig bementünk a tescoba, bevásároltam 20 e forintból magunkra. Most bemegyek a tescoba, veszek pelust, az már eleve 6-7 e forint, és még hol a kaja? Ami ráadásul sokkal drágább mint mondjuk 4 éve volt. Ugyanannyi pénzért sokkal kevesebbet kapunk.
2011. jan. 26. 15:00
 5/20 A kérdező kommentje:
Valahogy én is így vagyok ezzel. Plusz még jön hozzá, hogy az eddigi 220 ezeres nettó fizum helyett most kapok 25 ezret. Hatalmas kiesés... Plusz az inláció. Hát nem egyszerű, illetve akinek jól keres a párja, annak tök jó! Az enyém ráadásul még nem is keres jól. :(
2011. jan. 26. 15:02
 6/20 anonim ***** válasza:
Az valóban nagyon nagy kiesés. Nekem közel sem volt ennyi a fizetésem, mégis így vagyunk mi is. Már 50 e forintot is megérzünk. Neked mennyit keres a párod? AZ én férjem 120 e forintot.
2011. jan. 26. 15:05
 7/20 A kérdező kommentje:
Az enyém is. :( Úgyhogy gondolhatod, eddig ketten éltünk 340 ezerből, most meg hárman 160 ezerből. De hát remélem, csak átmeneti állapot, és ősztől dolgozhatok újra :)
2011. jan. 26. 15:06
 8/20 anonim ***** válasza:
Ahh, nekem még munkahely sincs ahova vissza menjek mert egyszerűen kirúgtak terhesen :((
2011. jan. 26. 15:09
 9/20 A kérdező kommentje:

Hát remélem, a jövő hoz Nektek is valami szépet idén! :)

Az én m.helyem is megszűnőfélben, ugyhogy oda én sem mehetek már vissza majd.

2011. jan. 26. 15:10
 10/20 anonim ***** válasza:
100%

Együtt érzek veled! Nekem is ennyi volt a nettom, ezért nem vártam meg a GYES-t, megye vissza dolgozni, mert van munkahelyem, ahová visszavesznek!

A világ nagyon sokat változott. Míg korábban csak ketten voltunk, nem voltak olyan kiadások, mint most 2 gyerekre. A két fizetés egykor 2 emberre jutott, most pedig 4 emberre.

Lemegyek a boltba, hihetetlen árak vannak! Ez az egész gond alapja. Az árak nőttek, míg a fizetés ezt az emelkedést nem követte. Leginkább a hús, tejtermék, zöldség, gyümölcs árak növekedtek, ezek az alapélelmiszerek, amelyeket minden nap fogyasztunk. Egy vásárlás alkalmával 2-3000 Ft úgy elmegy, hogy csak egy szatyor árut veszek.

Hidd el, nem vagy egyedül, nagyon meg kel gondolni, hogy mit veszünk! A benzin árelemelkedés minden élelmiszer árán meglátszik!

2011. jan. 26. 15:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!