A férjemmel 4 gyermeket nevelünk és exfeleségénél van két gyermek akire gyerektartást fizet ezt szeretnénk lecsökkenteni ha lehet mert ezentúl már csak keresetpótló támogatásban részesül a párom és alig tudunk megélni így is. Mit kellene tennem?
A bírósághoz kell fordulni ilyen kérelemmel.
És máskor előbb előre gondolkodni, és utána ennyi gyereket "gyártani". Bocs. De ez olyan gáz, hogy mennyi felelőtlen szülő van.
Bíróságra kell kérelmet adni.Az apa keresetét veszik alapul,és azt fogják figyelembe venni,hány gyereket tart el.Pontosan nem tudom,hány százalékot fognak kifizetettni,azt hiszem max.50% vehető el a keresetből.De csak az apáéból.Tartásdíj csökkentést kell kérni.
Miért kell kioktatni?Nem a véleményeteket kérdezte,hogy mit szóltok ennyi gyerekhez.Mindenki eshet olyan helyzetbe,ami kiszámíthatatlan.Önhibáján kívül is.Milliomosból is lehet munkanélküli.Inkább tisztelendő,hogy ennyi gyereke van.És nem kritizálást kért a kérdező,hanem segítséget.
Megértelek, gondolom, hogy nehéz lehet nektek. De biztosan nehéz lehet az exfeleségnek, akinek most annyival növekedhet a gondja, amennyivel nektek csökken a teher. Az a másik két gyermek akkor is ugyanúgy a férjed gyermekei, ugyanannyi járna nekik.
Gondolom bírósághoz lehet fordulni ez ügyben, más megoldást laikusként nem nagyon tudunk itt javasolni.
Ajanlom neked ezt az oldalt: [link]
Nehany kerdest elolvastam, ugy latom, hogy csokkentesnel es emelesnel is mindent bizonyitani kell. Volt olyan kerdes, ahol hasonlo volt a szituacio, mint nalatok, tehat az uj hazassagbol is voltak gyerekek, a tartasdij merteke meg a regi volt, az Apa fizetett is rendesen, viszont igy az uj gyerekekre joval kevesebb jutott a fizetesebol. Erre irta a szakerto, hogy ilyenkor kerni kell a csokkentest, de bizonyitani kell vizsgalat soran, hogy vannak kozos gyermekeitek.
Volt masik kerdes is, ott a munkahelyen mondott fel az apuka, ezert akart kerni csokkentest, ott viszont azt irta a szakerto, hogy valszeg nem fogjak elfogadni a kerelmet, mert tudta felmondas elott, hogy tartasdijkotelezettsege van, nem engedhette volna meg maganak, hogy igy munkanelkulive tegye magat.
Egyebkent nem irtad, hogy most mennyi a tartasdij es mennyit kap a ferjed, de utananeztem a keresetpotlo tamogatasnak. Ha jol lattam, akkor ez 44-73 ezer forint kozott van havonta, ha az anyukak fizeteset fuggetlenitjuk es feltetelezzuk, hogy a ferjed az osszes gyerekere egyforman kolti a bevetelet, akkor ez azt jelenti, hogy 7-12 ezer (min-max keresetpotlohoz viszonyitva) az az osszeg, amit havonta egy gyerekre kolthet. Ha ettol tobb a tartasdij gyerekenkent es a ferjed nem a sajat hibajabol veszitette el az allasat (ezt azert irom, mert ugye a szakerto szerint ezt is figyelembe veszik), akkor teljesen jogos lenne a kerelmetek es esely is van ra, hogy megadjak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!