Mi vagyunk a bunkók, mi nevelünk hibásan?
Tesómék elváltak és ő hazaköltözött a 3 éves kislánnyal. Ennek már több mint egy éve. Az apa rendszeresen látogatja és viszi láthatásra is a gyereket. Az utóbbi időben az apuka többször is szólt tesómnak h mi(ő,én és anyukám) ne kiabáljunk rá a gyerekre mert ő mindentől megijed.
Mikor rákiabálunk a lányra,az általában azért szokott lenni,mert pl: mi 3an beszélgetünk,a gyerek meg rajzoni akarna pl: egy számlára. A számlát elvesszük tőle,és mondjuk neki normális hangon h menj a szobába keress másik rajzlapot. De behisztizik,és túl ordíbál mindenkit!! Nagyon idegesítő. ilyenkor szokott vmelyikünk rákiabálni(mert a normál hangerőt nem hallja meg annyira ordít a papírt h rajzolni akar) h fejezd már be. Ilyenkor persze elkezd sírni,ami nem is igazi sírás,mert könny az nem jön. És még rengeteg ilyen eset van. Hogy kis semmiségeken behisztizik a gyerek,nekünk meg ugy kell rákiabálni.
Az apánál teljesen másképp viselkedik.Ott nem hisztizik,olyan akár egy kis angyal. Szerintem az is közre játszik hogy mikor ott van akkor már reggelire csokit ehet,meg minden sz@rt amit akar az apja megveszi neki. Nálunk meg reggeli elött nincs édesség,és nem szoktunk neki mindenfélét megvenni. Hiába mondja h kérek kukacot,ha nincs kukac akkor nincs.(Erre is beszokott hisztizni)
Meg már hazudik is! A múltkor elesett a játszótéren,de az apjának azt mondta h az anyja megverte. Persze az apja jött számon kérni,végül is kiderült h mi volt,de akkor is! Mindig mindenért mi vagyunk a hibásak! Sztem a 3 évesek is lehetnek olyan sunyik mint a felnőttek.
Most ha a lány hisztizik nem lehet rákiabálni,mert megijed szegényke. Szép nyugodt hangon mosolyogva kell kérni h hagyja abba. Ezt a gyerek apja mondta.Meg azt is,h mikor nála van nem viselkedik úgy ahogy mi mondjuk.
Én úgy vagyok vele,h ne az én idegeimen táncoljon,és ha hisztizik igenis ha kell rá fogok kiabálni. Az apja meg ne csak 2 hetente egy hétvégét töltsön vele,hanem legyen vele mondjuk 2 hétig. Akkor biztos ott elötte is megmutatná h milyen hisztiket tud levágni. Jól gondolom?
Nehogymár én ugráljak ugy ahogy a 3 éves unokahugom fütyül!
20/L
ha én sztem fülest is osztanék neki, ha nekem akar parancsolni...hö kis taknyos. ha 1szer azt mondtam hogy nincs, akkor az nincs.
jó nekem nincs kistestvérem se gyerekem, sőt én vagyok a legkisebb, de ha nekem anyu azt mondta hogy nincs akkor nem hisztiztem. nekem azt csinálta anyukám hogy ha például oviból vitt haza és nem akartam felvenni a cipőmet, megpróbálta háromszor feladni, a másodiknál már figyelmeztetett hogy itt fog hagyni ha nem veszem fel, és ha harmadszorra sem sikerült rám adnia, otthagyott. nagyon rossz volt mert nekem kellett utána szaladnom és még a cipőmbe is 1edül kelet belebújnom de megtanultam.
vásárlásnál sosem kaptam annyi édességet amennyit én akartam, kaptam egy csokit és ennyi.
és ha próbálkoztam valami aljas dologgal, manipulálni, hazudni, vagy csúnyát mondtam az anyukámra és kaptam pofont. és megtanultam.
és most már látom hogy igaza volt, és nekem se dirigáljon egy hároméves:O nem hercegnő ő hogy nekem parancsoljon:O szép is lenne. meg kell tanulnia hogy hol a helye.
Tudom,hogy az apja meg az anyja dolga a nevelése,de mivel a tesóm hazaköltözött,ezáltal engem és anyukámat belesodort egy teljesen új szituációba. Én úgy érzem van ugyanannyi jogom rákiabálni,leönteni egy kis vízzel,vagy ha kell odacsapni a fenekére mint a tesómnak vagy a gyerek apjának,ha hisztizik,vagy rámol,vagy éppen rajtam ugrál. Mivel én ugyanúgy otthon vagyok mint tesóm a gyerekkel,az én idegeim is kivannak téve a lány hisztijeinek.
És nem hiszem h velem van a probléma mert le sunyiztam a 3 éves gyereket. Hazudozik,és kihisztizik magának dolgokat. Volt h a bolt a közepén levetette magát a földre mert nem azt a csokit kapta meg amit akart(de azt kiáltozta h "ne bánts" . Mindneki minket nézett,meg suttogtak a hátunk a mögött... és persze a csokit megkapta. egyből belenyomtuk a kezébe csak fejezze be
Ez tuti azért van,mert mikor az apjánál van tényleg mindet megkap. mondtam tesómnak h szoljon már rá a gyerek apjára h ne nevelje ennyire félre a gyereket,mert hosszú távon mi szívunk vele és nem ő
elesett a játszótéren,az apja mikor kérdezte h mi történt,azt mondta anya nagyon megvert. Ez akkor mi ha nem hazugság? ja,és az ovival voltak kinn a játszótéren,az anyja ott se volt-mielött még vki azt mondaná h biztos azért mert az anyja is ott volt,vagy mit tudomén.
Leszoktuk fröcskölni egy kis hideg vízzel ha nagyon hisztizik,az apja azt mondta ezt ne csináljuk mégegyszer mert megfázik a gyerek. Plussz ha ezt csináljuk akkor jobban óbégat :s És nem is sír ilyenkor mert könny az nem folyik,csak aza "áááááááá" hang. Nagyon idegesítő. Nem lehet tőle se tanulni se pihenni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!