Mi vagyunk a bunkók, mi nevelünk hibásan?
Tesómék elváltak és ő hazaköltözött a 3 éves kislánnyal. Ennek már több mint egy éve. Az apa rendszeresen látogatja és viszi láthatásra is a gyereket. Az utóbbi időben az apuka többször is szólt tesómnak h mi(ő,én és anyukám) ne kiabáljunk rá a gyerekre mert ő mindentől megijed.
Mikor rákiabálunk a lányra,az általában azért szokott lenni,mert pl: mi 3an beszélgetünk,a gyerek meg rajzoni akarna pl: egy számlára. A számlát elvesszük tőle,és mondjuk neki normális hangon h menj a szobába keress másik rajzlapot. De behisztizik,és túl ordíbál mindenkit!! Nagyon idegesítő. ilyenkor szokott vmelyikünk rákiabálni(mert a normál hangerőt nem hallja meg annyira ordít a papírt h rajzolni akar) h fejezd már be. Ilyenkor persze elkezd sírni,ami nem is igazi sírás,mert könny az nem jön. És még rengeteg ilyen eset van. Hogy kis semmiségeken behisztizik a gyerek,nekünk meg ugy kell rákiabálni.
Az apánál teljesen másképp viselkedik.Ott nem hisztizik,olyan akár egy kis angyal. Szerintem az is közre játszik hogy mikor ott van akkor már reggelire csokit ehet,meg minden sz@rt amit akar az apja megveszi neki. Nálunk meg reggeli elött nincs édesség,és nem szoktunk neki mindenfélét megvenni. Hiába mondja h kérek kukacot,ha nincs kukac akkor nincs.(Erre is beszokott hisztizni)
Meg már hazudik is! A múltkor elesett a játszótéren,de az apjának azt mondta h az anyja megverte. Persze az apja jött számon kérni,végül is kiderült h mi volt,de akkor is! Mindig mindenért mi vagyunk a hibásak! Sztem a 3 évesek is lehetnek olyan sunyik mint a felnőttek.
Most ha a lány hisztizik nem lehet rákiabálni,mert megijed szegényke. Szép nyugodt hangon mosolyogva kell kérni h hagyja abba. Ezt a gyerek apja mondta.Meg azt is,h mikor nála van nem viselkedik úgy ahogy mi mondjuk.
Én úgy vagyok vele,h ne az én idegeimen táncoljon,és ha hisztizik igenis ha kell rá fogok kiabálni. Az apja meg ne csak 2 hetente egy hétvégét töltsön vele,hanem legyen vele mondjuk 2 hétig. Akkor biztos ott elötte is megmutatná h milyen hisztiket tud levágni. Jól gondolom?
Nehogymár én ugráljak ugy ahogy a 3 éves unokahugom fütyül!
20/L
nem arról van szó h nem szeretem,eddig nagyon türelmes voltam vele,de ezek a hisztik egyre gyakoribbak,és már már elviselhetetlen. Én nem bánnám ha tesóm elmenne albérletbe de jövedelem nélkül igen nehéz. családin és gyerektartáson kívül nincs más pénze. Ahogy egyre nagyobb a gyerek,egyre kezelhetetlenebb a hisztije. és nem csaka tesómnak kell ezt elviselnie,hanem azoknak is akik egy háztartásban élnek velük. egyre nehezebben tudom tolerálni.
Az elöbb is,kért enni,csináltam neki egy szendvicset,mert azt kért. Megrágja és odaköpte az ágyamra a kaja darabot. A kezébe nyomok egy zsebkendőt és most mondom neki most szépen elveszed onnan amit köptél és eldobod,erre földhöz vágja magát és üvölt.
Az apja meg könnyen 2 hetente viszi csak el a gyereket. Pedig tesóm mindig mondja h nyugodtan viheti máskor is. Sőt most hovi szünet van fel lett neki ajánlva h nyugodtan vigye el egy hétre,legalább a másik mamájával is többet lesz. de azt mondta h nem viszi el mert nincs pénze.Mondja tesóm nem baj,nem kell neki minden hülyeséget megvenni. Mondja az apja h ő ugy nem viszi el ha nem tud mindent megvenni neki amit csak akar
Az anyjának és az apjának kellene irányítani a nevelést.
Nem esett volna nehezetekre, ha a csekk helyett a kezébe adtátok volna a borítékot, vagy egy papírt.
Igenis le kell hajolni hozzá, meghallgatni, elmagyarázni és hidd el akkor figyel majd rád.
Olvass utána: ha ráordítasz a gyerekre, sokkal kevésbé teszi a helyeset mintha melléülsz és a szemébe szépen érthetően (a korának megfelelően) elmondod neki, hogy nem szabad...
A 3 év körüli gyerekeknek van egy kis fantáziaviláguk, és ők hisznek is abban... Nem hazugság, valódinak hiszik.
tudja h hol vannak a szobájában a rajzlapok.
Mondtuk neki normálisan is,de túl üvöltött minket. Mikor már nem bírtuk akkor hajolt oda hozzám anyám és kiabált rá,h fejezze be. Ekkor vágta le magát a földre és elkezdett még jobban hisztizni.
nem tudjuk mit csinéljunk már vele. Az apja nem hiszi el h itthon teljesen másképp viselkedik mint mikor nála van. Hiába kéri tesóm h ne csak ajnározza hanem nevelje is,az a válasz h mikor nála van normálisan viselkedik.
olvasd vissza amit irtál kérdező. süt belőle a rosszindulat. apukának adok igazat. egy 3 éves nem sunyi és ha az én gyerekemre mondaná ezt a hugom, pofán vágnám, hogy arról koldulna. olvass utána, szerinted mért ferdíti el egy 3 éves az igazságot?
és ha ráordítasz hogy hagyja abba, abbahagyja? mert szerintem még jobban rázendít. fogalmad sincs a gyereknevelésről és osztod az észt te szerencsétlen.
nem osztom az észt az észt a gyereknevelésről,csak leírtam h mi van nálunk.
Utolsó,a szerencsétlen nélkül is le lehet ám írni a véleményed!!
lehet h rossz indulatú vagyok,de már lassan másfél éve ez van. Csak a hiszti,a hiszti meg a hiszti. Már nem bírom.
Nem tudom nyugodt körülmények közt befejezni az egyetemet,mert sokszor nem bírok tanulni a gyerek üvöltésétől. Munka után oihenni se tudok,hacsak nem veszek vmit a gyereknek,mert ki hisztizi. Azért h éjszakás műszak után tudjak aludni,kell vennem vmit a lánynak,mert különben ott ajtóm elött kiabál h vegyél nekem csokit! Mikor az anyja mondja neki h én most alszok,majd ha felkeltem szól nekem,akkor még jobban üvölt.
Hát igen,tényleg nem használ az sem ha rákiabálunk. De semmi nem használ! Már anyám is próbált beszélni a gyerek apjával,hogy közös nevezőre jussunk a gyerekneveléssel,de az ő válasza az h nála mindig normálisan viselkedik.
A gyerek nagyon jól tudja h hol vannak a rajzlapjai!!!
Érdekes máskor előtudja venni?
Utolsó,semmi közöd ahoz h én mikor hova kinek szülök gyereket!
Egyébként meg tesóm nagyon sokat foglalkozik a kislánnyal. Attól sztem nem rossz anya,mert nem enged meg neki mindent. De nem tud mit csinálni ha az apja meg teljesen ellentétesen neveli. Nála mindent lehet. Nálunk meg nem.
tesóm arra is gondolt h elviszi gyerekpszichológushoz,mert sokszor teljesen ok nélkül behisztizik. Volt olyan h elmentünk a boltba jött mellettünk,és egyszer csak megállt. Szóltunk neki h na gyere,meg kérdezgettük h mi a baj,nem válaszolt semmit. Mondtuk h jó akkor mi elmegyünk(mikor már vagy 20 perce könyörögtünk neki h jöjjön) akkor meg elkezdett sírni h nem bír jönni fáj a lába. mondom jó akkor haza megyünk(épph ki értünk a lakjásba,akkor meg azért hisztizett h jönni akar,de cipeljük el a boltig! mondom tesómnak én elmegyek a boltba,te akkor vidd haza. fel akarja venni h haza viszi rúg -kapál,vísogat. és kéyntelenek voltunk ölbe elvinni a a boltba,és cipelni,meg hazafele a sok cuccot!
tesóm arra gondolt h megviselhette a válás,ás azért akar külső segítságet kérni h könyebb legyen neki feldolgozni,de az apja nem egyezik bele. Azt mondja nem kell pszichomókus vinni,mert nem bolond. de nem ios azért akarja tesóm elvinni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!