Mi vagyunk a bunkók, mi nevelünk hibásan?
Tesómék elváltak és ő hazaköltözött a 3 éves kislánnyal. Ennek már több mint egy éve. Az apa rendszeresen látogatja és viszi láthatásra is a gyereket. Az utóbbi időben az apuka többször is szólt tesómnak h mi(ő,én és anyukám) ne kiabáljunk rá a gyerekre mert ő mindentől megijed.
Mikor rákiabálunk a lányra,az általában azért szokott lenni,mert pl: mi 3an beszélgetünk,a gyerek meg rajzoni akarna pl: egy számlára. A számlát elvesszük tőle,és mondjuk neki normális hangon h menj a szobába keress másik rajzlapot. De behisztizik,és túl ordíbál mindenkit!! Nagyon idegesítő. ilyenkor szokott vmelyikünk rákiabálni(mert a normál hangerőt nem hallja meg annyira ordít a papírt h rajzolni akar) h fejezd már be. Ilyenkor persze elkezd sírni,ami nem is igazi sírás,mert könny az nem jön. És még rengeteg ilyen eset van. Hogy kis semmiségeken behisztizik a gyerek,nekünk meg ugy kell rákiabálni.
Az apánál teljesen másképp viselkedik.Ott nem hisztizik,olyan akár egy kis angyal. Szerintem az is közre játszik hogy mikor ott van akkor már reggelire csokit ehet,meg minden sz@rt amit akar az apja megveszi neki. Nálunk meg reggeli elött nincs édesség,és nem szoktunk neki mindenfélét megvenni. Hiába mondja h kérek kukacot,ha nincs kukac akkor nincs.(Erre is beszokott hisztizni)
Meg már hazudik is! A múltkor elesett a játszótéren,de az apjának azt mondta h az anyja megverte. Persze az apja jött számon kérni,végül is kiderült h mi volt,de akkor is! Mindig mindenért mi vagyunk a hibásak! Sztem a 3 évesek is lehetnek olyan sunyik mint a felnőttek.
Most ha a lány hisztizik nem lehet rákiabálni,mert megijed szegényke. Szép nyugodt hangon mosolyogva kell kérni h hagyja abba. Ezt a gyerek apja mondta.Meg azt is,h mikor nála van nem viselkedik úgy ahogy mi mondjuk.
Én úgy vagyok vele,h ne az én idegeimen táncoljon,és ha hisztizik igenis ha kell rá fogok kiabálni. Az apja meg ne csak 2 hetente egy hétvégét töltsön vele,hanem legyen vele mondjuk 2 hétig. Akkor biztos ott elötte is megmutatná h milyen hisztiket tud levágni. Jól gondolom?
Nehogymár én ugráljak ugy ahogy a 3 éves unokahugom fütyül!
20/L
Nálam ha hasonló viselkedés jön elő (két fiam van, 2,5 és 4 évesek) akkor jellemzően szeparálok, tehát kezét megfogom és hang nélkül berakom a saját szobájukba. A kiabálás is előfordul de tapasztalatom az, hgy őket hidegen hagyja én viszont bazi ideges leszek tőle, szóval nem túl hatékony.
Megütni soha ne üsd meg, az is teljesen értelmetlen.
és ami a legfontosabb és egyben legnehezebb, a KÖVETKEZETESSÉG. Ha egyszer csokit kapott a hisztiért, akkor azt már buktátok, sajnos. Ne feledd, a gyerek sokkal kitartóbb mint te :).
Próbálj vele minél többet beszélgetni, tehát ha egy szituációban érzed, hogy szakad nálad a cérna akkor mond meg neki , kérdezz tőle, kommunikálj vele. Meg fogja hálálni.
ja és én is elváltam, tudom miről beszélek, nehéz de megéri.
Ha ordibálsz a gyerekkel, csak idegbeteg lesz és kiabálós. Hiába élsz vele egy háztartásban, akkor is jobb ha kerülöd az ilyen fajta büntetést. Bünteted, mert idegesít téged, de vajon a nevelésnek a másik oldalát is vállalod? Felkelsz hozzá éjjel ha hányik? Leülsz vele babázni? Olvasol neki mesét? Ha a válaszod nem, akkor ne is fegyelmezd!
Szerintem te csak egyszerűen éretlen vagy ahhoz, hogy legyen idegrendszered egy ennyi idős gyerekhez, aki a körülményeihez képest egyáltalán nem viselkedik szokatlanul.
Szoktam vele én is játszani,olvasni vagy csak mesét nézni vele. Sőt amikor múltkor hányt az ágyamban,szó nélkül segítettem átöltöztetni tesómnak meg minden.
Az igaz h nyugodt élet nálunk nem bagyon van. Anyukám is több müszakban van,én egyetem mellett több müszakos munkába vagyok,tesóm van vele a legtöbbet otthon,de vele is ugy viselkedik a gyerek ahogy velünk. egyedül az apjánál normális
OFF
én is egyetemre jártam, munka mellett. sőt, két oklevelet is szereztem. a másodikat egy 8 éves és egy két éves kis gyerek mellett úgy hogy én voltam/vagyok az anyjuk. és rajtam kivül még sokan mások is szereztek oklevelet pont így, család és munka mellett anyaként.
Utolsó: csak a két gyerek a sajátod. Te akartad Őket, a kérdező nem önként és dalolva végzi gyerek mellett (ráadásul nem saját gyerek) az egyetemet.
Azért van különbség a kettő között.
22.14-es,
igaz. de az, hogy egy házban élnek, max. annyit jelent, hogy elviseli a gyereket, bár szavaiból olvasva azt is igen nehezen. ne hasonlítsuk már össze az anyaszerepet a nagynéniével, még akkor se, ha egy fedél alatt élnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!