Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mi vagyunk a bunkók, mi...

Mi vagyunk a bunkók, mi nevelünk hibásan?

Figyelt kérdés

Tesómék elváltak és ő hazaköltözött a 3 éves kislánnyal. Ennek már több mint egy éve. Az apa rendszeresen látogatja és viszi láthatásra is a gyereket. Az utóbbi időben az apuka többször is szólt tesómnak h mi(ő,én és anyukám) ne kiabáljunk rá a gyerekre mert ő mindentől megijed.

Mikor rákiabálunk a lányra,az általában azért szokott lenni,mert pl: mi 3an beszélgetünk,a gyerek meg rajzoni akarna pl: egy számlára. A számlát elvesszük tőle,és mondjuk neki normális hangon h menj a szobába keress másik rajzlapot. De behisztizik,és túl ordíbál mindenkit!! Nagyon idegesítő. ilyenkor szokott vmelyikünk rákiabálni(mert a normál hangerőt nem hallja meg annyira ordít a papírt h rajzolni akar) h fejezd már be. Ilyenkor persze elkezd sírni,ami nem is igazi sírás,mert könny az nem jön. És még rengeteg ilyen eset van. Hogy kis semmiségeken behisztizik a gyerek,nekünk meg ugy kell rákiabálni.

Az apánál teljesen másképp viselkedik.Ott nem hisztizik,olyan akár egy kis angyal. Szerintem az is közre játszik hogy mikor ott van akkor már reggelire csokit ehet,meg minden sz@rt amit akar az apja megveszi neki. Nálunk meg reggeli elött nincs édesség,és nem szoktunk neki mindenfélét megvenni. Hiába mondja h kérek kukacot,ha nincs kukac akkor nincs.(Erre is beszokott hisztizni)

Meg már hazudik is! A múltkor elesett a játszótéren,de az apjának azt mondta h az anyja megverte. Persze az apja jött számon kérni,végül is kiderült h mi volt,de akkor is! Mindig mindenért mi vagyunk a hibásak! Sztem a 3 évesek is lehetnek olyan sunyik mint a felnőttek.

Most ha a lány hisztizik nem lehet rákiabálni,mert megijed szegényke. Szép nyugodt hangon mosolyogva kell kérni h hagyja abba. Ezt a gyerek apja mondta.Meg azt is,h mikor nála van nem viselkedik úgy ahogy mi mondjuk.

Én úgy vagyok vele,h ne az én idegeimen táncoljon,és ha hisztizik igenis ha kell rá fogok kiabálni. Az apja meg ne csak 2 hetente egy hétvégét töltsön vele,hanem legyen vele mondjuk 2 hétig. Akkor biztos ott elötte is megmutatná h milyen hisztiket tud levágni. Jól gondolom?

Nehogymár én ugráljak ugy ahogy a 3 éves unokahugom fütyül!

20/L

2010. jún. 26. 11:49
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/78 anonim ***** válasza:
33%

Nem olvastam végig, mert nagyon felháborodtam.

Nekem is ugyanennyi idős lányom van.

Igenis a Ti készüléketekben van a hiba!!! Az mindent elárul, hogy a Ti közeletekben idegbeteg a kislány, az apjával meg nyugodt, kiegyensúlyozott. Ez nem a csokitól, meg az elkényeztetéstől van, hanem a szeretettől, és a biztonságérzettől. És amikor szerintek hazudik, az nem hazugság, hanem egy ekkora kisgyerek még máshogy éli meg a valóságot. A játszóteres elesésnél igaz, nem bántotta az anyja, de az ő lelkében valami miatt mégis az él, hogy VALAMIKOR, VALAHOGY bántotta az anyja.

Ahogy olvasom a kérdést, meg néhány kommentet, azt kell hogy mondjam, az apa intelligens, normális ember, akinek még van is némi fogalma a gyereknevelésről. Ellentétben Veled és a kedves családoddal.

2010. jún. 29. 08:45
 52/78 anonim ***** válasza:
55%

A kislány figyelmet követel magának, azért hisztizik.

A hazugság mögött gyakran szigorú nevelés áll a háttérben.

2010. jún. 29. 09:14
 53/78 anonim ***** válasza:
48%

"Ahogy olvasom a kérdést, meg néhány kommentet, azt kell hogy mondjam, az apa intelligens, normális ember, akinek még van is némi fogalma a gyereknevelésről. Ellentétben Veled és a kedves családoddal."

Hát ezt meg miből állapítottad meg? Okos, intelligens?

A kérdésből és néhány kommentből jöttél rá, hogy az apa okos , intelligens??

Neked nincs fogalmad semmiről és ez látszik!

2010. jún. 29. 09:37
 54/78 anonim ***** válasza:
37%
De neked sem kedves utolsó és az látszik,hát olvasd már ezt a kedves értelmes kérdést meg azt hogy hogy beszél ez a nő erről a 3 éves gyerekről.
2010. jún. 29. 09:59
 55/78 anonim ***** válasza:
69%

hát némely kommentelő, egy hároméves gyerektől elvárható lenne, hogy kiszolgálja magát, ne hisztizzen soha, megértse a világot maga körül- mert ez egy háromévestől elvárható dolog.

De a húszévestől érthető, hogy kiborul, hogy azt akarja minden úgy legyen ahogy neki tetszik, a 3 éves úgy ugráljon ahogy az ő kedve diktálja.

Ja és a 3 éves megérdemli a pofont, mert egy sunyi dög, de a szegény 20 éves csak belepottyant ebbe a helyzetbe, nehogy bántsuk már.

Biztos teljesen átgondoltátok ti miket írtok?

2010. jún. 29. 11:27
 56/78 anonim ***** válasza:
73%

A ne hisztizzen soha és a földhöz vágjuk magunkat között azért van más is. A 3 éves gyerektől is el lehet várni dolgokat és és nyilván nem azt hogy kiszolgálja magát! Az a baj, hogy sokan azt gondolják , hogy valami vagy fekete vagy fehér, ez nem így van. Elvárások a gyerekkel és a szülővel szemben is kell, hogy legyenek. A 20 éves lány pedig belecsöppent egy szituációba amit nem tud kezelni és most kövezzük meg érte? Ő döntött úgy , hogy a testvére váljon el és költözzön haza? Ő nevelte 3 éves koráig azt a gyereket? Ő most így éli meg, 20 éves és nem ő vállalt gyereket, neki is megváltozott az élete!

Te kedves előző biztos jól átgondoltad miket írsz?

2010. jún. 29. 12:12
 57/78 A kérdező kommentje:

Először is szeretném leszögezni h nincs agyba főve verve a gyerek!!!! Nem tudom ti ezt hol olvastátok... Én azt irtam,h csak akkor szoktunk a fenekére ráütni(nem is nagyot,csak jelzés értékút)ha nagyon durván behisztizik. Mint pl. mikor annyira behisztizik h földhöz vágja magt és ha akármelyikünk segíteni akarna h megvígasztalja vagy felállítsa akkor minket is elkezd ütni. Legalább akkor tudja h miért üvölt. Ma is elkezdett hisztizni,mert anyukám főzés közben nem adta neki oda az ollót. Mi mondtuk neki szépen h azzal nem szabad játszani,de bumm földhöz vágta magát.

A kislány jár oviba, bár most ovi szünet van. Mikor van ovi akkor is beszokott így hisztizni van úgy apróságokért(ha jönnek haza az oviból,és tesómnak még ki kell nyitni az ajtót,hiába mondja neki h várj egy percet amig előveszem a kulcsom,a gyerek rugdalja az ajtót,nem tud bemenni a lakásba azonnal földhöz vágja magát. nem egyszer volt már ilyen)

Igen,tanulok és dolgozok és tényleg nem sokat vagyok otthon de azt az időt amit otthon töltök nem tudom rendesen. Nagyon ritka amikor a gyerek nyugodt.

Hiába magyarázzuk neki h nincs édesség,és nincs mindig csoki nem érti meg. Egyre többet hazudik is. Tegnap is volt itt az apja meglátogatni meg hozott neki egy rakat édességet. Volt rajta egy kisebb kék folt,mert elesett a motorral,és azt mondta apjának h a mama bántott,megvert. Anyukám a közelébe se volt akkor,ugyh nem tudom honnan szedte ezt.

És persze azért is behisztizett mert mondtuk neki h ne egye meg az össze csokiját hagyjon másnapra is,meg meg fog fájdulni a hasa. Este 10kor már nem volt meg a 3 tábla csoki,és a többi pici se. Azért ez nagyon nem egészséges. Mondta tesom az apukának h ha legközelebb hoz neki vmi csokit akkor csak az egyiket adja oda elötte,mert ha látja a gyerek h több van akkor hisztizik érte(nagyon durván behisztizik,még minket is üt h adjuk neki oda/ne is vegyük el,mert az az övé

Vki irta h ki kéne állítani engem a főtérre és hagyni h lehányjanak,mert azt irtam h mikor lehányta az ágyamat szó nélkül átöltöztettem. Nos neki üzenem,h azt azért irtam le,mert vki más azzal gyanúsított h nem állok ott máskor mellette ha pl beteg,és én csak kiabálni tudok a gyerekkel.

2010. jún. 29. 15:09
 58/78 anonim ***** válasza:
36%

Egyáltalán nem gondolod jól, és jó lenne, ha nem mennél a gyerek közelébe!!!

Tök nem jó úton vagytok, egy roncsot csináltok majd abból a szegény gyerekből....

Nem a csoki miatt nem hisztizik apánál, hanem mert apa figyel rá, ti meg nem...

2010. jún. 29. 15:41
 59/78 anonim ***** válasza:
62%

Kedves előző! Te mekkora egy idióta vagy!! Te mindent félre magyarázol! A roncs az te vagy! Agyerek simán csak hisztis! Még, hogy nem a csokiért hisztizik!!Figyelemért ugye?? A kedves apuka meg a 6 kiló csoki helyett hozzon a gyereknek ruhákat meg gyümölcsöt! Az intelligens, okos apuka, de ennyi esze már nincs! És becsülöm a kérdezőben, hogy mégsem alázza a sógorát csak leírja a tényeket! A sok hülye meg a torkának ugrik és ajnározzák a csokigyárast!

Aki meg azt írta , hogy a kérdezőt ki kellene állítani a főtérre és le kéne köpködni, na azt én szívesen leköpködném!!

Sajnálom a kérdezőt, hogy ezt a sok idiótát végig kell szenvednie, kár volt kiírni a kérdést mert itt normális választ úgysem fog kapni csak köpködést!

Ne is törődj velük, ezt inkább beszéld meg mással, sajnos sok jóval senki nem kecsegtet majd mert az apuka kényeztetésének ti fogjátok meginni a levét! Csak akkor lehet a gyereket leszoktatni a hisztiről ha az apa együttműködik veletek, amire nagyon kicsi az esély!

2010. jún. 29. 15:56
 60/78 anonim ***** válasza:
45%

Huuu ez már tényleg kiüti a biztosítékot!! Még, hogy apa figyel rá!!!!!!! Azért mert tömi csokival????

Istenem, mekkora agy kell egy ilyen kommenthez! Vagyis helyesbítek agy nem kell hozzá! Te megengednéd, hogy a gyereked csokival tömjék ugye ? Akkor szeretik nagyon, és ha 6 évesen kirohad a foga meg súlyproblémái lesznek az sem gond mert kapott jó sok figyelmet cukor formájában!!

Ez aztán az őszinte tiszta szeretet!!

Te aztán gondos anyuka lehetsz a tüttő beszólásaiddal!

A kérdező helyében elküldenélek melegebb éghajlatra!

Csatlakozom az előzőhöz: Idióta vagy és te nemhogy a gyerekem de még a kutyám közelébe sem mehetnél!!!

2010. jún. 29. 16:04
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!