Mi vagyunk a bunkók, mi nevelünk hibásan?
Tesómék elváltak és ő hazaköltözött a 3 éves kislánnyal. Ennek már több mint egy éve. Az apa rendszeresen látogatja és viszi láthatásra is a gyereket. Az utóbbi időben az apuka többször is szólt tesómnak h mi(ő,én és anyukám) ne kiabáljunk rá a gyerekre mert ő mindentől megijed.
Mikor rákiabálunk a lányra,az általában azért szokott lenni,mert pl: mi 3an beszélgetünk,a gyerek meg rajzoni akarna pl: egy számlára. A számlát elvesszük tőle,és mondjuk neki normális hangon h menj a szobába keress másik rajzlapot. De behisztizik,és túl ordíbál mindenkit!! Nagyon idegesítő. ilyenkor szokott vmelyikünk rákiabálni(mert a normál hangerőt nem hallja meg annyira ordít a papírt h rajzolni akar) h fejezd már be. Ilyenkor persze elkezd sírni,ami nem is igazi sírás,mert könny az nem jön. És még rengeteg ilyen eset van. Hogy kis semmiségeken behisztizik a gyerek,nekünk meg ugy kell rákiabálni.
Az apánál teljesen másképp viselkedik.Ott nem hisztizik,olyan akár egy kis angyal. Szerintem az is közre játszik hogy mikor ott van akkor már reggelire csokit ehet,meg minden sz@rt amit akar az apja megveszi neki. Nálunk meg reggeli elött nincs édesség,és nem szoktunk neki mindenfélét megvenni. Hiába mondja h kérek kukacot,ha nincs kukac akkor nincs.(Erre is beszokott hisztizni)
Meg már hazudik is! A múltkor elesett a játszótéren,de az apjának azt mondta h az anyja megverte. Persze az apja jött számon kérni,végül is kiderült h mi volt,de akkor is! Mindig mindenért mi vagyunk a hibásak! Sztem a 3 évesek is lehetnek olyan sunyik mint a felnőttek.
Most ha a lány hisztizik nem lehet rákiabálni,mert megijed szegényke. Szép nyugodt hangon mosolyogva kell kérni h hagyja abba. Ezt a gyerek apja mondta.Meg azt is,h mikor nála van nem viselkedik úgy ahogy mi mondjuk.
Én úgy vagyok vele,h ne az én idegeimen táncoljon,és ha hisztizik igenis ha kell rá fogok kiabálni. Az apja meg ne csak 2 hetente egy hétvégét töltsön vele,hanem legyen vele mondjuk 2 hétig. Akkor biztos ott elötte is megmutatná h milyen hisztiket tud levágni. Jól gondolom?
Nehogymár én ugráljak ugy ahogy a 3 éves unokahugom fütyül!
20/L
Kérdés:Mi vagyunk a bunkók, mi nevelünk hibásan?
Válasz:Igen,bunkók vagytok és ti neveltek hibásan!
Ne haragudj de nem állom meg, ez a mondatod (bár a korábbiak is) de, hogy ráhányt az ágyamra és szó nélkül átöltöztettem- kiverte a biztosítékot nálam. Egy idegen háromévessel is ezt tettem volna, nemhogy azzal akivel együtt élek, aki a rokonom. Tiszta jó, hogy legalább ezért nem kiabáltatok vele, vertétek meg, fröcsöltétek le és hogy nem hagytátok a lehányt ruhában. Hát tudod. Ezért én kiáálítanálak a főtérre, ahol le lehetne téged hányni és ott hagynálak pár napig a saját mocskodban.
Nem bunkó vagy, hanem egy mocskos szemétláda.
Ez a tesód hibája, neki kellene megnevelni a gyerekét, nem pedig elvárni, hogy elviseljétek a hisztijeit.
Én láttam már 3 éves sunyi gyereket, igenis van ilyen. Anyuci kis hercegnője volt, amúgy egy nagyon intelligens kislány, ugyanilyen intelligensen (és rafináltan) hazudott és uszította egymás ellen a családtagokat.
Na basszus már a gyerek lett a szent! Hova fajul a világ... akkor mostmár értem miért van annyi hisztis, idegesítö gyerek a jármüveken, boltokban, utcákon. Mert legtöbbeknél a gyerek a "kiskirály" és mindent megtehet. Ezekböl a gyerekekböl lesz késöbb az elkényeztetett p*csök. Az rendben van, hogy verni meg üvöltözni nem szabad vele, de nehogymár egy kis fegyelem megártson szegény lelkének mert mindjárt falnak megyek!
Kedves Kérdezö, ez a nevelés az elejétöl el lett rontva de nagyon! És valószínüleg még tesódék válása elöttre tehetö. Aztán nem használ neki az sem, hogy mindkét szülöje másképp neveli. Így aztán mivel az apánál mindent megkap, ugyanazt akarja nálatok is kikövetelni. Valahogy egységesíteni kellene a nevelést, ne az legyen, hogy amit az egyik helyen megtehet, a másik helyen meg nem. Nemtudom így utólag mennyit tudtok változtatni ezen de érdemes lenne megpróbálni. A gyereknek rend és fegyelem kell, ezt Dr. Benjamin Spock is leírta, nagyon egyetértek vele, különben ez történik mint veletek...
Kitartást kívánok bár tudom, hogy nem egyszerü!
29 hetes kismama
Hárman "nevelitek",és csak úgy bírtok egy 3 évessel,h ordítoztok vele,leöntitek vízzel,vagy megütitek??Én javarészt egyedül nevelek 4 gyereket-a férjem hét közben másik városban dolgozik,csak hét végére jön haza-,mégsem kell ilyen dolgokhoz folyamodnom.Pedig amikor a kicsik születtek,4db 4 év alatti gyerekünk volt.:)
Természetes,h a gyerek attól próbál együttérzést kicsikarni,akitől kaphat-az apjától.Meg kéne próbálni türelmesen,következetesen,nyugodtan foglalkozni vele,és az is sokat segítene,ha nem egy nyakatokba szakadt,hazug,sunyi kis "púp"-nak tekintenétek.
Beleolvastam a kommentekbe és hát szerintem ez elkeserítő! A "vasárnapi apuka" a szent, ő persze mindent jól csinál és mindent jól tud, na persze. Aki meg a kérdezőt, hülyézi annak azt üzenem nem biztos, hogy ő olyan okos! Az éremnek 2 oldala van. Lehet, hogy az anya és a kérdező, vagy a nagymama elrontott valamit de az apuka sem következetes, persze, hogy neki könnyű, 2 hetente 1 vagy 2 nap agyerekkel! El lehet kényeztetni és inkább a kezébe nyomni a sütit, csokit csak ne idegesítsen a sírása! Ha ő olyan jó apuka akkor miért van külön a feleségétől és a gyerekétől? Én elvált szülők gyereke vagyok és tudom ez milyen. Apám magához akart babusgatni, kaptam én minden "jót" csak az volt a lényeg, hogy ő legyen az isten! Ez be is jött neki egy darabig! Anyám szigorú volt és én sokáig azt hittem apám szeret jobban de aztán rájöttem csak ez volt neki a kényelmes és ezáltal támadhatta az anyámat! Most már felnőtt koromban az apám szarik rám! Most már nem lehet lekenyerezni egy csokival de annál többre még most sem számíthatok tőle! A kérdezőnek meg igenis igaza van, hogy ő együtt él és alkalmazkodik az új helyzethez ami nem könnyű senkinek, csak van valami joga !!! Agyerek hisztis és valószínű el van már rontva a nevelése amit lehet, hogy együtt rontottak el a szülők! Én nem azt mondom, hogy a legjobb megoldás a kiabálás és a leöntés de azt tudom könnyű mindenkinek okosnak lenni így, hogy nem ő él az adott szituációban!Az, hogy mindent megengedünk egy gyereknek az nem a szeretet jele hanem a kényelemé!
Kíváncsi lennék anyagilag mennyire támogatja a gyerekét, mert a kritikáiból és a csokiból nem él meg!!
Különben meg azt sem hiszem el, hogy az apánál egy angyal a gyerek!!!!!!
A kérdező 20 éves lány és nem pofont érdemel azért mert néha elege van a hisztiből, neki kell alkalmazkodni és ez egyáltalán nem könnyű! Akik pofont adnának neki azoknak gratulálok! És ilyenkor megkérdezem, hol van a türelem? Amit ők kihangsúlyoznak! Az ő nevelési elvük a verés? Akkor ők sem különbek senkinél! SŐT!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!