Borzasztóan érzem magam! Rossz anya vagyok?!
A kislányom nagyon kiabálós baba(másfél éves)Kiabál velem reggel ébredés után reggeli közben miközben kiönti a tejpépét, készülődés közben,pelenkázás közben, a boltban, otthon a lefekvés előtti félórát olyan frekvencián ordítja,hogy néha azt hiszem,hogy szétreped a fejem.Én nyugodt természet vagyok próbálom határozottan,de normál hangszintem magyarázni-nevelni. De,amint megszólalok,még hangosabban ordít,csapkod-engem is!!! Dobálja magát a földre. Vannak napok,hogy tényleg reggeltől-estig csak a sírás-kiabálás van. A legrosszabb,hogy azt érzem rajta,hogy nem érzi jól magát velem!!! És néha nálam is elszakad a cérna. Pl:ma joghurtot kért,elkezdtem etetni, minden falatot kiköpött a szájából és közben kiütötte a kezemből a dobozt. Hirtelen olyan ideges lettem,hogy rácsaptam a popojája (amit még sosem csináltam) és elkezdtem kiabálni vele: Hogy elegem van már ebből a vislekedéből.Ne ordítsál már velem egésznap! Ő meg csak nézett rám a nagy szemével! És bekéretőzött az ágyában.BORZASZTÓAN érzem magam. Szörnyű anya vagyok!
De,hogy kezeljem ezeket a helyzeteket,hogy ne veszítsem el a hidegvéremet? Sokáig sikerül,de mostanában egyre-egyre többször kiabálok vele....és ma ez a popsira ütés. Nagyon utálom magam.
Sziasztok Anyukák és külön szia Kanálka!
Le a kalappal előtted! 360 valahány hozzászólást elolvasni egyhuzamban...Hmmm....Valóban becsülendő dolog. Ahogy az exem mondotta anno - kedvességből - "Te egy borz vagy.S mint tudjuk a borz az, aki soha ne adja fel!" :)
Nekem gyakran 1 heti "termés feldolgozása" is sok(k).
Hát igen, összeszokott csapat : csajok, süti, rinya... Így kerek az élet.
Épp a napokban akartam leírni a Lányoknak, hogy vannak "nézőink". Akik csak némán szemlélik a napi kis drámáinkat, néha röhögnek, olykor meghatódnak , de írni egy kukkot sem írnak.... És eljutottunk oda, hogy felkérek egy bizonyos olvasónkat, hogy most forduljon el, a böngészője balra mutató nyilával hagyja el a kérdést, mert most róla fogok írni. Igen, igen, arról az emberről, aki megváltoztatta az életemet. Akinek köszönhetően fel mertem vállalni önmagamat és borítottam a mindennapokat.
És aki jelen pillanatban is olvassa a soraimat és az ajka bal sarkában rángatózik egy kaján mosoly kezdeménye...És már elégedetten vigyorog, mert tudja, hogy fényezni fogom. :)
Gábor! MOST HÚZZD EL A BELEDET! Köszönöm. :) Tudom, hogy úgy sem fogod, de azért hátha... És ne dörzsöld az álladon a nemlétező borostádat... tudom hogy megint csinálod és vigyorogsz... :)
Szóval, most hogy elméletileg elment az illető, beszélek róla. Kétgyermekes családapa és a világ minden kincséért sem szólalna meg, de immár 9 hónapja látogat minket. És tudja a dolgainkat. :) Privát e-mailben felvettük a kapcsolatot és dejavu-s anyukából meg "démoni alakból" lassan barátok lettünk. Előre közlöm : semmi "izgi" nincs közöttünk, szóval ne számítsatok romantikus fordulatra. Néha kiosztjuk egymást, olykor kisírjuk magunkat - na jó, én hisztizek ő meg lehülyéz. Vagy épp fordítva - mert a férfiak is bírnak ám picsogni!
Ő az az ember, aki az önmegvalósítás útjára lökött egy novemberi délelőttön.Már hónapok óta leveleztünk, telefonszámot is cseréltünk, 2-3 alkalommal hallottuk egymás hangját, amikor kijelentette : "Látni akarlak! Ha nem látlak képen, megnézlek élőben!" És meglátogatott. És ültünk a Pláza éttermi részén, beszélgettünk és emlékszem arra, ahogy átnyúlt az asztalon , mélyen a szemembe nézett, megfogta a kezemet és csak annyit mondott :"Te egy klassz csaj vagy. Igazi, nagybetűs NŐ. Csak nem mersz élni. És nem értem miért."És a tekintetében ott volt valami, amit évek óta nem láttam már senkitől. Az a pillantás, ahogy régen szemléltek az emberek. És már hiányzott ez az érzés. Beleborzongtam. Mert belelátott a vesémbe. Szédültem, remegett a gyomrom és felborzolódott a lelkem,hihetetlen érzéssel mentem haza. És másnap vettem egy szoknyát és egy magassarkú csizmát...
Jöttek-mentek a levelek és valahogy megváltoztunk mind a ketten. Jó kis szimbiózis a miénk. :)
Ezzel a gondolattal kezdődött a változás, amit ő küldött nekem és most Nektek adom - nekem már bevált :
Joe Vitale - HO'OPONOPONO
2010. február 11.
Két évvel ezelőtt hallottam egy hawaii-i terapeutáról, aki egy teljes osztálynyi közveszélyes őrültet gyógyított meg anélkül, hogy valaha találkozott volna bármelyikükkel. A pszichológus egy-egy beteg kórlapjának tanulmányozása után önmagában kereste, hogy hogyan teremtette annak a személynek a betegségét. Ahogy önmaga gyógyult, úgy gyógyult a beteg is.
Amikor először hallottam ezt a történetet, azt gondoltam, ez valami városi legenda. Hogy gyógyíthatna valaki embereket önmaga gyógyításával? Hogy lenne képes akár a legjobb öngyógyító mester közveszélyes őrülteken segíteni? Kellően értelmetlen és logikátlan volt, úgyhogy nem törődtem a sztorival.
Egy évvel később újra az utamba került a történet. Azt hallottam, hogy a terapeuta egy Hawaiiban ismert gyógyító módszert, a ho''oponopono-t használja. Soha nem hallottam róla, mégsem tudtam kiverni a fejemből. Ha ez az egész történet igaz volt, mindent tudni akartam róla. A teljes felelősség fogalmát mindeddig úgy értelmeztem, hogy felelős vagyok azért amit gondolok illetve teszek. Ami ezen túl van, azért nem felelek. Azt hiszem, a legtöbb ember így gondolkodik a teljes felelősségről. A saját cselekedeteinkért vagyunk felelősek, nem azért, amit mások tesznek - de ez nem így van.
A hawaii terapeuta, Dr. Ihaleakala Hew Len, aki azokat a szellemi fogyatékosokat meggyógyította egy egészen új perspektívából tanította meg látnom, mi is az a teljes felelősség. Az első telefonbeszélgetésünk körülbelül egy órán át tartott; arra kértem, mesélje el terapeuta munkásságának teljes történetét
Elmagyarázta, hogy a Hawaii Állami Kórházban dolgozott négy éven át. Az osztály, ahol a közveszélyes őrülteket tartották, veszélyes hely volt: a pszichológusok havonta váltották egymást, az ápolók gyakran jelentettek beteget, vagy csak egyszerűen felmondtak. A dolgozók az osztályon kizárólag hátukkal a falhoz simulva közlekedtek, így kerülve el, hogy rájuk támadjanak a betegek. Az osztályon se dolgozni, sem élni nem volt kellemes.
Dr. Len egyetlen beteggel sem találkozott. Kapott egy szobát, ahol a kórlapjukat tanulmányozta. Amíg ezeket olvasta, saját magán dolgozott. Ahogy magát gyógyította, úgy lettek jobban a betegek is.
"Néhány hónap elteltével - mesélte Dr. Len - a korábban szigorúan lekötözött betegek szabadon sétálhattak; másoknak, akiket addig keményen gyógyszereztek, már nem kellett gyógyszert szedniük. Azok, akiknek esélyük sem volt arra, hogy valaha kiengedjenek a kórházból, gyógyultan hazamehettek. Sőt, mi több, a személyzet egyre jobban szeretett ott dolgozni."
"A hiányzások és a gyors személyzetváltások megszűntek. A végén többen dolgoztak az osztályon, mint amennyire szükségünk volt, mivel a betegek hazamehettek, plusz mindenki bejárt dolgozni. Mára az osztályt bezárták."
Ez volt az a pillanat, amikor feltettem az egymillió dollárt érő kérdést: "Mit csináltál magaddal, amitől ezek az emberek ennyire
megváltoztak?"
"Egyszerűen meggyógyítottam magamban azt a részt, ami őket teremtette."
Nem értettem. Dr. Len elmagyarázta, hogy az életért vállalt teljes felelősség azt jelenti, hogy az életedben minden - csupán mert az életedben jelen van - a te felelősséged. Tulajdonképpen az egész világ a te teremtményed.
Hát... Ez egy kicsit erős... Felelősnek lenni azért, amit mondok vagy teszek, egy dolog. Azért is felelni, amit bárki más mond vagy tesz a környezetemben, az meg egy másik. De mégis, az igazság az, hogyha felvállalod a felelősséget az életedért, azaz mindenért amit látsz, hallasz, ízlelsz, érintesz, vagy bárhogyan megtapasztalsz - az a te felelősséged, mivel jelen van az életedben. Ez azt jelenti, hogy a terrortámadásokat, az elnököt, a gazdaságot vagy bármit, amit tapasztalsz és esetleg nem tetszik - orvosolhatsz. Ezek a dolgok nem léteznek a szó szoros értelmében, csupán a te belső kivetítéseid. A probléma nem velük van, hanem veled, és ahhoz, hogy megváltozzanak, magadat kell megváltoztatnod.
Tudom, hogy ezt elég nehéz felfogni, pláne elfogadni vagy éppenséggel így élni. Ujjal mutogatni sokkal könnyebb, mint ez az egész teljes felelősség dolog, de ahogy Dr. Lennel beszélgettem, lassan rájöttem, hogy számára és a ho''oponopono szerint a gyógyítás nem jelent mást, mint önmagunk szeretetét.
"Ha javítani akarsz az életeden, meg kell gyógyítani azt. Ha meg szeretnél valakit gyógyítani, akár egy közveszélyes őrültet is, saját magad gyógyításával tudsz segíteni rajta."
Megkérdeztem Dr. Len-t, hogy van ez, mit csinált egészen pontosan, amikor azokat a kórlapokat tanulmányozta.
"Nem tettem mást, csak folyamatosan ismételtem, hogy "Bocsáss meg!" és "Szeretlek!" - újra és újra."
"Ennyi?"
"Ennyi."
Úgy tűnik, hogy szeretni önmagunkat a legerősebb módja saját fejlődésünknek, és ahogy mi fejlődünk, úgy javul a világunk is.
Hadd magyarázzam el, hogy is működik ez: egy napon valaki küldött nekem egy e-mailt, ami meglehetősen felbosszantott. Korábban megnéztem volna magamban, miért zavar egy ilyen üzenet, vagy elkezdtem volna veszekedni azzal, a levél küldőjével.
Most viszont úgy döntöttem, kipróbálom Dr. Len módszerét. Némán mondogattam magamban: Bocsáss meg! Szeretlek! Nem intéztem senkihez a szavakat, egyszerűen csak megidéztem magamban a szeretetet, hogy meggyógyítsa bennem azt, amit ez a külső körülmény okozott.
Egy órán belül újabb levél jött ugyanattól az embertől: bocsánatot kért korábbi soraiért. Pedig nem tettem semmit, ami ezt kieszközölte volna, még csak nem is válaszoltam neki. Mégis, azzal, hogy azt mondtam "Szeretlek!", valahogy meggyógyítottam azt a részemet, ami őt teremtette.
Később elmentem Dr. Len tréningjére. Ő most 70 éves, mondhatni egy visszavonult sámánnagyapa. Dicsérte az Attractor Factor (A figyelemfelhívó-faktor) című könyvemet, és azt mondta, ahogy én fejlődöm, a könyvem rezgése is nőni fog, és ezt mindenki érezni fogja olvasás közben. Röviden: ahogy én fejlődöm, úgy fejlődnek az olvasóim is.
"Mi van azokkal a könyvekkel, amik már kint a vannak boltokban, vagy eladtak?" kérdeztem.
"Azok nincsenek ott kint." Magyarázta, újra felvillantva misztikus bölcsességét. "Azok most is benned vannak." Magyarán, nincs olyan, hogy ott kint.
Ennek a fejlett technikának az alapos bemutatása igazából egy könyvet érdemelne.Elég az hozzá, hogy ha bármit is javítani akarsz az életedben, csupán egyetlen hely létezik, amit meg kell, hogy vizsgálj: saját magad. És amikor befelé figyelsz, figyelj szeretettel!
.............
GONDOLKODJATOK EL RAJTA! Annyira "gagyi" a dolog, hogy működik... Hihetetlen. Én így vizsgáztam le olyan tételből, aminek az első 5 sorát (!) a folyosón olvastam el a vizsga előtt és ötöst kaptam. Elmondtam az első 5 sort - már amennyire emlékeztem - majd a tanár leállított, hogy látja ezt profin tudom, kérdezett még egy dolgot más tételből és 5-öst adott. :)
Jó emésztgetést!
K.
Hát,lányok,azért arra számítani lehetett,hogy ha egy ilyen nyílt,majdnem anonym fórumon az olvas titeket,aki csak akar..ha csak 100ból 2 veszi a fáradságot,hogy végigolvasson titeket,az akkor is több100 ember,hiszen többezren járnak ide...
Kislányom neve Debora Klaudia,2009 április 9-én született.
Hogy mi nehéz?
Hát,leginkább az élet :))
Holnap tudok bővebben írni,ma itthon van az uram...
Szép egy egész napos hétvégét nektek,holnap jövök.
Puszi.
Sziasztok!
Kati, az ajánlott olvasmányt majd este végigrágom, de addig sztorizok egyet némaságomról:
Szóval szerdán este elment a hangom, és szombatig csak épp suttogni tudtam, ha nagyon muszáj volt.
Biankával csüt. reggel megyünk le a pékségbe - ami nem önkiszolgáló, szóval kérni kell a dolgokat - útközben suttogom a törpének, hogy mondd majd a néninek, hogy egy kenyeret kérünk, meg egy csigát. Azt mondja, jó.
Bemegyünk, kérdezi a csaj, hogy mit adhatok, erre Bianka alig hallhatóan suttogva: egy csigát kérek... :-DDDD
Hát ezzel a lökött nőcivel sem vagyok ki a vízből.
Elsusogtam a csajnak, hogy mit is akarunk, Bianka meg utánam susogta. Azt hitte, most ilyet játszunk.
De csajok, rájöttem, hogy min. volume-val nem lehet gyereket nevelni... majd' befontam a szemöldökömet már.
Ha azt akartam, hogy figyeljen már, mert mondani akarok valamit, akkor fütyültem, sziszegtem, meg tapsoltam... gondoljátok, hogy foglalkozott velem? NEEEEM!
Viszont vicces volt így ügyfelezni a melóhelyemen.
Mindenki visszasuttogott, mintha titkos küldetésen lenne... aztán mondtam, hogy elment a hangom, és röhögőgörcsöt kaptak saját maguk hülyesége miatt, hogy ők is suttogni kezdtek előtte... :-)
Kolléganőm a legjobb: azt mondta harmadnapra, hogy ha sokáig nem lesz hangom, elül mellőlem, mert estére kifárad a nagy koncentrálásban, amikor valamit mondani akarok...
És nagyon vicces volt, ahogy az emberek szájról próbáltak olvasni, ez férfi ügyfelek esetében felüdülésnek számított, mert ugyan a szemkontaktus megint nem volt meg - mint kamaszkorom óta egyszer sem - de a melleim fellélegezhettek... :-DDDD
Most már van hangom, bár Barry White-ra hajaz, úgyhogy még ma eldönthetem, hogy férfi akarok-e lenni, vagy nő... :-D
Na, jók legyetek!
Majd még jövök, most folytatom a főzőcskés szuperizgi programomat.
Szilvi
Halihó Lányok!
Ismét küldök egy tanulságos olvasmányt, ez is by Gabriel. :)
Az őrangyalomtól kaptam. :) És meg is gyógyultam. :)
Szóval tessék megnézni, hátha.... Úgy gondolom, hogy legjobb, ha az elmúlt hónapok tanulságait most rátok zúdítom : kiköpöm, majd kiválogatjátok. :)
Pusz : K.
BETEGSÉGEK LELKI OKAI
Achilles-ín: érzelmi túlfeszítettség, földhözragadtság
Ágybavizelés: rettegés valakitől
Agyrázkódás: az eddigi út és a gondolkodás megtörése, irányváltás szükségességét jelzi.
Agyalapi mirigy – Irányítóközpont (mások irányítanak).
Angolkór – Érzelmi alultápláltság. Szeretet és biztonság hiánya.
Ágybavizelés – Rettegés az egyik szülőtől (lehet karmikus emlékkép).
Ájulás – Félelem. Erőt meghaladó feladat. Nem akarok tudomást venni a külvilágról, ez nekem már sok (védelem). El akarsz menekülni a világ és a problémák elől. Önvédelem.
Állkapocs problémái – Harag, neheztelés, bosszúvágy, agresszivitás.Ajakrák – Lenyelt sérelmek, mások hibáztatása.
Alhasi görcsök – Félelem, bizonytalanság.
Alacsony vérnyomás: Félsz a felelősségtől, nem mersz elmenni a végsőkig.
Alkar: cselekvőképesség
Alkoholizmus: vágy a konfliktusmentességre, barátságos kapcsolatokra. Talajvesztettség, értéktelenség tudata. Lelkiismeret-furdalás. Az Én elutasítása.
Allergia: Az allergén által szimbolizált tulajdonságot elutasítod. Pollenallergia esetén például a szexualitást, megtermékenyítést, szőrallergia esetén a kedveskedést, szeretetet nem tudod elfogadni, porallergia esetén pedig a tisztátalanságot. Félelem a hatalomról való lemondástól. Kire vagyok allergiás? Teremtő elementálok fel nem ismerése.
Álmatlanság: nyugtalanság, félelem, bűntudat. Félelem, nyugtalanság, bűntudat. Félelem a szellemvilágtól.
Asztma: Az életben sok sérelmet nyeltél le, és egyszerre szeretnél megszabadulni tőlük, illetve többet szeretnél kapni. - szűkkeblű vagy, többet akarsz kapni, mint amennyit adni, a világ piszkosságának taszítása
Álmatlanság: Félsz a kiszolgáltatottságtól, a védtelenségtől vagy a haláltól.
Álterhesség: vágy a tiszta anyaságra
Alvás-problémák: halál-kérdés.
Aranyér: határozatlanság, rugalmassághiány. Múltból átmentett harag. Zavarok az elengedésben. Leterheltség, aggódás a határidők miatt.
Arc: nyíltság, önkifejezés, a leginkább magunkról beszélő rész
Arcideggörcs: állandóan maszkot hord, nem önmagát adja
B
Baleset, csonttörés: Nem a helyes úton jársz, túl merev vagy, változásra van szükséged. Magatehetetlenség, kitörni vágyás, agresszivitás.
Bal oldalon megjelenő elváltozások: Az anyához fűződő érzelmi viszonyodat érdemes megvizsgálni. Jelképezi még az érzelmi oldalt és a múltat is.
Bélpanaszok: a szükségtelen elengedése félelemmel
Bélrendszer: ellenséges érzelmek, szükségtelen elengedése, illetve el nem engedése.
Boka: felemelkedés a földtől, elrugaszkodottság, mozgékonyság, irányváltoztatás képessége.
Bőr – Az egyéniség védőburka. Elfojtott harag. Fenyegetettség érzete. Érzelmi állapot visszatükröződése.
Bőrbetegség: Túlzottan zárkózott és kemény vagy. képtelen vagy a gyengédségre és a nyíltságra. elfojtott harag
Bőrkeményedés: Merev nézetek, elképzelések
Bőrkérgesedés: Ez védőpáncél utal a védtelenség, veszélyeztetettség érzetre
Bőrpigmenthiány – Vitiligo – Kötődés hiánya, kitaszítottság.
Bright-kór – Gennyes vesegyulladás – Alacsony önértékelés, állandó kudarc, veszteség érzete.
C, CS
Candidiázis – Gombás megbetegedés – Szétszórtság, harag. Bizalmatlanság mások irányában, de közben vágyakozás az emberi kapcsolatokra.
Celluitis: Kötőszövet-gyulladás – Megrekedés gyermekkori traumáknál. Ragaszkodás a múlt fájó emlékéhez. Rettegés az önállóságtól.Cukorbetegség: Szeretethiány, nem tudod befogadni a szeretetet.
Cukorbaj – Visszafogottság, mély fájdalom, sóvárgás a múlt emlékei iránt. Pl. szép lehetett volna, ha…
Comb: az előrehaladáshoz, járáshoz szükséges erő
Csalánkiütés – titkos félelmek, a dolgok eltúlzása.
Csecsemőkori asztma – rettegés az élettől. Nem jó itt lenni.
Csecsemőmirigy – Az élet veszélyes. Mindenki ellenem van.
Csípő – Döntő pillanatban az egyén fél lépni.
Csípőbántalmak: Félelem előrelépni. Több önbizalmat!
Csomók – Neheztelés, kudarcélmény, lelkifurdalás.
Csorgó orr – Elfojtott sírás, tehetetlenségérzet.
Csukló – Lendület és fesztelenség. Csontok: szilárdság
Csontdeformálódás: Rugalmatlanság
Csonttörés: merevséget jelez, a gyógyulási idő alatt változtatnod kell ezen. Lázadás a halalom ellen.
Csontvelőgyulladás – Harag, csalódás az életben. Támasznélküliség.
D
Dadogás – Önkifejezés hiánya. Nem szabad sírni. Bizonytalanságérzet. Nem veleszületett dadogásról van itt szó.
Daganat-tumor – Önfejűség, merev gondolkodás, helytelen programozás. Régi sérelmek, megrázkódtatások őrzése, lerakódása. Lelkiismeret furdalás
Deformitás: Szellemi túlfeszítettség, rugalmatlanság.Depresszió: menekülés az aktivitástól
Derékfájás: túlhajszoltság.
Dohányzás: vágy az önmegvalósítás szabadságára, kapcsolatteremtésre
E, É
Égési sérülések: harag, gyűlölet, indulatok
Ekcéma: Ellentétek harca, érzelmi kitörések
Elfásultság: Elszigetelődés, elfojtott érzelmek
Elhízás: Boldogtalan vagy, úgy érzed, nem vagy fontos, kilátástalannak látod a jövőd. Esetleg a plusz kilók mögé próbálod elrejteni nőiességedet.
Emésztési probléma: Valamit nem tudsz megemészteni, lenyeled a mérged.
Epebántalmak: Keserűnek érzed az életet.
Epe: agresszió, keserűség, bánat
Epekő: lerakódott fájdalom, sérelem.
Érproblémák, vérproblémák: szeretet áramoltatásának problémája.
Étvágy (nagy): biztonsági érzet hiánya, félelem.
Étvágytalanság: Félelem, veszély és fenyegetettség érzet
F
Fájdalom: figyelemfelhívás, amelyik szervet érinti, annak a területnek szimbolikus jelentését figyelembe véve
Farkasvakság: félelem a bizonytalanságtól, az ismeretlentől
Fej: irányítás, gondolkodás, racionalizmus
Fejfájás, migrén: Maximalista vagy, túlhajszolod magad. nem tűröd a kritikát
Fekély: Lelki fájdalom önbizalomhiány
Felkar: erő a cselekvéshez
Fertőzés: Harag, bántalom, ingerültség
Ficam: harag, ellenállás
Fog: agresszió, vitalitás
Fogíny: ősbizalom
Fogfájás: Valamit nem teszel meg, pedig szeretnéd. vitalitás hiánya
Fojtó érzés: szorongások
Foltokban hulló haj: szervzónák figyelembevételével jelez rendellenességet
Fülbetegségek: Nem akarsz meghallani valamit, nem figyelsz a belső hangodra.
Frigiditás, impotencia: Félelem az ismeretlentől, az odaadástól, az önkontroll elvesztésétől, a haláltól, a megnyílástól, és a sikertelenségtől.
G, GY
Gerinc, hát: támaszt keresek, vagy túl sok a teher rajtad
Gerincproblémák: Az egyenesség, őszinteség, emberség jelképe.
Gerincferdülés: egyik feled túl hangsúlyos a másikkal szemben (lásd oldalak)
Golyva: egzisztenciális fensőbbségérzés
Görnyedtség: bizonytalanság, összehúzza magát, az élet csapásai alatt megtört
Gyomorfekély: elfojtod az agressziódat.
Gyomorpanaszok: Túl sokat töprengsz, valamit nem tudsz elengedni.
Gyulladás: Nem tudsz feldolgozni egy problémát, mert félsz tőle.
H
Haj: szabadság, hatalom, saját terület határai, antenna, külső inger felvétel
Hajhullás, korpásodás: Új korszak kezdete, vagy a visszahúzódás jele.
Hányás: elutasítasz valamit; undor jele.
Hasmenés: nem tudod hasznosítani a tapasztalataidat, ezért azok csak átrohannak" rajtad.
Hasi panaszok: Egzisztenciális félelmekre utal.
Heg: egy lelki sérülésed mély nyomot hagyott benned.
Herpesz: Undorodsz valamitől.
Hólyaggyulladás: Visszafojtod érzelmeid, pszichés nyomás alatt állsz.
Hordó-mellkas: felfújja magát, erősebbnek mutatja magát
Húgyhólyag: pszichés nyomás, érzelmi telítettség, "altesti sírás"
J
Jobb oldalon megjelenő elváltozások: Az apához fűződő érzelmi viszonyodat érdemes megvizsgálni. Ész, racionalizmus.
I
Ínhüvelygyulladás: Nem engedsz utat cselekvőképességednek.
K
Kancsalság: egyoldalú látásmód
Kényszeres evés: ingerhiány.
Kéz: felfogás, cselekvés, tenyér-kézfej kettősség
Kiütés: Türelmetlenség, gyermetegség
Kóros soványság: Megtagadod az életet, elfojtod a nemiséged, bűntudat
Koszorúér-elmeszesedés: az érzelmek visszafojtása.
Köhécselés: nem mered kimondani a véleményedet, de jelzed, hogy van.
Könyök: elhárítás
Köröm: agresszió
Kötőhártya-gyulladás: fájdalmat okoz valaminek a belátása.
L
Lábfejpanaszok: a gyökereket, ősökhöz való viszonyt szimbolizálja. Nem tisztázott a múltad, gyökértelennek érzed magad.
Lábszár: túl feszített tempóban haladsz.
Lábujjhegyen járás: folyamatos emelkedettségre vágyik
M
Magas vérnyomás: Túl merev vagy, görcsölsz egy problémán, de nem tudod megoldani.
Májbetegségek: Túl dühös és haragvó vagy. méregtelenítés, felismerés, védelem a károsnak vélt dolgoktól, a tapasztalatok beépítése.
Medence: nemi tartás
Mell panaszai: Az anyasággal, gondoskodással van problémád.
Mellkas: rugalmasság, zártság
Menstruáció: önfeladás, odaadás, elengedés, ritmus, nőiség
Mióma: álterhesség
Mutálás: nem tudja milyen helyzetben milyen hangot használjon
N
Nagyothallás: merev a saját környezetével szemben, lezárja magát
Nátha: el akarsz zárkózni a külvilágtól, a kommunikációtól.
Női mell: anya-gyermek kapcsolat
Női szervek betegségei: Nem éled meg a nőiséged, elutasítod a szexualitást. Nyaki problémák: Nincs összhangban az eszed és a szíved, mást súg az egyik, mint a másik.
O
Orr: emóciók, szex, büszkeség
Orrdugulás: Megakadályozod az érzelmeid áramlását.
Orrsövényferdülés: érzelmeid túlságosan egy oldalra hajlanak.
Orrvérzés: önfeláldozás. Igény a megbecsülésre. Mellőzöttség és el nem ismertség érzése. Esdeklés a szeretetért.
Oldalak: tested jobb oldala az ész és a racionalizmus, bal oldala a szív és az érzelmek jelzője. A fejeden ugyanez pont fordítva van.
P
Pajzsmirigy: Ha alulműködik, félsz a változástól, ha túlműködik, sokat stresszelsz, és nincs határozott jövőképed.
Pikkelysömör: Túlzottan véded magad, félsz a sebezhetőségtől.
Prosztata: férfias agresszió
Púp: kizárja magát a közösségből, feladata van
R
Rákos daganat: Elfojtott harag, bánat
Rekedtes hang: ha csak a torkodból képzed a hangod, nem adod ki teljesen magad, titkolózol a környezeted előtt.
Reuma: Önmagad és kapcsolataidat nem tudod elfogadni.
Ritmus: univerzális rend, élet, polaritás
Rövidlátás: bizonytalan vagy a jövődet illetően.
S, SZ
Sarkon járás: nem hagyja kibillenteni magát egyensúlyából
Sérv: Túlterheled magad.
Strúma: fensőbbségérzése saját magát fojtogatja
Száj: befogadás, kommunikáció, kapcsolat a külvilággal
Szédülés: Bizonytalan és ingatag vagy.
Székrekedés: nem szeretsz adni, ragaszkodás
Szembetegségek: Valamit nem akarsz meglátni. Ha rövidlátó vagy, akkor a jövőbeni dolgokat hárítod, távollátás esetén pedig az orrod előtt levő dolgok felett hunysz szemet.
Szenvedélybetegségek: Másra vágysz, szeretnél kitörni. keresés, ingerhiány, vágyakozás jele.
Szívpanaszok: Túl sok benned a gyűlölet és részvét, nem a szíved szerint élsz.
Szívinfarktus: túlbecsüli az erejét
Szülés: odaadás, elengedés
Szürke hályog: "redőny", nem akar látni valamit, tompítja a látottakat
T
Tagolatlan beszéd: nem akarja, hogy megértsék
Talp, kéz, tenyér: elkülönülés, különcség
Távollátás: nem akarod észrevenni az evidens dolgokat, elzárkózol attól, ami az orrod előtt van.
Térd: Az alázatot, befelé fordulást jelképezi.
Tériszony: Félsz a bukástól és a sikertelenségtől.
Testszőrzet fokozott növekedése: férfias jellegek megerősítése
Torokpanaszok: Nem tudod, nem mered kimondani, amit szeretnél, nem vállalod fel magad.
Trombózis: Szellemi fejlődésre van szükséged.
Túl egyenes a gerinc: túlzott magabiztosság látszata
Tüdő: szabadság, kapcsolat a külvilággal, kommunikáció, vitalitás
Tumor: Szeretethiány, nem tudod befogadni a szeretetet.
Tüdőbetegségek: Szomorú vagy, nem érzed magad elég szabadnak.
U
Utazási rosszullét: Kiszolgáltatottság érzet, félelem, bezártság érzés
V
Vállpanaszok: túlterheltség
Vastagbél: sokat kritizálsz.
Vastagbél-, aranyérproblémák: Szorongásra, félelemre utal.
Vékonybél: tudatos analízis
Vékony hang: nem mersz élni a saját lehetőségeiddel.
Vér: ego, vitalitás
Vérszegénység: passzivitás, bizonyos életenergiát nem vagy hajlandó felvenni, beépíteni a mindennapjaidba
Vesebetegség: Félelemre utal, jelképezi az emberi és párkapcsolatokat. (jobb vese férfival kapcsolatos ügy, bal vese; nővel kapcsolatos ügy)
Vesekő: a párkapcsolatodban nincs elég energia, lelkesedés
Viszketés: ingerlékenység jele, a vakarással keresgéled, mi az, ami ingerel.
Visszér: Rugalmatlan, merev, zárkózott vagy.
Z
Zöld hályog: visszafojtott könnyek
Ja, majd elfelejtettem : azért persze nekem se tökéletes az életem... Pénteken korán hazajött a férjem, gondoltam elmegyek szoliba - 5 éve nem voltam, megiszunk egy kávét a barátnőmmel, kaptam 3 "görbe órát". Közben hívott anyukám, mondtam neki hogy nem vagyok otthon. Válasz : "Képes voltál otthon hagyni a gyerekeidet? És akkor én vagyok a rossz anya?" Na, köszi. Azóta nem áll szóba velem. Huhhh, kemény dió ez a felnövés. :) Főleg mert én sose bíráltam, így nem értem mit emleget fel olyan gyakran. Na mindegy, ezt is túléljük. :)
Próbáljuk megmenteni a családunkat és önmagunkat, és igen, úgy érzem itt az ideje az önzésnek is. Már csak azért is, mert a végén nem marad belőlem semmi, úgy meg nehéz bármit is adnom.
Szép napot nektek!
K.
Hát,Lányok,ne haragudjatok,egyáltalán nem állt szándékomban lavinát elindítani...
Ha megengedtek egy javaslatot:
Ezt kiküszöbölendő,a HOXA.HU-n lehetőség van zártkörű klub megnyitására. Egyszerűen átregiztek oda,megalakítjátok,és azt engedtek be,akit ti akartok.
Ez itt tényleg kicsit túl nyilvános egy mély ,baráti beszélgetéskor előkerülő témákhoz...
sziasztok!!
Kanálka félre ne értsd, ez nem miattad van!! Te csak szembesítettél bennünket azzal, hogy mások is olvasgathatják a sorainkat. mondjuk nekem komolyan eszembe sem jutott, mert magamból indultam ki, én nem szoktam mások fórumozásait olvasni, de ez én vagyok. Kati, Lillának kell igazat adnom ebben a kérdésben, olyan furcsa érzés töltött el, ahogy olvastam Gáborról ( üdv!!) ... hogy mindent tud rólunk, pedig mi a létezéséről sem tudtunk... remélem, nem sértődsz meg, mert ez senki ellen nem irányul, csak a mi titkaink maradjanak a mi titkaink!! rendben??
Szilvi: hang nélküli élet???? JÉZUS!! a férjemnek a kánaánt jelentené, nekem meg a dili házat!! le a kalappal, hogy bírtad!! remélem, már sokkal jobban vagy és a kötőhártya gyulladás a kicsinél is már múlik!!
Vercsi: remélem, kikapcsolódni vagytok egy kicsit!! jó pihenést!!
Kanálka: akkor egy újabb kislány :) lassan el leszünk nyomva mi fiús anyukák :D egy év van a gyerkőceink között :) férjed külföldön dolgozik talán?? merre laktok??
puszi Lányok, remélem, együtt maradunk!!!!!!!!!!!
Ági
Szia Ági!
Nem,a férjem nem külföldön dolgozik,és Budapesten lakunk.
Úgy néz ki,mi vagyunka legkisebbek,legalábbis ami a gyereket illeti közetetek.:) Ez de értelmetlen mondat lett,de többet ne is várjatok ma tőlem,valahogy ez megint nem az én napom....
Tényleg sajnálom,hogy így fel lettek kavarva az indulatok,nekem is van egy véleményem erről,de mivel új vagyok,egyelőre nem hangoztatnám,de maradjunk annyiban,hogy valahol megértem a felháborodásotokat,valahol viszont el is csodálkoztam..
Nagyon hallgatnak a többiek,remélem,mindenki jól van !
Most szaladok,kisasszonykám beszabadult a spájzba,,,de hogy hogy csinálta...??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!