Borzasztóan érzem magam! Rossz anya vagyok?!
A kislányom nagyon kiabálós baba(másfél éves)Kiabál velem reggel ébredés után reggeli közben miközben kiönti a tejpépét, készülődés közben,pelenkázás közben, a boltban, otthon a lefekvés előtti félórát olyan frekvencián ordítja,hogy néha azt hiszem,hogy szétreped a fejem.Én nyugodt természet vagyok próbálom határozottan,de normál hangszintem magyarázni-nevelni. De,amint megszólalok,még hangosabban ordít,csapkod-engem is!!! Dobálja magát a földre. Vannak napok,hogy tényleg reggeltől-estig csak a sírás-kiabálás van. A legrosszabb,hogy azt érzem rajta,hogy nem érzi jól magát velem!!! És néha nálam is elszakad a cérna. Pl:ma joghurtot kért,elkezdtem etetni, minden falatot kiköpött a szájából és közben kiütötte a kezemből a dobozt. Hirtelen olyan ideges lettem,hogy rácsaptam a popojája (amit még sosem csináltam) és elkezdtem kiabálni vele: Hogy elegem van már ebből a vislekedéből.Ne ordítsál már velem egésznap! Ő meg csak nézett rám a nagy szemével! És bekéretőzött az ágyában.BORZASZTÓAN érzem magam. Szörnyű anya vagyok!
De,hogy kezeljem ezeket a helyzeteket,hogy ne veszítsem el a hidegvéremet? Sokáig sikerül,de mostanában egyre-egyre többször kiabálok vele....és ma ez a popsira ütés. Nagyon utálom magam.
sziasztok Lányok!!
itt egy HŐS anyukája!!!! komolyan mondom mindenre számítottam, csak erre nem... A FIUNK EGY SZIKLA!! :)
a részletek:
fél 6-kor keltettem, Sógornőm vitt bennünket, ami nagyon jó ötlet volt, mert ahogy beszélgettünk sokkal kevésbé voltam ideges. Alen vissza aludt a kocsiban, a kórház előtt ébredt. bepakoltunk a váróba, ketten voltak előttünk, de nagyon jó, hogy már 7-re ott voltunk, mert utánunk vagy 10 kicsi/nagy jött!!!! felvették az adatokat, aláírtam vagy húsz papírt, átmentünk az ambulanciára egy vizsgálatra, majd mehettünk vissza. kaptunk egy cuki (a kommunizmusból maradt) pizsit, átöltöztettem és kiültünk a kis váróba. bekapcsolták Nekik a mesét, így aránylag nyugalomban telt a várakozás. nem sokára hívott bennünket az altató orvos, hogy Ő is megvizsgálja Alent és adta is a tablettát, amit az én ügyes fiam szét is rágott, ahogy mondták Neki, semmi gond nélkül lent volt a nyugtató!! átmentünk a megfigyelőbe, rácsos ágy, könyvek, Ági szája be sem állt. amikor már kellően kába volt bekötötték az infúziót, meg sem nyikkant!!!! persze zavarta, hogy bent van valami a kezében, de kitaláltuk, hogy ez egy pillangó, ami most oda szállt és leragasztották. ahogy ment ki a nyugtató hatása kezdett kicsit agresszív lenni, de azt mondták ez normális. ekkor sem sírt, hanem kiabált párat. fél 11-kor vitték be a műtőbe, olyan jó volt, akkor sem sírt, üvöltött, amikor az altató a kezébe vette és elvitte. 15 perc volt, kicsit kint kellett maradnom, kapott oxigént, ellátták, beszéltem az orvossal. azt mondta óriási és gennyes volt a mandula, úgyhogy nagyon jó, hogy kivette. felébredt az altatásból, nyöszörgött, vérzett az orra, de vissza is aludt. meg-meg ébredt párszor, nyöszörgött, hogy inni kér, adhattam Neki pár korty vizet. 4 körül átvitték egy másik szobába, nagy ágyba, de vissza aludt, viszont ott már teát kapott. 10 perc múlva ébredt rendesen, ivott mint állat!! :) mire hozták a vacsit 5-kor már 4x2 dl tea bent volt, így volt pisi és levehették az infúzióról!! :) evett, repetázott, játszottunk, volt a szobában TV, néztük a Minimaxot, olvastunk, negyed 7-kor pedig elaludt, reggel 6-ig!! én 8-ig olvastam, azután beájultam, jól aludtunk, reggel már jobban képben volt, evett, ivott, kicsit már kezdett nyűglődni, amikor 7-kor öltözhettünk és mehettünk is le az ambulanciára, ahol megkaptuk a zárójelentést és jöhettünk ki!! a nővérkék, orvosok iszonyat aranyosak és jó fejek voltak, segítőkészek, türelmesek, csináltattam is Nekik egy kis csomagot, mert nagyon nagy segítség volt, hogy ilyenek voltak!!
ma már bevágott két virslit, ivott sokat, kedden kell kontrollra mennünk. játszunk, próbálom vissza fogni a rohangálást :) szóval sokkal rosszabbra számítottam, és hogy nem volt az nagyban ALENNEK köszönhető. mert így, hogy ilyen ügyes volt, én is nyugodt tudtam maradni, ezt gondolom Ő is érezte rajtam. szóval ezen is túl vagyunk!!
ha elaludt este jövök!!
puszi
Hát,Alen tényleg egy hős!Nagyon büszke lehetsz rá! Sokat gondoltam Rátok tegnap. Reméltem,hogy minden rendben lesz.
Ági, milyen ügyes kisfiad van!
Ági, gratula a kis-nagyfiadhoz!
Azért nem semmi kissrác!
Hihetetlen, hogy az ilyen komoly dolgokat hogy megérzik ezek a kistörpök, és valahogy alkalmazkodnak varázsütésre.
Igazán büszke lehetsz rá.
Majd még jövök, de ugye nálunk "nagyüzem" van ilyenkor, most értem haza nemrég, csak kíváncsi voltam, hogy mi volt felétek.
Puszi: Szilvi
Sziasztok,Hölgyek!
Hol is kezdjem a mondandómat...2 nappal ezelőtt beírtam a googleba: Borzalmas anya vagyok...ismerős? Rátok találtam,elkezdtem olvasni..2 napba telt elolvasnom mindent,lévén van egy kislányom,aki április 9-én lesz 2 éves..
Tudom,hogy összeszokott társaság vagytok,és eddig még senki sem tolakodott közétek,de veszem a bátorságot,hogy megkérdezzem: Nekem lehet? :)
Hogy mi az ok?
Itt a 23 hónaposom,aki nem beszél,nem reagál rám,nem hagyja,hogy meséljek neki,mondókánál,éneklésnél otthagy. Hatalmas anyai FAIL.
itt a 62 éves anyám,akinek semmi se jó,de nagyon durván.Ez bővebb magyarázatot igényelne,de maradjunk annyiban,hogy Hatalmas gyermeki FAIL.
Férjemmel lassan 5 éve vagyunk együtt,ebből 3 és fél a házasság,2 év a tényleges külön háztartásban együttélés.
Önbecsülésem tükrébe,ha belenézek,egy plankton néz vissza.
Hatalmas Feleség FAIL.
Anyós,sógornő,apám,testvéreim vannak,de nincsenek..szintén bővebb magyarázatra szorulna,de a lényeg,hogy Hatalmas "Rokonnak lenni" FAIL.
Gondoljátok,hogy el tudtok viselni egy lelki nyomorékot a csapatban? :)
Hát szijjjja Kanálka:) gondoltam, benézek, van e bekukkantó barátném itt, vagy élvezik a munkanapnak nyilvánitott , szeles-hideg-esős szombati délutánt,erre kit találok? Egy kedves idegent:) én személy szerint nagy szeretettel köszöntelek, és bízom abban, hogy estére megkapod a többiek IGENÉT is! Nem mondod, hogy elolvastad a sorainkat? Nem semmi mennyiség! Azt hittem, ezek a sorok csak számunkra mondanak valamit, de ezek szerint nem:) remélem, fogunk tudni egy kicsit is segiteni, legalább is meg fogjuk próbálni! Mi tényleg sok erőt öntünk egymásba, sok jó ötletet, tanácsot, megnyugtatást kaptam a barátnőimtől -mert azok, egyértelműen-, meg persze vicces, vidám sorokat olvashattam tőlük, itt ragadom meg az alkalmat, hogy megköszönjem:)
Megvárjuk a többiek hozzászólását és bízom benne, hogy kezdődhet is a csevegés! Mégegyszer üdv: Lilla
hellóóóóóóóóóó,
kedves "Kanálka" ISTEN HOZOTT!!!!!!!!! :))))) örülünk a friss gondoknak ;) üdv a klubban!! :)
Csajok hétfőn jövök, csak benéztem köszönni!!!!
pusziiiiiiiiiiiii
Köszönöm szépen a kedves fogadtatást,remélem,azért nem csak gondot fogok "hozni'. :)
Bár be kell valljam,nem lesz könnyű bekapcsolódni egy már folyó beszélgetésbe,nem is nagyon tudom,hogy,ill. hol kezdjem :))
Szia Kanálka! Bevallom,először furcsa volt,hogy egy "idegen" elolvasta a szép lassan feltáruló életünket,bajainkat,bánatunkat,örömünket,amit lassan egy éve osztunk meg egymással, de,eszembe jutott,hogy Nekem mennyit segítettek a barátosnőim sorai,vigasztaló szavai vagy éppen egy-egy erélyesebb helyreigazító mondata(Köszi Kati) és arra gondoltam,hogy Neked is jól jöhet a beszélgetés és Te is sok jó ötlettel segíthetsz minket.
Ha a többiek is igent mondanak szeretettel várlak az önsegítő csoportunkban:)))
Egyébként Én is csak benéztem,mert elutazunk 4 napra és nem leszek gép közelben. Szerdán jövök!
Puszi Nektek!
Vercsi
Sziasztok, és Szia szappanoperánk új szereplője!
Naná, hogy jöhetsz.
Főleg, ha segíthetünk neked.
Nekem ma tényleg munkanap volt, rohantam haza, aztán két gyerkőcöm lett délutánra, mert én vigyáztam Bianka unokatesókájára.
Nem hiszem, hogy lesz még ma erőm írni, de meglátjuk.
Vicces héten vagyunk túl, ugyanis Bianka torokgyulladását elkaptam - a kötőhártyagyuszit szerencsére nem - viszont ráment a hangszálaimra, úgyhogy toronymagasan nyertem volna az év felesége díjat némaságommal.
Egy nyikk nem jött ki a torkomon, de részletek majd később.
Addig megadom a szót legújabb játékosunknak!
:-)
Puszi nektek: Szilvi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!