Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Vegán anyukák a gyereknek is...

Vegán anyukák a gyereknek is vegánnak KELL lennie?

Figyelt kérdés
Ma mikor mentem a gyerekért az oviba (kiscsoport) arra értem oda,hogy a csoportszoba előtt az egyik kislány anyukája ordibál az ovonenivel,hogy hogy mert sajtot adni a gyereknek "azota a gyerek otthon nyavajog,hogy neki sajt kell,de MI NEM ESZUNK SAJTOT". Szegény kislány az anyja lábánál sírt,hogy megígéri többet nem kér csak ne kiabáljon. Leesett az állam. Hogy vehet el egy 3 éves gyerektől kb mindent???

2018. febr. 27. 15:50
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 71/87 anonim ***** válasza:
57%

Az én unokahugom 6 éves nagyon szereti a húst és a zöldséget is :D

Na akkor mi van?

2018. márc. 13. 20:55
 72/87 anonim ***** válasza:
91%

Nálunk annak kellett :(

Nekem nagyon rossz volt, hogy nem ehetek azt amit a többiek. Mamáéknál, keresztanyuéknál és egy barátnőmnél kaptam mindig húst. Kb 2.-ban ettem először. Akkor elmondtam otthon, de olyan lelkiismeretfurdalást keltettek bennem, hogy utána 2évig megettem ugyan de kihánytam. Aztán más ügyből kifolyólag(pánikbetegség,tömegiszony) elvittek pszichológushoz, kb 4.-es koromban. Neki beszéltem erről és sokadik alkalom után tudtam normálisan enni. Rá pár hónapra koliba jöttem (Budapestre) itt már normálisan eszek. Nem azt mondom, hogy húst hússal. De eszek húst. És a gyerekeim is fognak. És soha nem fogok bennük bűntudatot kelteni emiatt. A kapcsolatunk a szüleimmel so-so van is, nincs is. Ez persze nem a húszéves tiltása miatt alakult így, hanem nagyon bennem van a lelki nyomás, bántalmazás amit kaptam tőlük. Van 1 nővérem, ő csak halat eszik. És 2kisebb testvérem az egyik mindenevő (16) ő nagyon erős jellem,őt nem tudták megtörni, a kicsi 8 ő ugye még csak esetleg mamáéknál ha eszik húst.

2018. márc. 28. 09:31
 73/87 anonim ***** válasza:
84%
Ja és 21/L
2018. márc. 28. 09:32
 74/87 anonim ***** válasza:
72%

Igaz, mi csak vegetáriánusok vagyunk, de a kisfiunk 5 éves, ő is vega. Nem erőltettük, csak úgy neveltük, ahogy szerintünk helyes. Amikor óvodába ment, elmondtuk neki, hogy nyugodtan egyen meg mindent, AMIT SZERETNE. Ő úgy általában azt mondja "az állatok a barátaim" (vannak itthon tyúkok is, természetesen nem bántjuk őket, van törpemalacunk, cicánk, van egy kanárink is, meg halak. Tehát ő úgy nőtt fel, hogy ezek körülötte voltak és szeretgette mindig őket. Majd 2 éve van az oviban, de eddig csak egyszer evett felvágottat, mikor hazaért elmesélte, hogy azt mondta neki a dajka, hogy azt eheti nyugodtan. A gyerek ezt úgy értette, hogy az nem számít húsnak. Elmondtuk neki, hogy mi az a baromfi párizsi (nem durván, véresen meg tudja a nyavalya hogy szokták mások "elrettenteni" az embereket...) Szegénykém kicsit szomorú volt utána, de mondtam, hogy semmi baj, legközelebb, HA ÚGY GONDOLJA, nem eszi meg. :)

Családi vacsorákon, nagyszülőknél, unokatestvéreknél, mindig van főzve vega kaja is és a gyerek még előttünk választ, hogy melyiket enné, nehogy minket akarjon utánozni.

Tehát azt csinál, amit ő jónak lát.

2018. márc. 28. 11:26
 75/87 anonim ***** válasza:
47%
Ez lenne a normális utolsó...
2018. márc. 28. 11:35
 76/87 anonim ***** válasza:
60%

>a húsevők agresszívek, bezzeg mi békés vegánok..

>bőőő retardált húsevők, hülyék vagytok, büdös gyilkosok mi mindent jobban tudunk kötelezni kéne titeket hogy füvet egyetek, ti csak hazudni tudtok, minden ami nem egyezik a nézetinkkel 100% KAMUUUUUUU!!!!!! 444NÉGYNÉGYNÉGY

hölgyeim és uraim, üdvözlöm önöket a gyik kommemtrészlegen, vérnyomáscsökmentő balra 2. ajtó, vodka jobbra a 3.

Nem a vegánság itt a baj hanem a gyökér anyuka hozzáállása.

Oké, tegyük fel elhiszem hogy az első pillanattól lehet a gyerek vegán. Na most ehhez egy egész jól kicentizett étrend kell. Tegye fel a kezét aki találkozott már olyan gyerekkel aki mindent az utolsó falatig megeszik amit elé teszel. Valaki itt írta hogy a mittudomén milyen tápanyag benne van a szezámmagban és a mákban. Ez csodálatos. Csakhogy nem egy gyerek mindkettőt szívből rühelli, olyankor mi van, lenyomod a torkán vagy húzogatod a vállad mikor hiánybetegség alakul ki nála? Nyilván van olyan gyerek akit lehet egy jól összerakott vegán diétán tartani de egy szuper finnyás kölyök mint öcsém... Hát sok szerencsét az életben tartásához.

2018. márc. 28. 12:09
 77/87 anonim ***** válasza:
9%
#74 ha mindenki így állna hozzá nem lennének ilyen kérdések
2018. márc. 28. 12:11
 78/87 anonim ***** válasza:
11%

Remek, már megint a kettős mérce. Bárki értelmes ember, aki körülnéz ezen a szennyoldalon láthatja, hogy a húsevők sokkal agresszívebbek (kérdések 80%-a csak a kisebbség mocskolásáról szól) és beszűkültebbek. Ontják orrba szájba az eszméletlen hülyeségeiket nulla tudással és utána járással.

És nem hiszem el, hogy még ezt se bírják felfogni: a mák és a szezámmag csupán 2 példa volt (gyengébbek kedvéért a magas kalciumtartalmú ételekre), de kb mindenben van kalcium + minden élelmiszercsoportban is van sok olyan étel amiben kiemelkedő mennyiség van (gyümölcsök közül pl a fügében és datolyában is). Nyilvánvaló, hogy lesz olyan (nem is kevés) amit szeretni fog a gyerek.

Vagy ezek mit várnak? Majd kilistázzuk ide a szakirodalmakból és tanulmányokból az összes x tápanyaggal rendelkező ételt?

Én nem csodálom, ha vannak a vegánok között is agresszívek, mert azt a szellemi korom sötétséget ami ezen az oldalon/magyar társadalomban van, nem mindenki tudja elviselni az biztos..

2018. márc. 28. 13:23
 79/87 anonim ***** válasza:
76%

#78 csak alátámasztod amit mondtam, sírsz hogy agresszívek a húsevők majd arról fröcsögsz hogy mekkora ganyé mindegyik de bezzeg TI, a szent vegánok.

Amúgy a kajss részből látom megragadt a lényeg.

Van egy öcsém, az étrendje kb bolognai, palacsinta és rántotthús rizzsel, lassan csoda hogy nem hiánybeteg, akármi mást eléteszel üvölt torkaszakadtából hogy nem ez fúj ez undorító ő ettől hányni fog. Ez a gyerek előbb fog éhenhalni minthogy rendes vegán étrendre szoktatnád. Jó mondjuk az se segít hogy autista. Amúgy a kérdező is említette hogy szegény kislány sovány és nem eszi meg amit az anyja küld mert nem szereti szóval az ő esetében igenis el van b...va az etetése.

2018. márc. 28. 14:43
 80/87 anonim ***** válasza:
62%
Szüksége van gyereknek a húsra rengeteg tápanyag van benne
2018. márc. 28. 20:12
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!