Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Vegán anyukák a gyereknek is...

Vegán anyukák a gyereknek is vegánnak KELL lennie?

Figyelt kérdés
Ma mikor mentem a gyerekért az oviba (kiscsoport) arra értem oda,hogy a csoportszoba előtt az egyik kislány anyukája ordibál az ovonenivel,hogy hogy mert sajtot adni a gyereknek "azota a gyerek otthon nyavajog,hogy neki sajt kell,de MI NEM ESZUNK SAJTOT". Szegény kislány az anyja lábánál sírt,hogy megígéri többet nem kér csak ne kiabáljon. Leesett az állam. Hogy vehet el egy 3 éves gyerektől kb mindent???

2018. febr. 27. 15:50
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 61/87 anonim ***** válasza:
19%

Nyilván a hús nem fontos és sokkal több káros hatása van, mint hasznos, így az érvelésed tökéletesen önellentmondó.

Ez a világ legnagyobb hülyesége, hogy azért kíván valamit az ember, mert igényli a szervezete. Azért kívánsz valamit, mert eszedbe jut vagy érzed az illatát, ami beindítja a nyáltermelődést és ezzel együtt az enzimek termelődését, ami az adott étel megemésztéséhez szükséges. Az agyadba pedig eljut az az inger, hogy te kívánod az adott ételt. Attól függetlenül, hogy az éppen egészséges-e a testednek vagy sem.

Természetesen a fűszeres, ízfokozós ételek jobban felkeltik mindannyiunk érdeklődését, átverve az ízlelőbimbóinkat és a szaglásunkat. A cukor, glutamát hasonlóan működik.

Hihetetlen, hogy itt terjeszted a hülyeséget, de alapvető biológiával nem vagy tisztában.

2018. márc. 4. 17:17
 62/87 anonim ***** válasza:
65%

"Nyilván a hús nem fontos és sokkal több káros hatása van, mint hasznos, így az érvelésed tökéletesen önellentmondó"

Ez a legnagyobb hülyeség amit hallottam

[link]

Itt leírják hogy a hús nagyon is egészséges ami okozhat betegségeket az a sok só zsír stb maga a hús egészséges

Viszont a növények is lehetnek szennyezettek permetezés levegő szennyezés talaj stb miatt

Rengeteg olyan ember van a földön akik nem vegánok de egészségesek és egészségesen is hallnak meg

Ezt ma már 1x leírtam reméltem hogy nem kell még egyszer de megint csalódtam

2018. márc. 4. 17:50
 63/87 anonim ***** válasza:
32%

62.: ne haragudj már, de ennek az oldalnak amit belinkeltél a tudomány mai álláspontjához köze nincs.

A WHO, a világ legnagyobb egészségügyi szervezete elsőrangú rákkeltőnek minősítette a vörös és feldolgozott húsokat (tehát: disznó, marha minden része, és emellett a kolbász, sonka, virsli, párizsi, darált hús, hurka, stb. MINDEN feldolgozott termék attól függetlenül milyen állatból származik) - tehát a cigarettával és az arzénnal egyenértékűen károsak.

Szerinted olyasmit, ami a világ legjobb professzorai és orvosai szerint az arzén evésével egyenértékűen káros, egészséges dolog egy gyermeknek adni?

Nem beszélve a sok egyéb anyagról, ami minden állat húsában megtalálható: dioxin, hormonok, antibiotikumok, hem vas, oltások, koleszterin, telített zsírok, stb.

Semmi egészséges nincs benne, épp ellenkezőleg. Olvasd el a Kína Tanulmány, hogy ne halj meg c. könyveket, nézd meg a what the health című dokumentumfilmet, nézd meg a WHO állásfoglalását, és olvasd el ezt a tanulmányt, és rájössz te is az igazságra:

[link]

2018. márc. 4. 18:00
 64/87 anonim ***** válasza:
40%

Még egy kérdés. Ha a növények szennyezettek, mi indolja a hús fogyasztását?

1kg hús = 16 kg szennyezett, nem emberi fogyasztásra termelt növény (alacsonyabb kritériumok, károsabb vegyszerek, stb.).Mindez beépül az állat húsába, tejébe.

1kg növény = 1kg jobban ellenőrzött, kevésbé vegyszeres növény, BIO esetén pedig teljesen elkerülhető ez a problematika.

Most akkor mi a logikusabb. 1kg (vegán esetén) vagy 16kg (húst is fogyasztó esetén) növényvédőszert megenni?

Szerintem nem nehéz eldönteni...

2018. márc. 4. 18:02
 65/87 anonim ***** válasza:
54%

A szójáról is elterjedt hogy rákkeltő az is vagy igaz vagy nem

Ha azt mondod az orvosnak higy nem adsz a gyerekeknek semmilyebmn húst még halat semm valószínűleg szemberöhög

2018. márc. 4. 18:38
 66/87 anonim ***** válasza:
18%

70%-os:

Ne válaszolj már neki, mert ő egy troll (bár eléggé béna :D ). Folyamatosan ugyanazokat a témákat hozza vissza, nüansznyi dolgokon szöszmötöl, vagy csak simán figyelmen kívül hagyja a válaszokat.

Majdnem 10 oldalon keresztül csinálta ezt: https://www.gyakorikerdesek.hu/etelek-italok__vegetarianizmu..

2018. márc. 4. 19:08
 67/87 anonim ***** válasza:
48%

Nyugodj meg nem én vagyok :D

De a valaszaidból ítélve felsőbbredűséged határtalan

Imádom az olyan embereket akik azt hiszik mindig mindenben igazuk van nekik nem lehet ellentmondani mert ha megpróbálsz már egyből hülye vagy

A kérdezőnek

Nekem van a családban egy 4 éves nagyon okos es egészséges kislány rokonom természetesen eszik zöldséget és gyümölcsöt is meg persze imádja a húst a tejtermékeket és a tojást is minden nap kap egy túrórudit mert nagyon szereti

Azt is tudja hogy meg kell olni az állatot hogy meg tudja enni de mentálisan semmi baja tőle

Mikor még kicsi a gyerek meg kell kostoltatni vele minden etelt és hozzá kell szoktatni mert ez az egészséges a változatos étrend - az orvos szerint is

+ Ha megvonsz valamit a szervezettől hosszú ideig utánna nyilván nem fog jól reagálni a szervezet rá

2018. márc. 4. 19:21
 68/87 anonim ***** válasza:
34%

46%-os: mindjárt elhiszem neked, hogy van ezen az oldalon kettő egyformán primitív stílusú, alulinformált troll is.

"A szójáról is elterjedt hogy rákkeltő az is vagy igaz vagy nem

Ha azt mondod az orvosnak higy nem adsz a gyerekeknek semmilyebmn húst még halat semm valószínűleg szemberöhög"

A háziorvos és a nőgyógyász is tud róla, hogy vegánok vagyunk, és semmi kivetnivalót nem látnak benne. De valószínűleg azért, mert nem Magyarországon hanem Németországban élünk, és nem utoljára 1960-ban járt táplálkozástudományi továbbképzésen az adott szakorvos.

2018. márc. 4. 19:29
 69/87 anonim ***** válasza:
68%

Ha létezik 2 olyan okoskodó lenéző vegán miért ne lehetne 2 "troll" is

Képzeld itt is magasan képzett orvosok vannak

Amúgy ha nem értened én nem a növényevés ellen hanem a hús evés mellett állok ki ami egyáltalán nem ugyan az

Ha lenne valami érved megtennéd hogy az normális hangnemben írod? Eddig én is így írtam És lehetőleg ne ugyan az mint eddig

2018. márc. 4. 19:40
 70/87 anonim válasza:
53%
a húsevő anyukák gyerekeinek is húst KELL ennie? Szerintem nincs sok különbség. Bár a példa, amit felhoztál tényleg elég szélsőséges. (én máshogy csinálnám)
2018. márc. 13. 20:40
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!