Vegán anyukák a gyereknek is vegánnak KELL lennie?
,, a sajt ráadásul nem is hús[...]"
Húsnak nem hús, de állati eredetű étel, amit a vegánok nem esznek meg.
A tejes téma meg... Hát azt a bolti szutykot inkább ne is igya senki :D
" Sajnos ezek ilyenek. Agresszívak és b*sztatnak mindenkit aki nem olyan "vegán" mint ők. "
Ez a mindenevők szokása. Agresszíven b.asztatnak mindenkit aki nem úgy eszik mint ők, lásd paleosok, vegetáriánusok, vegánok "kritizálása" mindenféle érvek nélkül, miközben a hülye birka azt se tudja, hogy melyik mit jelent, max dereng neki valami amit a médiában hallott valahol.
" Mérget vehetsz rá, hogy a vegán anyukák egy része ráerőlteti ezt a gyerekekre."
Mert szerinted a mindenevő szülő nem erőlteti rá az étrendjét a gyerekre? Imádom a kettős mércét. Vagy szerinted egy 0-1 éves gyerek tudni fog autonóm döntést hozni?
" Csak a saját dogmáját erőlteti agresszívan."
Ti is ezt teszitek.
" Az óvodában kozetkeztetes van, ahol ilyen kívánságokat nem vesznek figyelembe"
1: Aki akar talál olyan helyet ahol figyelembe veszik. Pont. Nem csak azok a lepra helyek léteznek ahová ti járatjátok szerencsétlen gyerekeket.
2: Az óvoda nem kötelező.
Szegény gyerek! :( Ja ne egyél állatokat, mondja a vega
Én szeretem a növényeket - azt mondom növényeket egyél inkább követ!
Az én gyerekemmel nem lehet egyszerűen megetetni a húst. De nem erőltetem, ha ő inkább zöldségeket akar enni. Majd eszik húst ha akar.
Szépen összegyűltek az emberek szidni a vegánokat gratulálok. Persze a vegánok agresszívak ők gyűlölködnek igen igen most is láthattuk.
Nemtudom trágárkodott-e vagy csak simán elgurult a gyógyszere a nőnek de nyilván aki paraszt módjára viselkedik az paraszt, nemtől kortó vallástól étrendtől függetlenül. Olvastam pár választ, a péksütiset meg ilyeneket. Na most szerintetek egy három éves gyereknek JOGA van eldönteni mit akar? Én három évesen egész nap csokit és colat akartam enni de anyám nem hagyta mert észrevette, hogy nem eszek rendesen normál (azaz akkor még húsos magyaros) ételeket mert a sok cukor elveszi az étvágyamat és tök rácsavarodtam. Most gondolom anyám szadista barom volt hiszen nekem jogom van eldönteni mit akarok gyerekként. Persze akinek 100 kilós a gyereke már általános iskolába az mindent jól csinál csak "nehéz csontozat" de aki vegán és úgy dönt nem ad húst az már biztos, hogy kattant.
"Hogy vehet el egy 3 éves gyerektől kb mindent???" Mindent??? Miért ti otthon csak sajtos húst esztek és tejfölbe mártogatjátok? Na ugye. Semmit nem tudtok akkor a vegán étkezésről de csak azért mert valaki más egyből támadni kell. Csak azért mert mást, de fogalmatok nincs róla. Mint mikor a feka egyetemista srác beköltözik a panelházba aztán az öregasszonyok nem mernek a közelébe menni. Ez egy általános jelenség, a beszűkült gondolkodásmód.
Ha tényleg komolyan gondoljátok, hogy a zöldségek/gyümölcsök/olajos magvak/hüvelyesek azok ÁRTALMASAK, ezeket fogyasztani nem egészséges akkor nem tudok segíteni rajtatok. Az oké, hogy így nőttetek fel ebben a hitben, hogy a hús jó és a tej kell, én is így nőttem fel mégis képes voltam feldolgozni az új információt, utána nézni és dönteni. Aki ezért megbélyegez az magával elégedetlen.
"A gyereknek ennie KELL tejtermékeket, mert szükséges az egészséges fejlődéséhez." Ostobaság. A te tejedet KELLETT fogyasztania a gyermekednek nem egy random tehénnek az erjesztett emlőnedvét. Vagy hol abban az evolúciós logika, hogy egy fajnak egy másik faj vemhes példányát kell fejnie, hogy az övé fejlődhessen? Keressetek rá, hogy az emberek hány százaléka érzékeny a tejre. És magyarázzátok el akkor logikusan, hogy is van ez? De ne úgy, hogy a te anyátok meg az övé is ivott tejet.
Tegyük fel szeretitek a gyermekeitek, jót akartok neki. Tegyük fel cukorbeteg. Nektek tetszene ha sütit és csokit kapna az óvodába? Nyilván nem. A vegán anyuka is jót akar a gyermekének, félti és valószínű ismeri a tejtermékek "jótékony" hatását ezért nem akarja, hogy a gyereke azt kapjon. Ennyi. Érthető a motiváció.
A kérdésben leírt szituációra azért a legtöbb vegán nem így reagált volna, természetes, ha kíváncsi a kisgyerek, ezt mindenki tudja, itt csak simán a nő volt hülye.
Viszont elképedtem a válaszok láttán, még hogy a vegánok agresszívak... Szerintem mindenkinek joga van eldönteni, hogy hogy neveli a gyermekét és mit etet vele, amíg az nem veszélyezteti őt. A növényi alapú étrend pedig épp kifejezetten egészséges, csak itthon valamiért az van a fejekben, hogy hús és tej nélkül nincs élet. Pedig ha jobban belegondol valaki, mégis mi szüksége lenne egy embernek egy borjú anyatejére? Nyilván semmi. A húsban pedig semmi olyan nem található, amit ne lehetne másból bevinni. Aki pedig így étkezik, legtöbb esetben szerintem épp, hogy sokkal jobban odafigyel az egészségre és természetes, hogy a gyerekének is jót akar. Azt viszont el kell fogadni, ha idővel a gyerek érdeklődik más dolgok iránt is.
Egyébként ha az Amerikai Táplálkozástudományi Szövetség és Brit Táplálkozástudományi Szövetség szerint a vegán étrend minden életkorban megfelelő és kielégítő, akkor nem igazán értem, hogy miért okoskodnak itt olyanok, akiknek fogalmuk sincs semmiről, max a Nők Lapja meg a Blikk cikkei alapján tájékozódnak.
4 éves korom óta vegetáriánus vagyok, de ezt a vegán hisztériát - ami kb. 1-2 éve divatos - én sem tudom mire vélni.
Nyilvánvalóan azok, akik ma “vérvegánok”, biztos vagyok benne, hogy egész gyerek, sőt tinédzser korukban még nagyban falták a húst, most meg az “egészséges” és “környezettudatos” élet prófétáinak hiszik magukat.
Mindkét szülőm eszik húst. Úgy kb. 4 éves koromig még megpróbálták lenyomni a torkomon a húst, de látták, hogy hiába: undorodom tőle, nem tekintek rá ételként, és szimplán nem vagyok kompatibilis vele.
Valószínűleg genetika, hiszen a nagymamám is vegetáriánus, és ő is gyerekkora óta irtózik a húsról. Mi így vagyunk beprogramozva.
De a színtiszta vegán táplálkozás nem gyerekeknek való.
Folyamatosan fejlődik a szervezetük, és elengedhetetlen az állati eredetű fehérje.
Ha nem találják egyesek etikus ak a nagyüzemi tej és tojásipart, akkor vegyék meg biofarmoktól, vagy tartsanak otthon tyúkokat/fürjeket, ha megtehetik.
Ha majd nekem is lesz gyerekem, nem fogom ráeröltetni a táplálkozási formámat. Szabadon eldöntheti, hogy szeretne-e húst enni, vagy ő is vegetáriánusan akar étkezni.
Nagyon sajnálom a kislányt...már szimplán azért, hogy ennyire hülye anyja van.
Anyám óvodapedagógus. Elmesélte, hogy az ő ovijukban is volt egy kislány. Az anyja állandóan természetgyógyászhoz vitte, aki sorra magyarázta be nekik, hogy nem jó a biorezgése, így az állati eredetű dolgok mellett glutént sem fogyaszthat.
“Folyamatosan fejlődik a szervezetük, és elengedhetetlen az állati eredetű fehérje” Aha és miért? Magyarázd el légyszíves, a növényi fehérje miért nem tudja felvenni a ritmust a fejlődéssel az állati ezzel szemben miért “elengedhetetlen”?
És nem, hogy örülnél inkább neki, hogy divatba jött a vegánság, hiszen egyre többen ismerik meg és hagyják abba a húsfogyasztást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!