Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Vegán anyukák a gyereknek is...

Vegán anyukák a gyereknek is vegánnak KELL lennie?

Figyelt kérdés
Ma mikor mentem a gyerekért az oviba (kiscsoport) arra értem oda,hogy a csoportszoba előtt az egyik kislány anyukája ordibál az ovonenivel,hogy hogy mert sajtot adni a gyereknek "azota a gyerek otthon nyavajog,hogy neki sajt kell,de MI NEM ESZUNK SAJTOT". Szegény kislány az anyja lábánál sírt,hogy megígéri többet nem kér csak ne kiabáljon. Leesett az állam. Hogy vehet el egy 3 éves gyerektől kb mindent???

2018. febr. 27. 15:50
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 11/87 anonim ***** válasza:
94%

Vegán vagyok én is és a férjem is, a gyereknek megfőzöm amit ő szeretne, bármi legyen is az.

Az ilyen önző és elvakult szülőket elítélem, a gyereknek joga van dönteni az életmódjáról, de ezt csak úgy teheti meg, ha már kóstolta húsos és húsmentes ételt is.

Anyukának, ha nem tetszik a rendszer, vigye magánoviba drága pénzért. ha vajas-sajtos kenyér az uzsonna, az ő gyereke pl nem kaphat csak üres kenyeret?

Ezzel csak azt éri el hogy a kislány titokban fog ilyeneket enni, és bűntudata lesz. Egy életre tönkreteheti az ételhez való egészséges viszonyát.

2018. febr. 27. 16:50
 12/87 anonim ***** válasza:
70%
Ne keverjük bele a vallást. Azt is erőltetik agresszívan mindig. Akárcsak a vegánságot. Elég nagy baj, ha a gyereknek azt mondod, hogy mesehős van az asztalon. Nálunk megértették a gyerekek, hogy léteznek állatok is és néhány évvel korábban felérték ésszel azt is, hogy a rajzfilm nem valóság. Már vártam, hogy mikor kezdődik el a lepontozás. Vártam, hogy mikor jelenik meg egy vegán, elfogadó,újító ember. :D Irónia maxon!
2018. febr. 27. 16:51
 13/87 A kérdező kommentje:
Én egyedül halat eszek, mégis minden nap hús van nálunk mert a gyerekek meg imádják.
2018. febr. 27. 16:53
 14/87 anonim ***** válasza:
80%

Én ovo-lacto vegetáriánus vagyok (nem szüleim erőltették de már 4 évesen nem kértem húst).

Soha nem mondanám a gyerekemnek, hogy nem eheti. Sőt szívesen főzök/sütök neki és a férjemnek is húst.

Majd eldönti ha nem kéri, vagyis a szervezete majd eldönti.

2018. febr. 27. 16:57
 15/87 anonim ***** válasza:
69%

Ugyanezt lattam multkor a boltban, csak cukorral!

Ott voltak a peksutemenyek, iszonyu finom illatuk volt. Az ovis kislany szeretett volna egy kakaoscsigat, de az anyja "nem egeszseges, rossz a fogaidnak!" szavakkal tiltotta. A kislany sirt, konyorgott, hogy csak most az egyszer, annyira szeretne. Az anya pedig lehajolt hozza, es elkezdte duruzsolni, hogy alljon ellen a kisertesnek, el fognak romlani a fogai! Ahelyett h tovabb mentek volna, ott siratta a gyereket 20 percen at! Mar tobben korbealltak oket, az anya meg ilyen folenyes-angyali hangon duruzsolta, hogy "nem ehetsz cukrot, nem egeszseges". A kislany sirt, de nem hisztisen hanem annyira szivet tepoen h el sem birom mondani....Nem tudom mi lett a sztori vege mert nem birtam tovabb kialltam a sorbol es elmentem egy masik boltba. Az ilyen szuloket pofan tudnam vagni.

2018. febr. 27. 17:34
 16/87 anonim ***** válasza:
66%
Utolsó, az ilyen szülőkkel, mikor már magatehetetlenek lesznek, remélem ugyan így bánik majd a gyerekük. Odarakja elé a kedvenc ételüket hogy ne érjék el, és közben magyarázza nekik hogy miért is nem fognak kapni belőle.
2018. febr. 27. 17:37
 17/87 anonim ***** válasza:
41%
Ezért jelenthetőek lennének mivel veszélyeztetik a gyerket.
2018. febr. 27. 17:50
 18/87 anonim ***** válasza:
60%
Sok a lepontozas, van egy olyan gyanum h valaki magara ismert.
2018. febr. 27. 18:14
 19/87 A kérdező kommentje:
Ja igen a gyereknek az anyja visz be kaját. Amit nem is szabadna de nekik megengedik. De nem szereti szegény gyerek. Kis picike,csontsovány kislány. :( Pedig annyira gyönyörű és okos kislány.
2018. febr. 27. 18:22
 20/87 anonim ***** válasza:
16%
Én ezt nemtom, mondjuk amúgy vannak jó tápanyagok a sajtban is, húsban is. Meg az íze pedig még élményt ad. Meg időnként virslit vagy szalámit talán főzhetne. Amúgy ezért a sajtért balhézni szerintem butaság volt a szülő részéről, a sajt ráadásul nem is hús, és abban is vannak tápanyagok, amit amúgy nem tudom , bejuttatnak-e a gyereknek a szervezetébe más kajákkal. Szal a sajt az tényleg nem hús, meg még tök jó kaja is, élvezet enni. Akár kenyérrel, akár tésztán, akár magába. És van benne tápanyag is.
2018. febr. 27. 19:14
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!