Vegán anyukák a gyereknek is vegánnak KELL lennie?
Vegán vagyok én is és a férjem is, a gyereknek megfőzöm amit ő szeretne, bármi legyen is az.
Az ilyen önző és elvakult szülőket elítélem, a gyereknek joga van dönteni az életmódjáról, de ezt csak úgy teheti meg, ha már kóstolta húsos és húsmentes ételt is.
Anyukának, ha nem tetszik a rendszer, vigye magánoviba drága pénzért. ha vajas-sajtos kenyér az uzsonna, az ő gyereke pl nem kaphat csak üres kenyeret?
Ezzel csak azt éri el hogy a kislány titokban fog ilyeneket enni, és bűntudata lesz. Egy életre tönkreteheti az ételhez való egészséges viszonyát.
Én ovo-lacto vegetáriánus vagyok (nem szüleim erőltették de már 4 évesen nem kértem húst).
Soha nem mondanám a gyerekemnek, hogy nem eheti. Sőt szívesen főzök/sütök neki és a férjemnek is húst.
Majd eldönti ha nem kéri, vagyis a szervezete majd eldönti.
Ugyanezt lattam multkor a boltban, csak cukorral!
Ott voltak a peksutemenyek, iszonyu finom illatuk volt. Az ovis kislany szeretett volna egy kakaoscsigat, de az anyja "nem egeszseges, rossz a fogaidnak!" szavakkal tiltotta. A kislany sirt, konyorgott, hogy csak most az egyszer, annyira szeretne. Az anya pedig lehajolt hozza, es elkezdte duruzsolni, hogy alljon ellen a kisertesnek, el fognak romlani a fogai! Ahelyett h tovabb mentek volna, ott siratta a gyereket 20 percen at! Mar tobben korbealltak oket, az anya meg ilyen folenyes-angyali hangon duruzsolta, hogy "nem ehetsz cukrot, nem egeszseges". A kislany sirt, de nem hisztisen hanem annyira szivet tepoen h el sem birom mondani....Nem tudom mi lett a sztori vege mert nem birtam tovabb kialltam a sorbol es elmentem egy masik boltba. Az ilyen szuloket pofan tudnam vagni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!