Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Nem lennék elég odaadó anya?...

Nem lennék elég odaadó anya? Ez a vágyam is ezt mutatja?

Figyelt kérdés

Házasságban élek és van egy 1,5 éves lányunk. A férjem pedig ma ezt vágta a fejemhez. Ez a vita kb karácsony kezdete óta megy nálunk. A téma pedig szilveszter. December elején azt mondta a legjobb barátnőm, hogy nála lesz buli és hogy feltétlenül menjek. Tavaly nem mentem, mert még csak féléves volt a lányunk (bár szerintem ez nem ok, de mindegy, mert meg tudtuk volna oldani). Otthon maradtunk és végül is nem bántam, romantikázósra sikerült. De idén tudatosan nem akarok otthon lenni. Elegem van abból, hogy maximum vacsorákra megyünk el. A párom rögeszmésen mindig attól fél, hogy a lányunk hiányol minket, engem és emiatt nem tud feloldódni. Pedig ha elmentünk eddig anyukám vagy az ő anyja mindig informált minket közben is, felhívtak vagy írtak SMS-t. De ő akkor is mindig mehetnék volt haza.

Szóval én még december elején elfogadtam a meghívást, mondtam is akkor a páromnak. Tudtam, hogy nincsen jóban a barátnőmmel túlzottan és amúgy sem egy nagy bulizós (én sem vagyok és voltam túlzottan az, de szerintem néha kell). A gimi óta a legjobb barátnőm, nagyon szeretem még ha a párom nem is. Aztán karácsony előtt elkezdte mondani, hogy szerinte a tavalyi szilveszter is milyen jó volt, maradjunk itthon. Mondtam neki, hogy biztosan nem fogok. Erre pár napja azt mondogatja, hogy szóljak anyámnak nem kell jönnie a lányunkhoz, mert ő marad vele itthon, ő nem jön velem. Na most erre mit mondjak? Menni szeretnék, de vele nem akarok vitázni. Miért áll így a dolgokhoz? Nálatok hogy van ez? Ti sem mentek semerre a baba miatt? Hozzáteszem, hogy a lányunk anyósommal és anyukámmal is nagyon jól elvan, nincs sírás. Mi ebben olyan rossz? Rossz anya vagyok? Mert néha már úgy tűnik annak állít be a párom. A barátnőmmel amúgy is van baja, mert szerinte az, hogy ő még nem anya és hogy ezért képtelen átérezni azt, hogy így milyen az élet, engem van hogy sikeres elfordít az anyai kötelességeimtől.

Én 27 vagyok, ő 38.

2016. dec. 27. 23:53
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 71/90 anonim ***** válasza:
62%

#70 k****va nagy partyanyának kell lenni ahhoz, hogy pár évente az ember elmenjen gyerek nélkül 3, 4 óra hosszára szilveszterezni! XD

Úgy irod,mint ha minden penteken, szombaton a discoban nyomná XD

De szerencsétlen egy életed lehet...vagy ha még nem is tűnt fel, majd leesik...2,4,8,10 év múlva. A gyerek tud fingani egyedül vagy azt is felügyelet alatt tartod? Nehogy legyen egy önálló fél perce. -.-

2017. jan. 1. 12:39
 72/90 anonim ***** válasza:
58%
Eskuszom, itt a nagy bulizos, kimozdulos anyak frusztraltabbak, mint azok, akik nem jarnak 1-2 evig sehova;)
2017. jan. 1. 13:29
 73/90 anonim ***** válasza:
47%

De szerencsétlen egy életed lehet...vagy ha még nem is tűnt fel, majd leesik...2,4,8,10 év múlva

Miért is? Mert hogy nekem fontosabb a gyerekem mint egy buli? És majd megnézzük ki jön ide pár év múlva sírni, hogy a gyereke nem akar semmit se csinálni vele, mert hogy azt látta hogy anyuci is lelép bulizni, és az fontosabb neki.

És sajnálhatsz engem azért, mert engem nem a bulizás tesz boldoggá, hanem az, hogy a gyerekemmel szervezünk közös programot. Mi is buliztunk, sőt, ittam is, de itthon, a gyerekekkel, akik nagyon élvezték, és miután elaludtak, jöhetett a felnőtt szórakozás is, ők meg örültek hogy a kis barátaik itt pizsipartyztak nálunk. De hát ebből is látszik, az anyaszerepre meg kell érni, ami nem mindenkinek sikerül.

2017. jan. 1. 13:47
 74/90 anonim ***** válasza:
53%

Ez a 67%-os válaszoló annyira nyomorult... Szinte látom magam előtt az ilyet(van itt még pár). Egy besavanyodott, otthon trottyos melegítőben flangáló nő, akinek az a legnagyobb szórakozás, ha leül a net elé fikázni a nőket, akik nem olyanok mint ő. Ha ti állandóan otthon ültök a férjetekkel, a gyerek nyakán, ám legyen, senkit nem érdekel. De semmi jogotok leszólni, pláne le "szar anyázni" azt, aki másképp él! A kérdezőnek van kire hagyni azt a gyereket, ott vannak a nagyszülők. Kíváncsi vagyok, hogy nektek, "ősanyáknak", aki egyszer minden bizonnyal majd ősnagyik lesztek, milyen ku rva szarul fog esni, ha nem mernék rátok hagyni az unokátokat, ha szeretnének a gyerekeitek elmenni szórakozni. Vagy ilyen szemszögből már más a véleményetek?

Nézzétek meg, hogy a kérdező milyen normális választ adott, pedig elküldhetett volna titeket a francba. De nem tette! Ebből látni, hogy mennyivel jobb nálatok. Kicsit szálljatok már magatokba! Attól hogy itt játsszátok az eszeteket, és előadjátok mennyire jó anyák vagytok, semmivel sem vagytok jobbak itt bárkinél!

2017. jan. 1. 14:34
 75/90 anonim ***** válasza:
23%

Utolso valaszolo, netan te vagy a kerdezo?

A nyomorult max. te vagy. Megint megmutatkozik a kipihent bulis oldal;)

Undorito az osanyazas.

Ja, veletlenul sem jarok melegitoben. Nincs is ilyen ruham.

2017. jan. 1. 14:43
 76/90 anonim ***** válasza:

# 75 Mint láthatod, én a válaszoló vagyok, nem a kérdező. -.- Elég kipihent vagy Te is, ha ezt nem sikerült megállapítani.

Nem undorító az ősanyázás, csak igaz...

2017. jan. 1. 15:39
 77/90 anonim ***** válasza:
Hihetetlen kotekedo, arrogans no vagy;) igazi ostulok.
2017. jan. 1. 16:56
 78/90 A kérdező kommentje:

Továbbra is hálás vagyok a válaszokért, nagyon örülök neki, hogy írtatok.

Semmi sem úgy alakult, ahogyan terveztem. Este 6 óra volt. A párom elment akkor már kb egy órája a nagynénjéhez, mert napok óta magas volt a vérnyomása. Nincsen gyereke, se férje, szóval csak a testvérére (anyósomra) és az unokaöccsére (férjemre) számíthat. Nyilván nem is akartam, hogy ne menjen, érdekelt, hogy hogy van. Szóval ketten voltunk a lányommal otthon, amikor a nővérem a 6 éves lányával jött hozzánk. Sütit sütöttek abból hoztak. Kérdeztem nővéremet, hogy akkor este oda mennek a párjával, amit már korábban említett, stb. Aztán ő is kérdezte, hogy velünk mi újság. Kb ennyit kellett kérdeznie, mire én sírásban törtem ki. Elmondtam, hogy mi van. Ő is azt mondta, amit itt sok "partyanya", hogy ne hagyjam magam, ha megpróbáltam értelmesen elmagyarázni, hogy ez nekem sokat jelentene, de ő sem részt venni nem hajlandó, sem arrébb állni, akkor hagyjam rá és menjek el, elvvégre mindenkit ismerek majd ott. Nagyon elgondolkoztatott, amit mondott. Pont azért mert észszerű okát nem láttam annak, hogy miért mond a párom ennyire karakteresen nemet. Mondta a nővérem, hogy ő is viszi a lányát anyukánkhoz, pakoljak össze a lányomnak és akkor őt is elviszik. Talán ha lett volna időm gondolkodni rajta akkor máshogyan döntök, de éppen ez volt a jó.

A lányom imádja a nővéremet, a lányáért meg konkrétan teljesen odáig van. Nem is sírt, amikor elvitték. Próbáltam neki elmondani, hogy most máshol alszik, majd reggel megyek érte, de igazán nem értette, meg nem is nagyon érdekelte, akkor már a nővérem lányán csüngött.

Amikor elmentek akkor esett le, hogy mindjárt hazaér a párom. Úgy gondoltam, hogy vállalnom kell a döntésemet. Persze, amikor hazaért, kérdezte hogy hol van. Mondtam, hogy a nővérem lánya is ott alszik anyukámnál és azt szeretném, ha ma ő is ott aludna. Mondtam neki, hogy én mindent megtettem azért, hogy jól érezhessük magunkat és az elmúlt hét vitáit is hajlandó vagyok elfelejteni, ha most már befejezi ezt. Nagyon mérges lett, összevesztünk megint, mondta, hogy milyen jogon passzoltam el a lányunkat, úgysem teszem meg, ismer engem, én ennél JOBB vagyok, nem választok mást. Aztán jött azzal, hogy végül is nem gond, hogy a lányunkat elvitték, még tök jól is alakulhat így, maradjunk kettesben otthon. Valójában erre a mondatra vártam! Mondtam is neki, hogy ez a lényeg! Nem arról van szó, hogy én anya vagyok. Hanem arról, hogy ő nem akarja, hogy elmenjek! Ekkor éreztem azt, hogy azért is elmegyek.

Jól éreztem magam. Igen, eszembe jutott a lányunk. De anyukám minden fontosabb "eseményről" írt. Írta, hogy jól vacsoráztak, fürödtek a lányok, éppen mesét kezdtek el olvasni. Sőt, még arra is volt lehetőségünk, hogy a telefonon keresztül elénekeljem az altatóját kétszer is! :) Teljesen megnyugodtam, mert hallottam a hangjukon, hogy mennyire jól elvannak. Amikor elaludtak anyukám felhívott. Mondtam, hogyha akármi van szóljon és megyek. Szóval úgy érzem nyugodt lehettem a lányom felől. Természetesen a párom is rengetegszer eszembe jutott. Sajnáltam, de mérges is voltam és csalódott is. Mielőtt elmentem, nem nagyon akart velem beszélni. Én ettől függetlenül elmondtam, amit akartam. Azt, hogy tudja meg, hogy nekem is vannak vágyaim ilyen téren. Mondtam, hogy továbbra is vele szeretnék menni, mert az lenne tökéletes, de láttam rajta, hogy értelmetlen továbbra is erőltetni. Elmondtam, hogy gondolja át ezt az egészet, mert én már kb 100x megtettem. Hogy miért vagyok én ettől annyira szörnyű és hogy neki miért van annyira igaza. Mondtam azt is, hogy akármennyire is fáj olyan, mintha a házasságunkat minősítené ez a hét. Olyan, mintha eddig is ez ment volna, csak a felszín alatt. Elég hosszúra sikerült a mondandóm, de össze legalább nem vesztünk. Éjfélkor írtam neki egy SMS-t. Leírtam, hogy bánt, hogy így alakult, sajnálom, de bízom benne, hogy a házasságunknak ez a lépésem jót tett, még ha ő nem is látja. Ő erre annyit válaszolt, hogy legkésőbb mikor indulok haza. Na mondom, megint kezdődik a számonkérés, stb. Írtam, hogy fél 3kor biztosan elindulok haza. Aztán fél 3 fele már tényleg úgy voltam vele, hogy megyek haza. Háromnegyedkor írt, hogy vár, mikor érek már haza. Na akkor elég elkeseredetten mondtam azoknak, akik még ott voltak, hogy indulok. Legnagyobb meglepetésemre ott várt a barátnőm háza előtt. Eljött és az autóban alkoholmentes pezsgővel várt. Hát szerintem olyan jól még nem esett a "boldog újévet", mint akkor tőle :)

El sem hiszem, még most sem de komolyan. Persze tisztában vagyok vele, hogy rengeteg mindent megint meg kell beszélnünk. Félek is még egy picit tőle, mert nem akarok vitát, annyira nem én vagyok olyankor. Féltem a házasságomat is. De arra jöttem rá az elmúlt héten, hogy azzal ha nem állok ki magamért, nem segítek igazából neki sem, mert gyakorlatilag hagyom, hogy ő úgy döntsön ahogy csak akar helyettem is. Eddig a kezébe adtam a választást a legtöbb dologban. Nem tudom miért. De ez a szörnyű hét sok mindenre ráébresztett, ami már szeptemberben is bennem volt. Tényleg hihetetlen, hogy így alakult. Mindenre gondoltam korábban de erre nem. Kb 3 nappal előtte elképzelhetetlennek éreztem azt, hogy én majd elmegyek az ő akarata ellenére. Azt meg főleg, hogy ő esetleg megpróbál ebben megérteni.

Annyira hálás vagyok, hogy a nyűglődésemet elolvastátok és így vagy úgy segíteni akartatok vagy szimplán leírtátok a véleményeteket. Igazából ahogy olvastam a válaszaitok arra jöttem rá, hogy rám sem a "partyanya", sem az "ősanya" jelző nem illik. Ősanya biztosan nem vagyok, mert a tegnapi este alatt nem volt bűntudatom a lányom miatt egyáltalán. De partyanyának sem tartom magam ettől függetlenül. Egyik sem szeretnék lenni. És innentől kezdve figyelni fogok arra, hogy a párom se erőltethesse rám az "ősanya" jelzőt. Viszont! Biztosítani fogom arról is, hogy a barátnőm sem fogja a "partyanyát". Nem tudom jobban megköszönni nektek, pedig szeretném! Akár a bátorító szavakat, akár a nyugtatót, vigasztalót! Talán a legtöbb, amit kívánhatok egy NAGYON BOLDOG ÚJÉV! Legyen nektek is és nekünk is!

2017. jan. 1. 17:25
 79/90 anonim ***** válasza:
43%

Örülök neked:)

Szerintem a lehető legjobban döntöttél:)

(Főként, mivel látszott, ez a probléma messze nem a gyerekről, hanem kettőtökről szól.)

Így legalább kibogozhatjátok az ügyet! Örülök, hogy a férjed vette a lapot:)

2017. jan. 1. 17:47
 80/90 anonim ***** válasza:
90%

"hogy én JOBB vagyok ennél" ---->> ÉRZELMI ZSAROLÁS!

"Legnagyobb meglepetésemre ott várt a barátnőm háza előtt."

Nevetséges! :D MÁr ott toporgott a pali :DDD

Meg ez a folyamatos számon kérés is.. áááá... minden egyes másodpercről. Menekülj, tipliiii!!

2017. jan. 2. 05:13
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!