Nem lennék elég odaadó anya? Ez a vágyam is ezt mutatja?
Házasságban élek és van egy 1,5 éves lányunk. A férjem pedig ma ezt vágta a fejemhez. Ez a vita kb karácsony kezdete óta megy nálunk. A téma pedig szilveszter. December elején azt mondta a legjobb barátnőm, hogy nála lesz buli és hogy feltétlenül menjek. Tavaly nem mentem, mert még csak féléves volt a lányunk (bár szerintem ez nem ok, de mindegy, mert meg tudtuk volna oldani). Otthon maradtunk és végül is nem bántam, romantikázósra sikerült. De idén tudatosan nem akarok otthon lenni. Elegem van abból, hogy maximum vacsorákra megyünk el. A párom rögeszmésen mindig attól fél, hogy a lányunk hiányol minket, engem és emiatt nem tud feloldódni. Pedig ha elmentünk eddig anyukám vagy az ő anyja mindig informált minket közben is, felhívtak vagy írtak SMS-t. De ő akkor is mindig mehetnék volt haza.
Szóval én még december elején elfogadtam a meghívást, mondtam is akkor a páromnak. Tudtam, hogy nincsen jóban a barátnőmmel túlzottan és amúgy sem egy nagy bulizós (én sem vagyok és voltam túlzottan az, de szerintem néha kell). A gimi óta a legjobb barátnőm, nagyon szeretem még ha a párom nem is. Aztán karácsony előtt elkezdte mondani, hogy szerinte a tavalyi szilveszter is milyen jó volt, maradjunk itthon. Mondtam neki, hogy biztosan nem fogok. Erre pár napja azt mondogatja, hogy szóljak anyámnak nem kell jönnie a lányunkhoz, mert ő marad vele itthon, ő nem jön velem. Na most erre mit mondjak? Menni szeretnék, de vele nem akarok vitázni. Miért áll így a dolgokhoz? Nálatok hogy van ez? Ti sem mentek semerre a baba miatt? Hozzáteszem, hogy a lányunk anyósommal és anyukámmal is nagyon jól elvan, nincs sírás. Mi ebben olyan rossz? Rossz anya vagyok? Mert néha már úgy tűnik annak állít be a párom. A barátnőmmel amúgy is van baja, mert szerinte az, hogy ő még nem anya és hogy ezért képtelen átérezni azt, hogy így milyen az élet, engem van hogy sikeres elfordít az anyai kötelességeimtől.
Én 27 vagyok, ő 38.
Az anyasagtol meg a pici gyerektol teljesen fuggetlenul gondolom azt, hogy onzoseg elfogadni egy meghivast anelkul, hogy a ferjedet megkerdezned, holott tudod, hogy a hata kozepere nem kivanja a baratnodet.
Igazabol megertem a ferjedet, hogy nem akar menni. Nyilvan nem ismerem a korulmenyeket, de a leirasodbol nem ugy tunik, hogy a ferjed jol erezne magat abban a buliban. Akkor meg minek menjen? Nincsenek esetleg kozos baratok, ahol mindketten jol tudnatok erezni magatokat? Nem tudtok valami kompromisszumot kotni?
En biztosan nem hagynam otthon a csaladomat szilveszterkor, nem erne ennyit egy buli. Foleg ugy, hogy mivel van segitseg (anyukad es anyos) gondolom barmikor el tudsz menni egy csajbulira.
Ha ez megnyugtat,a legkissebb 9 hos.mamanal szilveszterezik.En meg Apaval felkerekedek es bejarjuk a varost.
Nem ez az elso alkalom,hogy a mamanal lesz.imadja a mama is papa is.szivesen vigyaznak ra ha epp romantikazni,vagy kikapcsolodni szeretnenk.
En sosem dramaztam ezen.gondoljon barki barmit,nekunk igy jo es kesz.
A masik.az en gyerekkori baratnom es parom sem csipik egymast.nem is szoktak talalkozni.mindig ugy oldjuk meg baratnommel,hogy vagy dolgozik parom mikor jon,vagy en megyek es parom vigyaz a gyerekekere.ebbol sem volt soha gond.
Ha epp szilveszterezni szeretnenk egyutt baratnommel,akkor parom menne az o barataival.
Nem akadunk fenn ilyeneken.
Tudja parom,hogy a kedveert egy 25 eves baratsagot nem rugnek fel.
Csunya dolog parodtol,hogy martirkodik.es a gyereket hasznalja fegyverkent.
Menjen a pici a mamahoz,te jobbra,parod balra aztan x idoben talalkozzatok valahol,es folytassatok kettesben.
Igy a bulin is lehetsz,es paroddal is.
Ha a férj írta volna ki a kérdést úgy, hogy ő akar lelépni, most mindenki lehlrdaná, hogy mennyire nem családcentrikus.
De így hogy ő akar maradni, már csak kifogás, mert utálja a barátnőt?
Nem inkább csak szereti a gyermekét és tényleg élvezi a vele töltött időt, a bulikat pedig már rég maga mögött hagyta?
Teljesen jogos, hogy ezt várná a feleségétől is. Biztos úgy ~rzi, rosszul választott.
Nálunk 2 "anya" van a családban, férjemnek sosincs menekülhetnéke, de tény, gyerek előtt is inkább romantikáztunk buli helyett szilveszterkor.
Ezt nektek kell megbeszélni megoldani ,nem tudunk segiteni
Én pl itthon leszek és gyerekekel férjemel szilvezterezünk .ha akarnánk sem tudnánk elmeni ketesben sehová ilyenkor mert 3 gyerekünkre nincs aki vigyázon anyukám beteges .
Ezek mi vagyunk ti megint mások vagytok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!