Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Nem lennék elég odaadó anya?...

Nem lennék elég odaadó anya? Ez a vágyam is ezt mutatja?

Figyelt kérdés

Házasságban élek és van egy 1,5 éves lányunk. A férjem pedig ma ezt vágta a fejemhez. Ez a vita kb karácsony kezdete óta megy nálunk. A téma pedig szilveszter. December elején azt mondta a legjobb barátnőm, hogy nála lesz buli és hogy feltétlenül menjek. Tavaly nem mentem, mert még csak féléves volt a lányunk (bár szerintem ez nem ok, de mindegy, mert meg tudtuk volna oldani). Otthon maradtunk és végül is nem bántam, romantikázósra sikerült. De idén tudatosan nem akarok otthon lenni. Elegem van abból, hogy maximum vacsorákra megyünk el. A párom rögeszmésen mindig attól fél, hogy a lányunk hiányol minket, engem és emiatt nem tud feloldódni. Pedig ha elmentünk eddig anyukám vagy az ő anyja mindig informált minket közben is, felhívtak vagy írtak SMS-t. De ő akkor is mindig mehetnék volt haza.

Szóval én még december elején elfogadtam a meghívást, mondtam is akkor a páromnak. Tudtam, hogy nincsen jóban a barátnőmmel túlzottan és amúgy sem egy nagy bulizós (én sem vagyok és voltam túlzottan az, de szerintem néha kell). A gimi óta a legjobb barátnőm, nagyon szeretem még ha a párom nem is. Aztán karácsony előtt elkezdte mondani, hogy szerinte a tavalyi szilveszter is milyen jó volt, maradjunk itthon. Mondtam neki, hogy biztosan nem fogok. Erre pár napja azt mondogatja, hogy szóljak anyámnak nem kell jönnie a lányunkhoz, mert ő marad vele itthon, ő nem jön velem. Na most erre mit mondjak? Menni szeretnék, de vele nem akarok vitázni. Miért áll így a dolgokhoz? Nálatok hogy van ez? Ti sem mentek semerre a baba miatt? Hozzáteszem, hogy a lányunk anyósommal és anyukámmal is nagyon jól elvan, nincs sírás. Mi ebben olyan rossz? Rossz anya vagyok? Mert néha már úgy tűnik annak állít be a párom. A barátnőmmel amúgy is van baja, mert szerinte az, hogy ő még nem anya és hogy ezért képtelen átérezni azt, hogy így milyen az élet, engem van hogy sikeres elfordít az anyai kötelességeimtől.

Én 27 vagyok, ő 38.

2016. dec. 27. 23:53
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 21/90 anonim ***** válasza:
34%
Ezt neked kell tudnod, nekem nem férne bele hogy egy bulit válasszak a másfél évesem helyett, de ez én vagyok. Azt nem mondom hogy nem vagy odaadó anya, hisz nem ismerlek, de nekem furcsa, hogy fontosabb egy buli mint a lányod és a férjed.
2016. dec. 28. 09:43
 22/90 anonim ***** válasza:
52%

Annyira egyértelmű, nem igaz, hogy nem érted. :)

Nem bírja a barátnődet, ráadásul nem is bulizós, csak ennyiről van szó. Te sem örülnél fordított helyzetben, ha olyan emberrel kéne számodra nem kedves tevékenységet folytatnod, aki nem kedvelsz.

Ha akarsz, menj el, de ne erőltesd rá.

2016. dec. 28. 09:45
 23/90 anonim ***** válasza:
30%
Azért, mert Szilveszterkor bulizni mennél, van akire nyugodtan rá tudod bízni a gyermeket, egyáltalán nem vagy rossz anya. Mi is voltunk bálban férjemmel szilveszterkor, addig anyukámnál volt a kicsi. Idén, hogy már nagyobb lett együtt szilveszterezünk otthon barátokkal. A fő probléma itt az, hogy a férjed nem akar abba a társaságba menni. Én biztos megkérdeztem volna őt, s ha nem akar menni, akkor megegyezünk abban, hogy együtt szilveszterezünk otthon, de valamikor az év folyamán elmész a barátnődhöz buliba EGYEDÜL. Csak Szilveszterkor együtt legyetek, mégiscsak az év vége, én legalábbis a férjem csókjával szeretnék belépni az új esztendőbe.
2016. dec. 28. 09:59
 24/90 anonim ***** válasza:
59%
Itt nem az a kérdés, hogy milyen anya vagy, avagy milyennek tartod magad. Nem kizáró tényező egy szilveszteri buli esetén egy másfél éves, nopláne ha valamelyik nagyi vigyáz rá. Fordítsuk meg a dolgot, mert tök egyszerű a képlet. Tételezzük fel a következőket, a valós helyzettől függetlenül: Ha a férjed szeretne elmenni szilveszterezni egy barátjához, akit nem kedvelsz és amúgy sem vagy egy eljárós típus, biztos vagy benne hogy nem tudnád a kedvéért sem jól érezni magad, erre fel ő úgy döntene, akkor elmegy nélküled mit szólnál? Hogy esne neked az, hogy a másfél éveseddel otthon hagy szilveszter éjszakára és éjfélkor maximum az alvó gyerek feje felett a cumisüvegével koccinthatsz, miközben ő a haverjaival mulat? Hogy esne, hogy a te vágyaidra, igényeidre magasről téve, kizárólag a saját öröme kedvéért mellőz téged? Nem az a baj, hogy kisgyerekes anyaként ki szeretnél mozdulni, vagy hogy a barátnőddel töltenél el egy jó kis estét. A gond ott van, hogy családanyaként és feleségként előtérbe helyezed a barátnőd és magad óhaját, miközben tudod jól, hogy a férjed nem tart majd veled. Végül úgyis úgy döntesz, ahogy akarsz, de ebben a helyzetben akkor is az volna a helyes, ha a családoddal maradnál a barátnőddel meg elmennél akármikor máskor, sehol nincs előírva, hogy csak december 31-én lehet szétrúgni a ház oldalát. Anyaként meg nyilván már túl vagy azon a korszakon, hogy csakazértis muszáj szilveszterkor bulizni. Eltérőek az igényeitek, ez nem gond feltétlenül, bár lehet még ebből probléma később is. Ám ha egy ilyen viszonylag piszlicsáré dolog kapcsán sem vagytok képesek kompromisszumot kötni, az sok jót nem jelent. Megvannak a prioritások és az lenne a normális hozzáállás az én értékrendem szerint, hogyha ilyen esetben gondolkodás nélkül a férjedet választod. Vele élsz, ő a gyereked apja, családként funkcionáltok. Ennél nem lehet sosem előrébbvaló egy óvodából megmaradt ezeréves barátság sem, arról nem is beszélve hogy a tündér barinő nyilván tökéletesen tisztában van evvel az egésszel. Bizonyára tudja, hogy nem kedvelik, vagy ez kölcsönös eleve, ahogy valószínűleg azt is sejti, hogyha ebbe a helyzetbe belekényszerít az neked konfliktussal jár, mégis ragaszkodik a társaságodhoz. Ha olyan hajj de nagy önzetlen barátnő lenne, semmiképp nem szeretné, hogy miatta a férjeddel konfrontálódj, inkább maga ajánlaná fel, hogy menjetek másik hétvégén.
2016. dec. 28. 10:13
 25/90 anonim ***** válasza:
47%
Itt most nem csak az a kerdes, milyen anya vagy. Milyen feleseg, tars, barat?
2016. dec. 28. 10:15
 26/90 anonim ***** válasza:
49%
Meg fogja bánni a férjed (ha még nem tette), hogy egy 11 évvel fiatalabb lányt vett el.
2016. dec. 28. 10:20
 27/90 anonim ***** válasza:
37%

Jézusom! A sok született feleség, akiknek az agyára ment a terhesség/anyaság. Borzasztó szánalmasak vagytok ezzel az idióta felfogásotokkal, hogy addig ne menjen bulizni, amíg a gyerek nem lesz legalább 3 éves. Ne várjon inkább a diplomaosztóig? -.-

És az miért probléma, ha a férje/párja nélkül megy? A párkapcsolat a másik, amit a legtöbb nő hajlamos ilyen hülyén kezelni. Attól, hogy van egy párod/férjed, már megszűnik az E/1, onnantól csak a MI létezik? Borzasztó...

2016. dec. 28. 10:28
 28/90 anonim ***** válasza:
77%

Valoszinuleg tovabb is fog mukodni az olyan hazassag, ahol van normalis kommunikacio. Ahol nem fontosabb a baratno.

Meg a kulcsszavak is ezt mutatjak:)

Nekem is van 30 eves baratsagom. Soha nem fontosabb a ferjemnel.

2016. dec. 28. 10:32
 29/90 anonim ***** válasza:
31%
27essel egyetértek. Miért ne mehetne egyedül bulizni? Egy pákapcsolat/házasság nem arról szól hogy mindig mindenhova csak együtt
2016. dec. 28. 10:57
 30/90 anonim ***** válasza:
34%
Vicces, hogy minden kérdés le van pontozva.
2016. dec. 28. 11:52
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!