Nem lennék elég odaadó anya? Ez a vágyam is ezt mutatja?
Házasságban élek és van egy 1,5 éves lányunk. A férjem pedig ma ezt vágta a fejemhez. Ez a vita kb karácsony kezdete óta megy nálunk. A téma pedig szilveszter. December elején azt mondta a legjobb barátnőm, hogy nála lesz buli és hogy feltétlenül menjek. Tavaly nem mentem, mert még csak féléves volt a lányunk (bár szerintem ez nem ok, de mindegy, mert meg tudtuk volna oldani). Otthon maradtunk és végül is nem bántam, romantikázósra sikerült. De idén tudatosan nem akarok otthon lenni. Elegem van abból, hogy maximum vacsorákra megyünk el. A párom rögeszmésen mindig attól fél, hogy a lányunk hiányol minket, engem és emiatt nem tud feloldódni. Pedig ha elmentünk eddig anyukám vagy az ő anyja mindig informált minket közben is, felhívtak vagy írtak SMS-t. De ő akkor is mindig mehetnék volt haza.
Szóval én még december elején elfogadtam a meghívást, mondtam is akkor a páromnak. Tudtam, hogy nincsen jóban a barátnőmmel túlzottan és amúgy sem egy nagy bulizós (én sem vagyok és voltam túlzottan az, de szerintem néha kell). A gimi óta a legjobb barátnőm, nagyon szeretem még ha a párom nem is. Aztán karácsony előtt elkezdte mondani, hogy szerinte a tavalyi szilveszter is milyen jó volt, maradjunk itthon. Mondtam neki, hogy biztosan nem fogok. Erre pár napja azt mondogatja, hogy szóljak anyámnak nem kell jönnie a lányunkhoz, mert ő marad vele itthon, ő nem jön velem. Na most erre mit mondjak? Menni szeretnék, de vele nem akarok vitázni. Miért áll így a dolgokhoz? Nálatok hogy van ez? Ti sem mentek semerre a baba miatt? Hozzáteszem, hogy a lányunk anyósommal és anyukámmal is nagyon jól elvan, nincs sírás. Mi ebben olyan rossz? Rossz anya vagyok? Mert néha már úgy tűnik annak állít be a párom. A barátnőmmel amúgy is van baja, mert szerinte az, hogy ő még nem anya és hogy ezért képtelen átérezni azt, hogy így milyen az élet, engem van hogy sikeres elfordít az anyai kötelességeimtől.
Én 27 vagyok, ő 38.
Azért, mert egy évben egyszer elmész SZILVESZTERKOR, attól még nem vagy rossz anya!
Főleg, hogy ő szívesen vigyázna rá. Mi a baj? Ő maradjon csak otthon, te meg mész. Ennyi.
Nem értem mi a baj? Önálló lény vagy, oda mész, ahova csak akarsz. Attól te még holnap is ugyanúgy elvégzed az "anyai" kötelességed.
Inkább itt arról van szó, hogy ő be akar húzódni a barlangjába. Jó. Akkor csinálja. Téged meg hagyjon békén, és nem szóljon egy szót se!
Egy évben egyszer ki lehet ezt bírni azt hiszem!
33-assal maximálisan egyetértek. Nekem is ez jött le. Ez egy uralkodásra képes "férj", aki nem férj. Szeret feletted basáskodni, és kész. Most ezt még észreveszed. Ha most engedsz neki, soha nem szabadulsz ettől az önző és basáskodó kötelékétől. Menj csak el!
A gyereket használja fel arra, hogy nem akar kimozdulni és téged is erre kényszerítene. Be akar oda zárni a házatokba, hogy ne mozdulj ki te se!
Ja, és szent meggyőződésem, hogy azért is választott jóval fiatalabb partnert, nálánál rangon alulit, nem méltóan az ő korához, mert arról úgy gondolta, hogy azt a játékszert még rángathatja..
Az még nem olyan tapasztalt, mint a korban hozzá illő. A korban hozzá illők rég kirúgták volna a kisded dolgaiért és azért, mert nem tud bánni egy NŐVEL.
Azért választott 11 évvel fiatalabbat, mert azt gondolta annak még nincs nyitva a csipája! Vele mindent meg lehet csinálni, és őkelme mozgatja majd a szálakat!
Így legyen lottó 5-ösöm!
A vele egyenrangúakkal sajnos nem tud mit kezdeni.. Ez egy beteg fsz!
Köszönöm a válaszaitokat! Nagyon jó, hogy van aki a páromnak ad igazat, mert mindenki nem láthatja egyformán a dolgokat, de azoknak külön köszönöm, akik megpróbálták átérezni a helyzetemet.
Nálunk ez a szilveszter csak a jéghegycsúcsa. Rengeteg dologban nem értünk egyet, amióta szülők lettünk. Biztosan előtte sem értettünk ezekben egyet, de akkor ezeken a dolgokon nem is volt hangsúly, nem voltak napirenden. Másfél évvel ezelőtt, amikor megszületett a lányunk én nem akartam anya lenni. Amikor megtudtam, hogy terhes vagyok, nálunk fel sem merülhetett az abortusz, ettől függetlenül nem akartam jobban anya lenni. Egyszerűen még akkor nem. Ettől függetlenül tudatában vagyok annak, hogy a lányom semmiről sem tehet és az a célom, hogy mindent megkapjon az anyagi dolgoktól kezdve az érzelmiig. Csak szerintem gyereket akkor lehet igazán jó vállalni és nevelni, ha az anyában a vágy a terhesség előtt már megvan. Persze, amikor megtudtam, hogy babánk lesz egy idő után én is gondolkoztam azon, hogy milyen jó lesz, stb. De alapvetően még nem akartam gyereket.
Tudtam a kezdetektől, hogyha egyszer lesz gyerekünk a neheze rám marad, mivel a párom szinte minden nap 8-kor végez, szóval addigra már szinte mindenen túl vagyunk. Hétvégenként tud igazán velünk időt tölteni, bár sokszor akkor intézi azokat az ügyeit, amit hétköznap nem tud. Természetesen felfogom, hogy így tud minket eltartani és hogy neki is megterhelő.
Szeptember környékén úgy éreztem, hogy sem a testemnek sem a lelkemnek nem voltam tovább az ura. 58 kiló voltam, amikor teherbe estem és 20 kiló maradt rajtam egy évvel a szülés után is. Ez számomra sokkoló volt, bár azt mondta mindenki, hogy ez nem sok mivel 172 cm vagyok. Nem tudom, nekem soknak tűnt. Emellett fáradt voltam fizikálisan minden nap, de arra mindig volt erőm, hogy este "gondolkodjak". Szóval szeptemberre ebből elegem lett és kiborultam. Csúnya dolgokat vágtam a párom fejéhez és egyfolytában sírtam. A párom megoldásnak azt találta ki, hogy takarítónőt vett fel és beszélt a nagyszülőkkel, hogy inkább este 6-7-kor jöjjenek és előre megbeszélt napokon, hogy el tudjak menni edzeni, ahogy korábban is. Szerencsére most már "csak" 6-7 kiló plusz maradt rajtam. Ez a része kezd helyrejönni. Viszont a bezártságot már nem bírom. Nem leinni akarom magam minden hétvégén. Egyszerűen csak azt, hogy legyen az ilyenekre lehetőségem. Azt szeretném, hogyha másfél év után eszembe jut, hogy menjünk el egy estére, akkor ne legyek már sz*r anya és ne essen már nehezére. Van, hogy ő hoz haza vendégeket! Én meg főzzek vacsorát és a saját otthonunkban nézzek olyanokat, akiket vagy alig ismerek vagy inkább ne ismernék! Az én barátnőm ezzel szemben csak akkor jön, ha a párom nincsen itthon.
Jó hosszúra sikerült ez az egész. A vicc az, hogy még most sem tudom, hogy mi lesz. Vitázni biztosan nem akarok vele, pedig ezt úgy tűnik nem tudom vele megbeszélni. Ő van megsértődve, bár én könyörögni nem akarok neki vagy bocsánatot kérni. Nekem furcsák azok a válaszok, hogy inkább a családot választanátok, meg éppen szilveszter...
Nyilvánvaló, hogy a legtöbb helyzetben a családomat választanám, de ha ki akarok kapcsolódni, akkor azt a lányom mellett nem igazán tudnám megtenni ebben a formában. Nem gondolom amúgy hogy baja lenne, mert simán elalszik a mamákkal, és nem szokott éjszaka felébredni. Egyébként anyósomban és anyukámban jobban megbízom, mint magamban. Az egyik 3, a másik 4 gyereket nevelt fel. Mind a kettőnek van férje, tehát nem egyedül vigyáznának rá és nálam talán csak ők aggódnak jobban. Ja és az egyik nővér, a másik védőnő :) Szóval szerintem jó helyen lenne, neki mindegy a szilveszter, nekem viszont sokat jelentene. De már mindegy, mert kedve a férjemnek úgysem lesz, szóval nem tudom mi legyen...
"Nem kellene ennyit kattogni a "jó anyaságon"" - szerintem nem a kérdező kattog ezen, hanem a férjének nagyon kényelmes, hogy ezt a jolly jokert bármikor előhúzhatja, akármikor meg akarja zsarolni a feleségét.
Ha csak a fele igaz annak, amit leírtál, akkor is sz*r alak a férjed.
Én azt kívánom neked, bárcsak kitörnél, és ennek első lépéseként elmennél bulizni, az újévi fogadalmad meg az lenne, hogy a sarkadra állsz és nem hunyászkodsz meg többet!
De ahogy olvasom a soraid, messze vagy még a mélyponttól, sajnos:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!