Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Túlzás volt elverni a kezét?

Túlzás volt elverni a kezét?

Figyelt kérdés
4 hónap múlva lesz 3 éves, mondatokban beszél, szobatiszta, csak a fejlettségi szint végett. Kikapott a kezére mert szándékosan eltépkedte a mesekönyveket. Nem ez volt az első alkalom, számtalanszor el lett már neki magyarázva, hogy nem szabad, tönkreteszi. Én úgy gondolom, megérdemelte, de most én vagyok a gonosz...
2014. nov. 30. 10:41
1 2 3 4 5
 31/49 anonim ***** válasza:
79%
Rácsapni a kezére,fenekére egyszer-egyszer az egyáltalán nem verés kategória sőt sokszor szükséges is,dehogy vagy gonosz hidd el nekem az "üntyüm-püntyüm nem szabad" elmondod ezerszer szájjártatással sokat nem ér senki sem,nem azt mondom,hogy kizárólag ez a módszer jó,mert nem,de van amikor szükség van rá,legye következménye van amikor ez a következmény van amikor elteszed a könyveit egy 3 éves nagyon értelmes megérti és direkt provokákl
2014. dec. 1. 11:46
 32/49 anonim ***** válasza:
70%
Még valamit határt kell szabni a gyerekeknek,sokan nem teszik és máris mint a vércse támadnak,és gyerekbántalmazásnak titulálnak ilyen apróságokat közben fogalmuk sincs arról mi is a gyerekbántalmazás az,hogy gyerekkorban kap párszor a kezére fenekére,nem arról volt szó,hogy kékre-zööldre veri,semmi baja nem lesz,ellenben annak a gyereknek akiket következetesség,következmények,határok nélkül "nevelnek" nagyon is megsínyli,na annak a lelkét kell ápolgatni,annak az anyja fog sírni a kamaszkorban nem az aki ráütött 3 éves gyereke kezére,mert nem értett több rászólás után sem a szóból.
2014. dec. 1. 11:50
 33/49 anonim ***** válasza:

Előre bocsátom, hogy egy ötéves kisfiú apukája vagyok. Gyakran előfordul, hogy a vállalkozásom problémái akaratlanul is motoszkálnak bennem, még a hazaérkezésem után is. Ha nem vagyok 100%-ig otthon, és gondolatban mással is foglalkozom, a fiam megérzi. A gyerekek érzelmi lények és nagyon rá tudnak hangolódni a szüleikre, szeretteikre. Néha, akaratlanul, de tükröt mutatnak nekünk.

Ha a gondolataim kalandoznak, gyakran tapasztalom, hogy a fiam kapaszkodás nélkül jön le velem a lépcsőn. (Ez a mániám, hogy kapaszkodjon a lépcsőn.) De ez csak nekem fontos. Ha egyedül megy, akkor kapaszkodik. Ha az anyjával, akkor is. Csak akkor nem, ha velem jön, és én nem 100%-osan vagyok vele lélekben együtt.

Nem különösebben szeretem Müller Pétert, de most tőle idéznék pár mondatot, mert nagyon beletrafál a gyerekneveléssel kapcsolatban a dolgok közepébe:

"A nevelés nem csak elveken és okos taktikán múlik, mert elsősorban a lényünkkel nevelünk. A nevelés: titkos metakommunikáció. Ami jó benned és tiszta, és ami rossz és koszos, továbbadod. A gyerek remegi félelmeidet, aggódja az aggodalmaidat - de éli a nyugalmadat és derűdet is - ha valódi."

>Müller Péter<

2014. dec. 1. 15:20
 34/49 anonim ***** válasza:
25%
Nem lett kikiáltva gyermekbántalmazásnak. De tény, és ezen semmi nem változtat, hogy azok verik, ütik, csapkodják, püfölgetik (tök mindegy minek hívjuk az eredmény ugyan az) a gyereküket,azok általában a saját idegrendszerükkel sem bírnak. Ha megpróbálnának magukon egy kis erőt venni és elgondolkodnának, hogy másképp is lehet, akkor még kárt sem okoznának a gyereküknek. Nehogy azt gondoljátok, hogy ezt a gyerek elfelejti (akár egy ütést is)! Majd 20 év múlva meg azt kapjátok tőlük a pofátokba, hogy állandóan vertétek őket. Meg is érdemlitek...
2014. dec. 1. 17:10
 35/49 anonim ***** válasza:
52%
Neked van pofád kedves 73%os szerintem kezeltesd magad az állandó verésről meg olvass utána,egy-két legyintés nem a világ,ellenben a te gyereked előre sajnálom,nem azért,mert nem legyintesz rá néha-néha ha muszáj,hanem ha ilyen idegbeteg az anyja aki nincs tisztában alapvető dolgokkal,nem biztosít gyermeke számára megfelelő nevelést...
2014. dec. 1. 17:34
 36/49 anonim ***** válasza:
57%

Jól tetted. Nem halt bele. Egy időben elcsattant pofon sok mindent megold. Nem kell később pszichológushoz hordani meg magadat sem. Egy kézre ütés nem VERÉS, kedves elméleti nagyokosok. Minden gyerek életében van egy korszak, amikor kipróbálja, meddig mehet el. Ez lehet ovis korban, de lehet kamasz korban is. Vannak szituációk, amikor nem magyarázunk, mert minek. Például ha a gyerek tekergeti a gáztűzhely csapjait. Nem várható el, hogy megértse a gáztűzhely működését, a gáz mérgező és veszélyes voltát. Egyszerűen, kategorikusan TILOS. HA nem érti meg, akkor a kezére csapok. Vagy kedves demokratikus szülők, inkább egy gázömlés?

Azért elmennék egy demokratikus szülőhöz gyermeknek egy hétre. Kíváncsi lennék, meddig bírná magyarázattal, ha minden nap összekenném a vécé falát szaros kézzel? Magyarázna, vagy a seggemre verne? Vagy telenyomkodnám a kocsi kulcslyukát fadarabokkal, de naponta többször. Kikapnék vagy elmagyarázná a cilinderzár működését? Vagy leborítanám az akváriumot. Aztán másnap megint. Meddig tartana a nagy elméleti türelem?

2014. dec. 3. 08:27
 37/49 anonim ***** válasza:
57%
Ja majd a 73%-os pár év múlva jön ide hogy miért nem bír a gyerekével. Mert nem szabott neki határokat. Meg is érdemli.
2014. dec. 3. 08:38
 38/49 anonim ***** válasza:
35%

Azért nem csak a verés és a mindent-ráhagyok nevelés létezik. Olyan is van, hogy agressziómentesen van tekintélye a szülőnek és akkor ütés, üvöltés és egyéb mentesen is meg lehet fékezni a gyereket.

2014. dec. 3. 20:04
 39/49 anonim ***** válasza:
42%

38-as, teljesen egyetértek veled. Csak ehhez a nevelési módszerhez ész is kell mégpedig nem kevés. És akinek nincs elég, az sosem fogja megérteni, hogy miről beszélsz, sőt, azokat nézik bolondnak, akik képesek így nevelni a gyereküket. Sajna...

A kérdezőnek nyilván lelkiismeret furdalása van a kézelverés miatt, különben nem tette volna fel itt a kérdését. Megerősítést várt a tettére és meg is kapta. Remélem boldog vele...

2014. dec. 4. 17:03
 40/49 anonim ***** válasza:
Lépcsőke menj a lépcső alá odavaló akinek ilyen felfogása van és aki veri a mellét a semmire...Nézz tükörbe vedd ki a szemedből a gerendát.."agresszió,erőszak" látom nem tudod mit jelent
2014. dec. 5. 20:48
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!