Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Túlzás volt elverni a kezét?

Túlzás volt elverni a kezét?

Figyelt kérdés
4 hónap múlva lesz 3 éves, mondatokban beszél, szobatiszta, csak a fejlettségi szint végett. Kikapott a kezére mert szándékosan eltépkedte a mesekönyveket. Nem ez volt az első alkalom, számtalanszor el lett már neki magyarázva, hogy nem szabad, tönkreteszi. Én úgy gondolom, megérdemelte, de most én vagyok a gonosz...
2014. nov. 30. 10:41
1 2 3 4 5
 1/49 anonim ***** válasza:
37%
Kommunikációs hiba a szülő részéről. Tanulni és fejleszteni kell a saját eszközkészletünket és akkor nem kell ütni. Egyrészt ezzel nem azt tanulta meg, hogy széttépni a könyvet nem szabad, hanem azt, hogy ha anya kiakad, akkor üt, másrészt ha őszintén magadba nézel, nem azért ütöttél, mert úgy gondoltad, hogy ezzel tanítasz, hanem lendületből, dühből és tehetetlenségből, mert nem maradt már más tipped. És ez gond. Ez nem nevelő szándékú ütés, hanem kétségbeesés. Olvass, tanulj többet az erőszakmentes kommunikációról! Megéri!
2014. nov. 30. 10:46
 2/49 anonim ***** válasza:
32%
Ki mondta, hogy most te vagy a gonosz? Ki kritizálta a módszered és milyen érvekkel? Ő mit tett volna? Érdemes lehet tanácsot kérni mástól, ha már neked semmi ötleted nem maradt. Hátha mástól még tudsz tanulni!
2014. nov. 30. 10:50
 3/49 anonim ***** válasza:
32%
Ezért biztos nem ütöttem volna meg. Én maximálisan elítélem a testi fenyítés bármilyen megjelenési formáját, de ha te csak így tudod kezelni a problémáidat (vagy azt gondolod, hogy ez a megoldás), akkor csináld. Én egészen máshogy oldottam volna meg ezt a dolgot.
2014. nov. 30. 10:52
 4/49 anonim ***** válasza:
8%
Attól függ, ha célzottan tetted, mérlegelve hogy ezzel feltételes rflexet alakíthatsz ki, illetve biztos voltál benne, hogy adott cwelekedhez köti (ilyen idősen kb annyi agya van mint egy kutyának, szóval ugyanazok za elvek érvényesek rá) akkor nem volt túlzás, ha csak találomra gondoltad hogy rácsoapok aztán remélem megjavul, akkor túlzás volt.
2014. nov. 30. 10:54
 5/49 A kérdező kommentje:
Csak a fogalmi zavarokat tisztázandó: A gyerek SZÁNDÉKOSAN okoz kárt. Rendszeresen. Tökmindegy milyen megfontolásból. Tudja, hogy nem szabad, nem jó, de azért is. Eddig mindig türelmesen magyaráztam. Tojik bele magasról. Eltángálás kedves 2. nem = azzal, hogy rá van csapva a kezére egyszer. Szeretném, ha KONKRÉT válaszokat írnának, azok, akik vázolták, hogy másképpen. Köszönöm.
2014. nov. 30. 10:55
 6/49 anonim ***** válasza:
40%

Egy 2,5 éves gyerek nem okoz szándékosan kárt. Valamilyen figyelemfelhívás vagy hasonló lehet a célja vele, nem az, hogy téged idegeljen. Remélem, azért ezt nem gondolod.

Amúgy meg azt írtad, elverted a kezét. Most meg azt, hogy egyszer rácsaptál. Te se fogalmazol épp világosan.

2014. nov. 30. 10:57
 7/49 anonim ***** válasza:
35%
Ja, és azt ne írd, hogy "tökmindegy, milyen megfontolásból" okoz kárt. Épp ez a baromira nem mindegy.
2014. nov. 30. 10:58
 8/49 anonim ***** válasza:
26%
8-s válaszoló! Nálad a pont.
2014. nov. 30. 10:58
 9/49 anonim ***** válasza:
73%
Csak a fogalmi zavarokat tisztázandó: egy 2.5 éves gyerekről beszélsz. Magyarázhatsz, amit akarsz, nem érti, azt hiszi, játszotok. Ennyi idős gyereknek a csodálatos ok-okozati magyarázataid és indokaid nem jelentenek semmit. Másképp? Megkéred, hogy ne tépje el. Ha beletép, elveszed és felteszed a polcra és kész. Játszotok mással. Egy idő után rá fog jönni, hogy akkor veszed el, amikor rongálja, és ha játszani akar vele, nem akkor nem csinálja. El lehet terelni a figyelmét, nem muszáj neki könyvekkel játszani, nem?
2014. nov. 30. 10:59
 10/49 A kérdező kommentje:
Szavakon lovaglás helyett konkrét megoldás? Mert arra még mindig nem volt képes egyik szent életű szuperanyuka sem :/.
2014. nov. 30. 10:59
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!