Tényleg túlzás gyermek láthatósági mellényt venni?
Az a helyzet, hogy sokat utazunk a főváros és a vidék között. Ráadásul olyan "autópályának" nevezett nemzetközi úton, ami egyáltalán nem biztonságos. Út mellett van kialakítva leállósáv, de ha tényleg 100%-ban biztonságos helyen szeretnék megállni, akkor több tíz km-t kell vezetnem a benzinkútig.
A szobatisztaság nálunk most van porondon, nem hajlandó már pelenkát felvenni. Egyértelmű, hogy egyből megállok, amint van rá kialakított hely az "autópályán".
Ezen felül a bölcsődébe be és hazahozatalhoz használnám még.
Hiába lakunk a fővárosba (külváros), már gyerek előtt bőven tapasztaltam az életem során, hogy az autósok nem figyelnek kellőképen. Sötétben (főleg télhez közeledve) tompulnak a reflexeik.
Emiatt is használnám a mellényt a lányomon, hogy azért mégis csak láthatók legyünk.
A ruháin/cipőin édes kevés (vagy egyáltalán nincs) fényvisszaverő csík.
Ez pedig mégis csak biztonságos lenne.
Én is vennék a helyedben.
Senki véleménye nem számít csak a gyerek biztonsága.
Az én fiamnak van mellénye, 4 éves korától, amióta 2 kerekű biciklivel jár(unk).
Autópályán (leállósávon) biztos nem állnék meg pisiltetni, ha nem tudja tartani egy biztonságos lejáróig, akkor pelust adnék rá, vagy elkerülném az autópályát. Bölcsibe menetre meg lehet kapni fényvisszaverő csíkot, amit ráragaszthatsz a kabátjára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!