Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Túlzás volt elverni a kezét?

Túlzás volt elverni a kezét?

Figyelt kérdés
4 hónap múlva lesz 3 éves, mondatokban beszél, szobatiszta, csak a fejlettségi szint végett. Kikapott a kezére mert szándékosan eltépkedte a mesekönyveket. Nem ez volt az első alkalom, számtalanszor el lett már neki magyarázva, hogy nem szabad, tönkreteszi. Én úgy gondolom, megérdemelte, de most én vagyok a gonosz...
2014. nov. 30. 10:41
1 2 3 4 5
 11/49 anonim ***** válasza:
66%

Hát sztem nem tragédia ha a gyereknek ráütnek a kezére ha nem érti meg sokadszorra sem. Mondjuk inkább suhintásnak. Nem tudom neked az elverés mit takar, ha lilára verted hát azt tényleg nem kell.

Amúgy meg hidd el nem te vagy az egyetlen aki rácsap a gyerek kezére.

Nekem 9 hónapos a kislányom, de nem hiszem h azért baj lenne ha 3 évesen rácsapok a kezére v a fenekére, nem agyon verve természetesen.

Előre is köszönöm a lepontozást :)

2014. nov. 30. 11:00
 12/49 anonim ***** válasza:
12%

A jövőre nézve: [link]

Tanfolyamokon elsajátítható technikák!

2014. nov. 30. 11:00
 13/49 A kérdező kommentje:
11. Ezt már kb 100-szor eljátszottuk. Nem szépen nézegeti, elteszem. A forgatókönyv szempontjából mindegy, hogy könyv vagy egyéb, mert mindennel nekiáll kártékonykodni, ha elkérjük tőle, jön a bömbölés. Egy kutyakölyök már régesrég megtanulta volna a játékszabályokat, a párhuzamnál maradva. Nem vagyok szadista állat, mióta megvan, rengeteg nevelési tanácsot olvastam, (nem csak itt a gyíkon nyilván).
2014. nov. 30. 11:02
 14/49 anonim ***** válasza:
13%
Akkor 101x is elveszem és játszunk mással. Nekem is van gyerekem, tudom, milyen az is, amikor elveszítem a kontrollt és ideges leszek. Akkor otthagyom és elmegyek lehiggadni. Tudnod kell kontrollálnod önmagad, mert most még tényleg nem szándékosan csinálja, de ha 4-5 évesen szándékosan fog gonoszkodni, akkor hol fogsz tartani? A szíjnál? Ugyanmár! Türelem! Mély levegő, elveszed és játszotok mással! Nincs más megoldás. Ütheted, és utána magyarázhatod magadnak, hogy jogos volt, de ha annyira biztos lennél abban, hogy ez a helyes megoldás, akkor most nem lennél itt és kérnél támogatást és megértést. Nem akarod ezt ismételgetni, hisz magad is érzed, hogy ez sehová sem vezet. Vagy mostantól, ha rongálni kezd valamit, megütöd? Ez nem hosszú távú megoldás.
2014. nov. 30. 11:05
 15/49 anonim ***** válasza:
38%

Kérdező, az nem szavakon lovaglás, hogy azt írod, tökmindegy, miért csinálja a gyerek. Az azt jelenti, fogggalmad sincs, mi csinálsz és ő miért, mire reagál.

Írhatnánk konkrétumokat, ha tudnánk konkrétumokat, de nem tudunk. Mit vársz?

Kérdezz meg szakembert, aki foglalkozik vele, vagy ismeri (bölcsis, ovis ismerősök?) Tanácsot kérni nem szégyen, de az, hogy itt nulla infóval erőszakosan követeled a prompt megoldást, az nem vezet semmire!

Amúgy ne vedd magadra, de elég türelmetlen, pattogós embernek tűnsz! Esetleg gyakorolhatnál dühkezelést, mert ez tuti előjön a gyerkőccel szemben is!

2014. nov. 30. 11:05
 16/49 A kérdező kommentje:

17. Erről van szó, hogy okoskodni mindenki tud, de értelmesen hozzászólni nagyon kevesen. Nevetséges. Ne vegyem, magamra, de. Ez aranyos :)

Az kicsit túlzás, hogy fogalmam sincs... Attól tényleg mérges vagyok, hogy mindent tönkretesz, és tényleg magasról tesz mindenkivel szemben a magyarázatra. A szakemberek szerint ilyen nehéz eset.

2014. nov. 30. 11:11
 17/49 anonim ***** válasza:
17%

Első vagyok

Beszélni kell hozzá és elterelni a figyelmét. Ő nem egy állat. Ne üssed meg!

Magyarázzad meg neki miért nem szabad. Vagy adj neki egy papír lapot hogy azt szabad tépni

2014. nov. 30. 11:14
 18/49 anonim ***** válasza:
34%

Milyen szakembert kérdeztél?

Miket rongál még meg, és milyen gyakran?

Hogyan próbálod elmondani neki, hogy nem szabad és ilyenkor mit reagál rá?

Mással szemben is ugyanígy reagál, vagy apától, mamától stb. elfogadja a tiltást?

Mesélj még a gyermekedről és erről a dologról. Beszélni tud már? Miket mond, amikor tiltod? Ellent is mond, vagy csak a szavaid ellen cselekszik?

2014. nov. 30. 11:15
 19/49 anonim ***** válasza:
30%

Kérdező:

kiírtál egy kérdést. Ezzel már vállaltad, hogy mások bele fognak szólni a problémádba. Főleg ha ilyen sarkosan írod ki, hogy elverted a kezét egy 2 és fél évesnek. Tehát utána ne kérd ki magadnak. Ráadásul ahogy kiderült, nem pont úgy írtad ki, ahogy megesett, sőt nem is adtál meg minden infót, de mégis azon vered magad, hogy nem segít senki. Igen, mert nem tud segíteni senki! Egyrészt semmire nem írsz semmi konkrétumot, hogy előrébb haladjunk, másrészt csak a támadásokon (vagy az annak vélt kommenteken) pörögsz!

Most említed először, hogy szakember is látta a gyereket. Ezt eddig miért nem írtad?

És igen, ne vedd magadra. ha gyereked van, magadat is jobban kell ismerned. Ha nem vagy ideges típus, akkor nyugtázod magadban, hogy tévedek és nem akadsz ki. Ennyi tennivalód van.

Ha segítséget kérsz, vázolnod kell a problémát, és nem tíz kommentenként egy félmondatnyi új adalék sebességgel. Így ne kérd már ki magadnak, hogy senki nem segít!

2014. nov. 30. 11:17
 20/49 anonim ***** válasza:
53%
Szerintem ezzel nincs baj, ha néha kap a kezére vagy a fenekére, ha nem ért a szép szóból. Inkább kapjon néha kiskorában, mint neveljem liberálisan és kamaszként tojjon a fejemre.
2014. nov. 30. 11:34
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.