Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Túlzás volt elverni a kezét?

Túlzás volt elverni a kezét?

Figyelt kérdés
4 hónap múlva lesz 3 éves, mondatokban beszél, szobatiszta, csak a fejlettségi szint végett. Kikapott a kezére mert szándékosan eltépkedte a mesekönyveket. Nem ez volt az első alkalom, számtalanszor el lett már neki magyarázva, hogy nem szabad, tönkreteszi. Én úgy gondolom, megérdemelte, de most én vagyok a gonosz...
2014. nov. 30. 10:41
1 2 3 4 5
 21/49 anonim ***** válasza:
36%
20-s hogy te mekkora idióta vagy! És ezzel már fel is vagytok jogosítva, hogy megüssétek/megverjétek a 2 éves gyerekeiteket??!!!!
2014. nov. 30. 12:07
 22/49 A kérdező kommentje:
11:15-nek. Rongálás: Bármit bármivel. Komolyan, túlzás nélkül. Kisautóval tört már ki ablakot is például. Idegeneknek is visszabeszél utcán, tömegközlekedésen, bárhol... Ha olyan szól hozzá, aki nem tetszik neki, simán közli vele, hogy menj innen, hagyjál békén, stb. Én tényleg türelmes vagyok, és rengeteget játszok, beszélgetek velük. De abban teljesen biztos vagyok, hogy a fiam provokál. Minden helyzetben. Előfordul, hogy már mérgesen szólok rá, szerintem bárkit kihozna a komfort zónájából. Nagyszülőkkel, bölcsiben is szokott szemtelenkedni, kötekedni a többi gyerekkel. Védőnő és gyógypedagógus gondozónéni szerint várjuk meg a 3 éves kort, aztán nevtan megnézheti, de abban egyet értettek, hogy inkább csak nehéz eset, mint ténylegesen problémás gyerek. Mert ezek mellett hihetetlen okos, tesóival gondoskodó, könnyen, gyorsan megtanul mindent, és nagyon-nagyon tudja szeretni az embert :). Sajnálom a huncut kis pofiját, de tartom, hogy az nem állapot, hogy majd ha kinőtte, akkor már nem fog tovább rombolni. Köszönöm az értelmes válaszokat ezúton is.
2014. nov. 30. 12:08
 23/49 anonim ***** válasza:
13%
Igen túlzás volt. A veréssel semmit nem oldassz meg. Ha ilyet csinál elveszem a mese könyveit. Egy 2,5 éves gyerekről beszélünk ezt még így nem fogja fel.
2014. nov. 30. 12:17
 24/49 anonim ***** válasza:
64%

Én is kaptam a kezemre, fenekemre párat, amikor kisebb voltam, a húgom is. Élünk, virulunk, lelkileg nem sérültünk, szüleinkkel tökéletes a kapcsolatunk, jól neveltek vagyunk. Akkor miről is beszélünk? Szerintem ha már 100x elmondta, mindent bevetett és nem megy, akkor rá lehet csapni a kezére. Ez nem számít verésnek. Igenis egy 3 éves gyerek már fel tudja fogni, hogy mit szabad és mit nem.

Kérdező, szerintem nem vagy gonosz, ha úgy érzed mostmár megérdemelte, akkor semmi gond. Persze azért ne ez legyen mostantóla fegyelmezési módszer, de ha más nem segít, akkor néhányszor lehet.

Lehet lepontozni.

2014. nov. 30. 13:20
 25/49 anonim ***** válasza:
24%

Konkrét javaslat: olvasd el (asszem neten is fnet van pdf-ként) Mérei-Binét: Gyermeklélektan c. könyvét.

Tankönyv is, de a gyerek szemszögéből írja le, hogy bizonyos életkorban bizonyos magatartásformáknak mik a TÉNYLEGES okai.

Olvasd el és próbáld a gyerek szemszögéből átgondolni, hogy mire adhat ilyen reakciót.

Nekem - bár kevés az infó - két dolog gyanús:

1. 'Rossz gyerek' vagy hasonló címkét kapott. Ez önbeteljesítő jóslatként is működhet és meg akar felelni a címkének, mert akkor figyelmet kap.

2. Valamilyen belső feszültséget így vezet le. Nem tudja megfelelően beazonosítani az érzelmeit, azért így hívja fel a környezete figyelmét magára, konkrétan megfogalmazni még nem tudja, hogy mi kelt benne feszültséget. Ez lehet közted és a férjed közötti akár "hidegháborús" feszültség, vagy nem következetes nevelési hozzáállás a gyerekhez, akinél ez szorongást kelt.

Ezek tippek, mert nem élek veletek és a leírás is szubjektív. Gondold végig a lehetőségeket és mondom, nagyon jó könyv, amit írtam az elején, olvasd el. Hátha rámutat valamire, amire itt nem tértél ki se te, se a válaszolók.

2014. nov. 30. 13:52
 26/49 anonim ***** válasza:
18%
Itt te rontottál el valamit de nagyon és a veréssel csak még jobban elfogod. Nevelni kellett volna és kellene most is.
2014. nov. 30. 13:58
 27/49 anonim ***** válasza:
68%
21-es, te vagy az idióta, aki még arra is képtelen hogy egy 3 soros szöveget értelmezzen. Szó se volt verésről, csak arról hogy rácsapott a kezére. Imádom az ilyeneket, akik ennyitől egyből gyerekbántalmazást kiáltanak. Nem tetszik, ne így neveld a sajátod, de aztán ne gyere ide sírni hogy miért nem tudsz neki korlátokat szabni később.
2014. nov. 30. 14:16
 28/49 anonim ***** válasza:
23%
Kedveském, megnyugodhatsz! Nem fogok sírni. Szerencsére testi fenyítés nélkül is tudom nevelni a gyerekemet. :)
2014. nov. 30. 14:46
 29/49 anonim ***** válasza:
0%
Ő az aki nem tudja nevelni a gyererkét meg ütéssel sem. Láthatóan a gyerekeinek már most komoly gpndjai vannak azért viselkednek így.
2014. nov. 30. 15:01
 30/49 anonim ***** válasza:
Tényleg kevés az infó. Hány testvére van, mekkorák, mennyi idő jut rá mellettük??? Ő a legkisebb, vagy a középső? A tesók is ilyenek, vagy ők vigyáznak a dolgaikra stb stb...?
2014. nov. 30. 18:01
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!