Csak nekem nem telik márkás cipőre? (d. D step meg ilyenek)
Itt mindig azt olvasom,hgy csak márkás cipőket vesznek a gyerekeknek.
Van rajtam kívül más is aki nem bírja a drága cipőket megvenni?Ráadásul kb 50 km-re van a legközelebbi Deichmann is ahol szoktak lenni olcsóbban jó minőségű cipők :(
Annyira felesleges összeveszi ezen! Van aki megteheti, van aki nem!
A lányom örökölt az uncsijától rengeteg cipőt (csizma, sport, szandál stb.) Mind márkásnál márkásabb (pl.adidas sportcipő kilyukadva), de annyira le vannak strapálva, hogy 2 pár cipőn kívül (nyári és tavaszi szandál, nem használt) és a gumicsizmán kívül a többit nem fogom tudni ráadni! Pedig milyen megkönnyebbülés lett volna anyagilag, hogy legalább itthonra nem kell neki cipőt venni....
A lányom cipői, hol márkásabbak, hol olcsóbbak (kínai, deichmann), mikor melyik tetszik meg, de mindegyik cipője, nagyon jó állapotban van, pedig sokat volt rajta!
Ja és általában 3000-4000 Ft, a kínaiban is a gyerek cipő, persze van olcsóbb is. Azért a bőr gyerek cipők 6000-tól kezdődnek.
Nálunk volt idő amikor voltak 8000-9000,-os cipői is.Most csak 3000-4000,- új cipői vannak. Kényelmes, nemtöri a lábát.
Egy évre kb. ennyi cipő kell egy gyereknek:
Hótaposó
Bélelt bakancs
Magas szárú cipő
Félig nyitott szandál
Oviba szandál-benti cipő
Sport cipő
Szandál nyárra
Papucs
Ez 8 db/pár/év/gyerek 70000-80000,- körül van (10000,-/cipő), + az otthoni cipői. Ja és az is előfordulhat, hogy a tavasszal vett sportcipő vagy szandál ősszel már nem lesz jó a lábára....
Pedig mi mondhatjuk, hogy nem állunk rosszul, de ebben a hónapban kb.100 ezer,- ment el a számlákra (pl.víz, villany, kommunális adó,gépjármű adó, fizetünk biztosítást magunkra, de lehet lemondom...,a telefon, net, tévé ami luxus. Nincs ennyi az én fizetésem....Akkor miről beszélünk?! Szerencsére a férjemé viszonylag jó! Próbálnék spórolni, de lehetetlen, mindig jön valamilyen számla és nekem az az első, hogy be legyen fizetve, no meg, hogy legyen mit tenni az asztalra! Annak idején én a tesóm cipőit hordtam, semmi baja a lábamnak!
Nem fogom odaadni senkinek a fiam által használt cipőt mivel a használt cipő ártalmas egy gyereknek és ennyi, kidobom.
Nekem nagyon fontos a fiam lábának egészsége és kész és igen mindenévszakra megveszem neki a superfit cipőket mert azok tényleg jók, de van amikor évszaközben kinövi őket, mert olyan tempóben nő a lába, hogy az nem ember.
Hát azért itthon nem sok gyerek rohangál mezitláb, de akkor sem fogom valakinek odaadni hogy ártson vele a gyerekének.
Az meg egy dolog, hogy némelyik kínában gyártják, nem attól lesz gagyi, hogy hol gyártják, hanem hogy hogyan.
Hát ez már egy másik témához tartozik, de akkor is leírom.
Nem pont mezítláb szaladgálnak azok a gyerekek, de ha kicsit jobban szétnézel, olyat is fogsz látni. Nem kell messzire menned. Hidd el, annak a kisfiúnak, aki mínuszokban szaladgál kopott vászoncipőben, nem az a legnagyobb baja, hogy kap egy pár hónapig hordott cipőt.
Viszont ez az érdekteleneség nagyon felháborít. Nekünk sincs sok pénzünk, kétszer megnézünk minden forintot. Az én lányomnak, amíg kicsi, meg fogom venni a normális cipőket, de SOHA nem tudnék kidobni ilyen holmikat. El is lehetne adni, és nem jönne rosszul az értük kapott pénz, de az jut eszembe, hogy vannak olyan gyerekek, akiknek sokkal rosszabb a helyzetük, és ők ezeknek is nagy hasznát fogják venni.
Nem akarok senkit megbántani, de sokszor ez van: aki szegényesebben él, az még abból is próbál segíteni másoknak, akinek viszont nem fáj a feje a pénz miatt, azt nem is érdeklik mások problémái. Persze tisztelet a kivételnek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!