Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Tapasztalt anyukák! Lányom...

Tapasztalt anyukák! Lányom most kezdi a bölcsit. Mennyi ruhára, cipőre lesz nagyjából szükségünk?

Figyelt kérdés

Most nézegetek Neki ruhát Vaterán, de fogalmam sincs mennyi nadrág, póló, body.. stb kell, hogy mindig legyen elég ruhája..

Nincs tapasztalatom, mert itthon annyira nem koszolta magát össze, hogy másnap ne lehetett volna ráadni ugyanazt a ruhát a homokozóba pl.

De tényleg mindennap koszosak a nap végére?

Oké, hogy nadrágból gondolom sok kell, de kabátból kell legalább 2 ugye, ha az egyik mondjuk saras, koszos lesz?

Tapasztalt anyukák segítségét kérem! :)

2012. aug. 23. 15:06
 1/4 anonim ***** válasza:

Minden napra új ruha kellett, mert a homokozóban koszos lett a nadrág, vagy bele tört a fű, vagy bele ült a vízbe az udvaron, vagy a csúszdán koszos lett... vagy ebédnél le ette magát, vág ebéd után maguk mosakodnak vizes lett a nadrágja, a zoknija, a felső könyékig...

Napi 1 szettel számolj, + napi 1 felső bentre, mert ebéd után mint a malac úgy néztek ki, vagy vizes lett a mosakodástól, akkor kicserélték a felsőt.

7 nadrág, 14 vékony hosszú ujjú, 10 rövidújjú, 7 pár zokni, 5 harisnya, 2 kabát, 2 pár kinti cipő, 2 zippzáros kardigán.

Ennyivel kihúzta a lányom 1 héten, hétvégén mostam.

2012. aug. 23. 15:14
 2/4 anonim ***** válasza:

egy éve bölcsis a fiam

minden nap másik ruhát adok rá a bölcsiben,és előtte is,ha nagyon koszos lett,ha nem

elég sok ruhája van,sokat örököltünk,turkáltam,meg vettem is pár újat

azzal is számolj,hogy bent is kell hagyni 2-3 váltás ruhát,bár nálunk nem sűrűn fordult elő átöltöztetés még akkor sem,mikor gyakorolták a szobatisztaságot

szerintem kell mindenből minimum hat darab.

nálunk ősszel úgy volt,amikor már hűvösebb volt,két melegítőt adtak rájuk,mert arra nem volt kapacitás,hogy kimenetel előtt harisnyát adjanak minden gyerekre,bent meg nagyon meleg lett volna harisnyában és melegítőben.neked könnyebb,mert lányod van.szerintem leggingset vegyél neki,ne harisnyát,az teljesen elég bentre is és kintre is,ha meg hűvös lesz,arra ráhúznak egy melegítőt.most pőersze még elég a rövidnaci,szoknyát nem adnék rá a homokozóba,elég egy kis feszülős rövidnaci atlétával,pólóval.

ősszel úgy jár a fiam,hogy atléta és hosszú ujjú póló,de amíg nem volt szobatiszta,addig body+hú póló.

nálunk nem vitték le az udvarra őket,ha nagy sár volt csak a teraszra,így nem kellett két kabát,de volt neki kettő.

cipőből egy benti szandi,egy kinti,ősszel marad bent a szandi,kint cipő+egy cipő amiben viszem,meg amiben az utcán jár.de ez nem feltétlenül kell,lehet egy cipője is,ha nincs kettőre pénz

ja és amikor két melegítő volt rajtuk,akkor a kimenőset nem cseréltem minden nap,csak akkor ha nagyon koszos lett,mondjuk kétnaponta,de az alsót,amiben egész nap volt,azt minden nap

tehát szerintem hat-nyolc kell mindenből mindenképp

2012. aug. 23. 15:21
 3/4 anonim ***** válasza:
Bölcsit még mi is csak most kezdjük, de oviról van tapasztalatom ( a nagytesó). Én rosszabbra számítottam. a felsőket pl még rá tudtam volna adni másnap, de nem akartam ,hogy mindig ugyanabba legyen. Ezért ha tiszta maradt betettem a szekrénybe (azért elkülönítve a teljesen tisztáktól és mondjuk 2 nap múlva megint azt adtam. így mondjuk 5 napot kihúztunk 3 felsővel. De ez ovi volt, lehet a bölcsisek jobban koszolódnak. Nadrágból tényleg sok "fogy". Főleg ha bepisilés is van, de anélkül is. Nem ritka a napi 2-3, főleg sáros időben. Ebből volt hogy kifogytunk hét közben és este mosni kellett, aztán izgultam, hogy megszáradjon reggelre. Azért a kabát általában kihúzta egy hétig, bár jó ha van kettő. De a sár például ha megszárad lepereg a kabátról. Vagy egy nedves szivaccsal letörölhető. Már csak azért sem mostam ki feleslegesen a dolgokat, mert úgy hamarabb tönkremegy a ruha.
2012. aug. 23. 15:28
 4/4 anonim ***** válasza:
Előző vagyok: A leggings tényleg nagyon jó dolog a lányoknak: Benti nadrágnak, akár szoknyával, akár anélkül és hideg időben "alsó" nadrágnak is kitűnő. Nagy előnye a harisnyával szemben, hogy -mivel nincs talpa, ami leghamarabb koszos lesz- ha benti nadrágnak használja rá lehet adni többször is. Nálunk a harisnyából rengeteget használtunk, mire rájöttem, hogy ez remekül helyettesíti. Lehet drágább, de a harisnya pl nálunk mindig kiszakadt, mert a parketta, vagy a szék kihasította. A leggings meg bírja a strapát!
2012. aug. 23. 15:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!