Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Csak nekem nem telik márkás...

Csak nekem nem telik márkás cipőre? (d. D step meg ilyenek)

Figyelt kérdés

Itt mindig azt olvasom,hgy csak márkás cipőket vesznek a gyerekeknek.

Van rajtam kívül más is aki nem bírja a drága cipőket megvenni?Ráadásul kb 50 km-re van a legközelebbi Deichmann is ahol szoktak lenni olcsóbban jó minőségű cipők :(

2013. márc. 7. 00:06
1 2 3 4 5 6 7
 21/63 anonim ***** válasza:
84%
16-nak igaza van!! Nem lehet meggyőzni őket. Amúgy igen, a Deichmann mindig tele van, novemberben a kislányomnak alig tudtam bakancsot venni. Ugye 21-es méret kellett volna, amit igen nehéz olcsóbb kategóriában beszerezni, így maradt a Deichmann. Csodák csodájára a 3500 Ft-os bakancsból alig volt, a lányom méretében egyáltalán nem! Csak a 6 ezres D.D.Step cipőből volt a lányom méretében, az olcsóbb bakancsokból, csak néhány 24, 25-ös lézengett. Most akkor mi van? Mégis jó az olcsó cipő?
2013. márc. 7. 09:20
 22/63 anonim ***** válasza:
100%

Én vettem már Deichmann-os bakancsot az enyémekre, és teljesen jó volt: hajlott a talpa, tartotta a bokát ahol kellett, nem ázott be, nem fázott benne a lábuk stb. Egy szezont tökéletesen kiszolgált. Ugyanígy vettem már Aldiban is téli bakancsot nekik, tavaly és idén is mindkettő ilyet hordott. Teljesen meg vagyok velük elégedve, gore-béléses, minőségi mindkét fazon. És mivel szezon végén kifutó készletből vettem, 1200 ft/pár áron jutottam hozzá, mondjuk az eredeti ára is még vállalható, mert 3500 körül volt hirdetve ha jól emlékszem.

Egyébként meglehetősen sok időt szoktam fordítani lábbeli-keresgélésre, talán szerencsém is van, de ki szoktam fogni vadiúj, vagy szinte vadiúj nagyon újszerű, igazán minőségi lábbeliket 2-3000 ft-os áron.

Minden hónapban el szoktam tenni egy kicsi pénzt, gyűjtögetem, hogyha találnék megfelelő cipőt, előre meg tudjam venni, legfeljebb eláll pár hónapot vagy egy évet a szekrényben... Én egyébként a netes vásárlásokban sem csalódtam még, bevált eladóktól rendelek, és hát ugye tudom melyik gyerekemre melyik fazon való pl Clarks márkából... ugyanakkor pl a szupermárkás adidas/nike stb sok esetben nekem nem jön be, mert hiába neves márka, ha full műanyag az a bizonyos soprtcipő!

2013. márc. 7. 10:15
 23/63 anonim ***** válasza:
73%

Én tegnap voltam 2 deichmannban is, és egyikben sem lehetett kapni semmilyen normális cipőt nagyobb gyerekeknek. Persze a 0-2 éves korosztályra szebbnél szebbek vannak szuper áron, de az Én 5 éves lányaimra kizárólag baromi ronda magas szárú tornacipők vagy irtó drága (és ronda) edző cipők voltak.

És minél idősebb a gyerek, annál többe kerülnek az akciós cipők is. Pár éve még én is vettem 1800-ért deichmannos félcipőt, 30-as méretben már ez is 5000 fölött van!

Valaki írta a tescos sportcipőt. Tavaly 2hét alatt kilyukadt az orruk. Még játszósnak sem éri meg.

Én sem tudom megvenni a cipőket 7-8 ezres darabáron a két lányzónak minden évszakra.

Amiből minden évben minőséget veszek, az az ovis benti cipő. Azt egész évben hordják, nem kell évszakonként lecserélni. AZ salus szandál.

2013. márc. 7. 10:18
 24/63 anonim ***** válasza:
27%
Nem örökölniük sem szabad. Én dobtam a kukába minden cipőt amit kinőtt a fiam (kivéves az első cipőjét azt emlékbe elraktam), nem adnám a kistestójára, még akkor sem ha volt amit kb 1 hónapig hordott csak.
2013. márc. 7. 10:46
 25/63 anonim ***** válasza:
47%
De nem érted, hogy valaki nem tud félrerakni? :d
2013. márc. 7. 10:46
 26/63 anonim ***** válasza:
79%

Nem, nem érti meg, de nem is kell velük foglalkozni, ki így, ki úgy. De azért arra kíváncsi lennék, mit csinálnának, ha jól menő munkájukat elvesztenék a több százezres fizetésükkel együtt, vagy befuccsolna a jól menő vállalkozás, apuka nem tudna hazahozni több százezer forintot, míg anya gyeden vagy gyesen van. Ők úgy gondolják, hogy ez velük nem történhet meg, ha meg is történik, akkor is pillanatok alatt találnak ugyanolyan jól kereső munkát. Csakhogy ez nem ilyen egyszerű. Nem egy diplomást ismerek, akik csak nettó 80-100 ezret keresnek, mert örülnek, ha végre találnak munkát. Majd ha ők is ilyen helyzetbe kerülnek, akkor kiváncsi lennék, kidobják-e az 1 hónapig használt cipőt a kukába.

Én akkor se dobom ki, vagy odaadom rászorulóknak azokat a ruhákat, cipőket amiket már nem használunk Facebook csoporton keresztül, vagy bedobom a Máltai Szeretetszolgálat valamelyik konténerébe.

2013. márc. 7. 11:05
 27/63 Golan Trevize ***** válasza:

"ha jól menő munkájukat elvesztenék a több százezres fizetésükkel együtt,"

Akinek ennyi fizetése van, az tud félretenni, és tegyen is félre. Ekkora fizetésnél nincsenek mindennapos megélhetési problémák, félre kell tenni annyit, hogy ha az ember elveszti a munkáját, néhány hónapig, amíg talál másik munkát, ki tudják húzni.

Alig használt cipőt én sem dobnék ki, de a saját gyerekeimre nem adnék ilyet. Máson spórolnék.

2013. márc. 7. 11:09
 28/63 anonim ***** válasza:
86%
Nem is róluk van szó, csak ők nem értik meg. Nekünk nincs min spórolni, minden egyes forintnak meg van a helye. Most akkor ne együnk, vagy egy számlát ne fizessek be, csak hogy a gyerek 2 hét alatt kigyúrjon egy tízezres adidast?
2013. márc. 7. 11:13
 29/63 anonim ***** válasza:
73%
Ėn sem tudok drága cipött venni egyik gyerekemnek sem dechmanban,lidl,aldiban veszem a cipöket.most a 2 fiamnak dechmanban vetem féláras akcioba tavaszi cipöt,kislányomnak az aldibol vetem cipöt akciosan 1800 ft,nincs alkalmanként 3 pár lábbelire 15000ft, cipöik ujak de 3-4ezernél többet nem adok egy lábeliért.
2013. márc. 7. 11:16
 30/63 anonim ***** válasza:
56%

Már megint a pénz, pénz... :(

Nem veszek márkás cipőt, nem is érdekel a márkája, a lényeg, hogy kényelmes legyen a gyereknek.

Vettem már cipőt a h&m-ben 2500.-ért, benti cipőt a siestában 5000.-ért, bőr xy nevű őszi cipőt 6000.-ért. A lényeg, hogy használtat nem adok rá, és kínait sem.

Válaszoltam a kérdésedre.

Ettől függetlenül még most sem értem miért fontos ez. Megint csak a pénztárcákban turkálunk. Van aki megteheti, van, aki nem, van aki megtehetné, de nem teszi, van aki megteszi, de nem tehetné.

Aki meg megveszi a drágább cipőt, legyen szíves nagyon sz@rul érezni magát.

2013. márc. 7. 11:16
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!