Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szobatisztasággal kapcsolatban...

Szobatisztasággal kapcsolatban tanács?

Figyelt kérdés

3,5 éves fiamnál nyár után hétfőn vettem újra le a pelenkát.

Ha rajta van a pelus egyáltalán nem szól, hogy pisilni kell,jól elvan a pisis pelusban. Ha kakil, elvonul és csak néha Zavarja és szól, hogy ki kell cserélni a pelust.

Bölcsis és csak abban a "maradék" 2-3 órában amíg este itthon vagyunk, kerül le a pelenka, mivel azt mondták a gondozónők, hogy ők csak akkor szállnak majd be, ha már több ideig vissza tudja tartani és szól is. Addig 12 gyerek mellett nem érnek rá vele foglalkozni.

Szóval hazaérünk. Ma pl hajlandó volt wc-re ülni szűkítővel. De nem jött semmi így leszállt. Aztán eltelt 1 óra , vacsoráztunk. Utána megkérdeztem, hogy kell-e pisilni, a válasz: nem. Hívtam, hogy menjünk, próbáljuk meg.A válasz szintén nem. Erre nem telt el 1 perc sem és jött ki a szobából csupa pisis nadrágban, hogy pisiltem...

Ebből kiindulva óránként cipeljem el wc-re?Nem neki kellene érezni és szólni? Még mindig nem érti, hogy előtte szóljon és ne utána?

Most jön a hétvége, így egész nap (alvás kivételével) leveszem itthon a pelenkát. Gondolom, hogy még több "balesetre" számíthatok.

És meddig csináljuk ezt? Még egy hétig, ha semmi változás, adjam vissza a pelenkát? Csak nem tudom, hogy egyáltalán szól-e majd magától...

Szeptembertől ovi. Sokan mondják, hogy ó majd tavasszal, ó majd nyáron. Tudom, hogy nem szabad/lehet siettetni, de hipp-hopp itt van szeptember...

2013. febr. 8. 19:56
1 2 3 4 5
 41/45 A kérdező kommentje:

Most reggel elmondtam a fejleményeket a bölcsiben. Igaz a társgondozónő volt ott , nem a sajátunk.

Szerinte is haladás. De majd megbeszélik a sajáttal is (ő lesz délután ott, majd neki is elmesélem), illetve a bölcsis gyerekorvossal is konzultálnak(de minek? csak ők ismerik jobban a gyereket, nem??)...

Most is azt mondta, hogy 12 gyerek- bla-bla és hogy a fiamnak kell magától szólnia, amikor érzi, hogy kell, illetve hajlandó is legyen wc-re ülni...

És akkor veszik le róla a pelust, ha nem ellenkezik...

Erre én azt mondtam, hogy biztos, hogy az elején nem fog neki tetszeni, hogy leveszik, mert ugye megszokta, hogyha bölcsi, akkor pelus... és lehet, hogy (úgy mint vasárnap nekünk csinálta) csak azért sem szól és beengedi...

Viszont ezt a meccset nekik kell vele lejátszani én nem lehetek ott, nekik kell rávenni/hozzászoktatni, hogy márpedig ott sem lesz pelus...

Szóval biztos, hogy lesz sűrűbben baleset az elején, de ennyit muszáj lesz áldozni a gondozónőknek is a többi 11 gyerek mellett, mert ha arra várnak, hogy abszolút 100%-ban menjen a dolog, soha nem fogják bent elkezdeni...

2013. febr. 18. 08:58
 42/45 A kérdező kommentje:

Ma délelőtt levették róla a pelust.

Nem szólt, elbújt és bekakilt a harisnyába.

Utána elvitték wc-re, hátha pisil, de nem.

Utána többször kivitték pisiltetni(akkor is amikor a két kis barátja elment, de nem hatotta meg), de akkor sem produkált semmit. Állítólag visszatartotta, mert amint visszaadták rá a pelenkát, jól belepisilt...

Már nem tudom, mit gondoljak.

Lehet, hogy még túl sok az elvárás? Igaz, még csak 3-4 napja, hogy szól itthon,de kell neki idő, mire bent a bölcsiben is szól?

Vagy nem szimpatikus neki a kis wc?? ( A bili itthon sem téma nála...)Nem értem.

Arra nem tértünk, ki, hogy esetleg holnap is megpróbálják-e róla levenni.

Igaz, az első próbálkozástól nem vártam csodát...

De szerintem ők bent ezen alkalom után újra elkönyvelték, hogy még korai, mert nekik nem szól, stb...

2013. febr. 18. 20:12
 43/45 anonim ***** válasza:
Mi újság?
2013. márc. 1. 14:57
 44/45 A kérdező kommentje:

Itthon továbbra sincs pelus (csak alváshoz)és nagyrészt már szól, ha pisilni kell. Persze van, hogy mi is kérdezgetjük, mert látjuk a jelét, hogy kell, de még tartogatja, aztán egyszer csak szól. Azért előfordul baleset, ha "fontosabb" dolga akad vagy éppen hiszti közepében van...

A nagy dolog viszont nehezebb ügy. Vagy a gatyóba megy (elbújik, min amikor pelus van rajta) vagy olyankor jön rá, amikor elvagyunk valamerre és pelenka van. Pedig az elején 2x is sikerült önként a wc-be ....Ezen a téren inkább visszaesés van.

A bölcsiben délelőttönként leveszik róla egy kis időre. Ott viszont nem szól. Általában a pisit hosszabb ideig vissza tudja tartani és nem megy be, de ha rájön a nagy dolog, az bizony szintén a nadrágban landol.

Gondozási időben, pelenkacserekor viszik wc-re is. Állítólag szívesen megy és ált. sikerül neki pisilni.

Szerintem ez egy jó pár hónapos folyamat lesz nála. Jobb, hogy most elkezdtük és nem vártam vele nyárig. Talán arra már viszonylag stabil lesz. főleg a nagy dolog és persze szeptemberre ,ovikezdésre a délutáni alvásnál is el kellene hagyni a pelenkát...

2013. márc. 1. 23:16
 45/45 anonim ***** válasza:
Nem lesz itt semmi gond sem!Haladtok,lassan de biztosan!Néha azért majd még írj! :)
2013. márc. 2. 09:04
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!