Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szobatisztasággal kapcsolatban...

Szobatisztasággal kapcsolatban tanács?

Figyelt kérdés

3,5 éves fiamnál nyár után hétfőn vettem újra le a pelenkát.

Ha rajta van a pelus egyáltalán nem szól, hogy pisilni kell,jól elvan a pisis pelusban. Ha kakil, elvonul és csak néha Zavarja és szól, hogy ki kell cserélni a pelust.

Bölcsis és csak abban a "maradék" 2-3 órában amíg este itthon vagyunk, kerül le a pelenka, mivel azt mondták a gondozónők, hogy ők csak akkor szállnak majd be, ha már több ideig vissza tudja tartani és szól is. Addig 12 gyerek mellett nem érnek rá vele foglalkozni.

Szóval hazaérünk. Ma pl hajlandó volt wc-re ülni szűkítővel. De nem jött semmi így leszállt. Aztán eltelt 1 óra , vacsoráztunk. Utána megkérdeztem, hogy kell-e pisilni, a válasz: nem. Hívtam, hogy menjünk, próbáljuk meg.A válasz szintén nem. Erre nem telt el 1 perc sem és jött ki a szobából csupa pisis nadrágban, hogy pisiltem...

Ebből kiindulva óránként cipeljem el wc-re?Nem neki kellene érezni és szólni? Még mindig nem érti, hogy előtte szóljon és ne utána?

Most jön a hétvége, így egész nap (alvás kivételével) leveszem itthon a pelenkát. Gondolom, hogy még több "balesetre" számíthatok.

És meddig csináljuk ezt? Még egy hétig, ha semmi változás, adjam vissza a pelenkát? Csak nem tudom, hogy egyáltalán szól-e majd magától...

Szeptembertől ovi. Sokan mondják, hogy ó majd tavasszal, ó majd nyáron. Tudom, hogy nem szabad/lehet siettetni, de hipp-hopp itt van szeptember...

2013. febr. 8. 19:56
1 2 3 4 5
 11/45 anonim ***** válasza:

Kislányom 2,5 éves múlt. 2,5 hete vettem le róla a pelust és azóta 3x pisilt be. Levettem róla, óránként megkérdeztem nem kell-e pisilnie. Mondjuk kinn van a bilije, nem is kell nekem szólnia, ha kell, hanem odamegy és pisil. Próbáld meg a bilivel és ne add rá a pelust.

Egyébként a kiskönyvbe 4 évesen írja, hogy napközben szobatisztának kell lennie (bár a védőnő már a saját státuszlapjuk alapján már 2 évesen kérdezte, hogy kialakulóban van-e a szobatisztaság).

2013. febr. 8. 23:06
 12/45 A kérdező kommentje:

Bilibe nem hajlandó. Pedig autós formája van. (egyébként autó mániás). Csak tologatta/tologatja. De mindig mondom neki, hogy a bili nem játék, pisilünk bele...

Lehet, hogy a kukában fog egyszer landolni...

2013. febr. 8. 23:11
 13/45 anonim ***** válasza:

11-es vagyok.

És ha ő választhatna bilit? Kislányom sem foglalkozott a bilivel, ráült, de nem pisilt bele. Aggódtam is, hogy nem lesz szobatiszta ovi kezdésig. Menjetek el együtt másik bilit venni, hátha beválik.

2013. febr. 8. 23:17
 14/45 A kérdező kommentje:

Ha elvinném bilit választani, akkor az lenne e helyzet, hogy kiválaszt egyet, aztán pár másodperc múlva egy másikat, stb...aztán hazahozunk egyet és kitalálja, hogy neki mégia a Xy színű kell...

Tegnap a lufival csinálta ezt. Az volt a jutalom, hogy fürdés előtt szépen belepisilt a wc-be. Választhatott, milyen színű kér. Először mondott pirosat, zöldet, kéket, végül kikötött a lilánál. Felfújtam,erre 3 perc múlva éktelen hisztibe csapott, hogy neki a kék kell.

Elmagyaráztam neki, hogy ha másnap is szépen pisil a wc-be, megkapja akék lufit, de nem, üvöltés továbbra is...

Szóval befejeztem ezt a jutalmazósdi dolgot. Ha sikerül a wc-be produkálni, szépen megdicsérjük és annyi...

2013. febr. 8. 23:30
 15/45 anonim ***** válasza:
Sajnálom:-(. A védőnő nem mondott semmit, hogy hogy próbáld?
2013. febr. 9. 07:29
 16/45 A kérdező kommentje:

A védőnőt hagyjuk...olyan is...

Most tényleg azt csináljuk, hogy fél/1 óránként viszem, hogy próbáljon pisilni...

2013. febr. 9. 09:18
 17/45 anonim ***** válasza:
Szia!Az én kisfiam is későn lett szobatiszta.3 hete vettük le a pelust.Eleinte rengeteg baleset volt..Napi 4x bepisilt,ahogy haladtunk úgy csökkent.1 hétig volt ez a napi 2-4 baleset.Utána nem volt baleset,viszont a kis gatya bezavarta.Ez kb 1 hétig ment,hogy néha az eleje becsorgott,de 2 alkalomnál nem volt több.Ez 2 hét után alakult ki.Közben a kaki is ment a bilibe,pedig régen csak pelusba volt hajlandó,mikor meg már bilizett kezdte visszatartani.Egyszer csak szólt,hogy anya kaka,és ment a bilibe,azóta szépen intézi egyedül,csak szól,hogy vigyek wc papírt.És éjszakára is 1 hete száraz a pelus.3 hete kezdtük el a pelus mentes életet.El kell kezdenetek,az én kisfiam szerintem azóta sem lenne szobatiszta,ha nem vettem volna le róla.Most meg már azon agyalok,hogy ha vajon nyáron kitartóbb lettem volna,akkor már azóta szobatiszta lenne.De már mindegy is:)Vedd le a pelust,mert ez a hipervastag pelusba csoda lenne,ha magától kérné.Ez biztonságot ad neki.Az első 1-2 hét a mosásról szól,de azért a te kisfiad már 3,5 éves,ideje hogy letegye.
2013. febr. 9. 13:17
 18/45 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok.3 éves lesz májusban.Amit kihagytam,hogy eleinte gyakran fognak pisilni,de nálunk már most 3 hét után van,hogy 2-3 óránként pisil,de akkor sokat.És a kisfiam rengeteget iszik...meg szerintem te nem erőlteted ezt,mert nem egy 1-1,5 éves gyerekről van szó,hanem egy nagyobb kisfiúról!Sok szerencsét nektek!
2013. febr. 9. 13:19
 19/45 A kérdező kommentje:

Nagyjából szépen megy ez 30-45 percenkénti pisiltetés, sőt délelőtt a kakinál is szólt és sikerült is a wc-be produkálni.

Csak 1x pisilt be, mert ebéd előtt elvittem, aztán eltelt fél óra és szólt, hogy pisi, de azzal a lendülettel engedte is be a nadrágba...

Csak tényleg attól tartok, hogy ezt most szépen elkezdtük, aztán az egész napos bölcsis bentlét alatt visszaszokik a pelenkához és kezdhetünk mindent előről, mert olyan kevésnek tűnik az a 2-3 óra délután/este bölcsi után.

2013. febr. 9. 14:00
 20/45 anonim ***** válasza:
Az én kisfiam családi napközibe jár,szintén így kezdték.Megmondtam,hogy vegyék le róla pelust.Levették és 1x volt baleset!
2013. febr. 9. 15:24
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!