Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szobatisztasággal kapcsolatban...

Szobatisztasággal kapcsolatban tanács?

Figyelt kérdés

3,5 éves fiamnál nyár után hétfőn vettem újra le a pelenkát.

Ha rajta van a pelus egyáltalán nem szól, hogy pisilni kell,jól elvan a pisis pelusban. Ha kakil, elvonul és csak néha Zavarja és szól, hogy ki kell cserélni a pelust.

Bölcsis és csak abban a "maradék" 2-3 órában amíg este itthon vagyunk, kerül le a pelenka, mivel azt mondták a gondozónők, hogy ők csak akkor szállnak majd be, ha már több ideig vissza tudja tartani és szól is. Addig 12 gyerek mellett nem érnek rá vele foglalkozni.

Szóval hazaérünk. Ma pl hajlandó volt wc-re ülni szűkítővel. De nem jött semmi így leszállt. Aztán eltelt 1 óra , vacsoráztunk. Utána megkérdeztem, hogy kell-e pisilni, a válasz: nem. Hívtam, hogy menjünk, próbáljuk meg.A válasz szintén nem. Erre nem telt el 1 perc sem és jött ki a szobából csupa pisis nadrágban, hogy pisiltem...

Ebből kiindulva óránként cipeljem el wc-re?Nem neki kellene érezni és szólni? Még mindig nem érti, hogy előtte szóljon és ne utána?

Most jön a hétvége, így egész nap (alvás kivételével) leveszem itthon a pelenkát. Gondolom, hogy még több "balesetre" számíthatok.

És meddig csináljuk ezt? Még egy hétig, ha semmi változás, adjam vissza a pelenkát? Csak nem tudom, hogy egyáltalán szól-e majd magától...

Szeptembertől ovi. Sokan mondják, hogy ó majd tavasszal, ó majd nyáron. Tudom, hogy nem szabad/lehet siettetni, de hipp-hopp itt van szeptember...

2013. febr. 8. 19:56
1 2 3 4 5
 31/45 A kérdező kommentje:

Ma kezdtük egy hete...

Nem vettem bugyipelust, mert azt mondták a bölcsiben, hogy mindegy milyen pelenkát viszek be, akkor sem tudják még róla levenni. Odabent most az megy, hogy gondozási időben, kaják előtt megpróbálják wc-re ültetni. Tegnap 1x-sikerült is, de nem produkált semmit (biztos pont akkor "vezényszóra" nem kellett neki).

Itthon pedig továbbra is kasgatyát adok neki. Azt vettem észre, hogy az agyára megy a fél óránkénti wc-re cipelés, szóval óránként próbálkozom. Tegnap például szól, hogy "jaj, pisilnem kell", de szintén azzal a lendülettel ment a gatyóba és apa ölébe...:)Utána ráült a wc-re, de persze már nem jött semmi...

Szóval várom a fejleményeket...

Köszi az érdeklődést!

Lehet, hogy a folyamat során még jövök tanácsokért...:))

2013. febr. 12. 16:06
 32/45 anonim ***** válasza:
Nem lesz ott semmi gond sem.Hidd el megszokja,tudod ezek a mai pelusok nem igazán segítik a leszokást.A kisfiam libero-t használt,képzelheted,meg se érezte ha pisilt.Az lenne a jó,ha a bölcsibe is levennék.Nálunk is ez volt a gond.Írtam is.Várom a fejleményeket!:)
2013. febr. 12. 16:33
 33/45 A kérdező kommentje:

No, ma nem volt hajlandó wc-re ülni a bölcsiben. (Ellenben, ahogy tegnap, ma is átázott alvás közben.. )Persze 1x megkérdezték tőle, rávágta, hogy nem és nem is erőltették tovább...

Továbbra sem szól pelusban, mikor érezzük, hogy büdi a pelenka, rákérdezünk, hogy van-e benne valami, akkor is letagadja...

2013. febr. 12. 19:48
 34/45 anonim ***** válasza:
Az én kisfiam is ezt csinálta.Le kell róla venni,nekünk is mikor rajta volt a pelus,mindig belepisilt,most meg?Már éjszakára sem kell.(ez mondjuk nem szoktatás kérdése,ehhez meg kell érnie)Próbálkozzatok még!
2013. febr. 13. 07:09
 35/45 anonim ***** válasza:
Szia!Mi újság hogy haladtok a szobatisztasággal?
2013. febr. 17. 16:16
 36/45 anonim ***** válasza:

Nem értem a bölcsit. Pont nekik kéne a legjobban tudni, hogy ez milyen zavaró lehet egy gyereknek. Írtam már neked én ajánlottam, hogy vegyetek együtt bilit. Amikor itthon már nem pisilt be a kislányom, mondtam a csanába, hogy nem adok rá pelust, aztán meglátjuk. Ha nem megy, akkor visszakapja a pelenkát. A gondozó mondta, hogy annak úgy semmi értelme. Amikor pelenka volt rajta benn, nem is ült rá a wc-re. Azóta benn is bugyiba van és 1x pisilt be, 1-2x becsurgott a pisi. Megzavarja őket. Itthon ha ráadom éjjelre a pelenkát, amíg fenn van, nem pisil bele, megy a bilihez.

Próbálj beszélni még 1x a bölcsibe a gondozókkal mert így szerintem nehéz lesz, hogy a nap nagy részébe pelenka van rajta.

2013. febr. 17. 16:50
 37/45 A kérdező kommentje:

Péntek óta szól magától(90%-ban).

Szóval pénteken bölcsi után pisi/kaki magától a wc-be.

Szombaton reggel levettem az éjszakai pelust egy mondatban említette, hogy pelus kell neki, de sikerült szintén egy mondattal lebeszélnem, így nem is firtatta tovább.

Szombaton 2 "baleset" kivételével mindig ő szólt, és kibírta a wc-ig,nem ment be semmi. 2x pisilt csak be, 1x, amikor sztem nagyon elmélázott az autóinál, másodszorra pedig mesenézés közben. A kaki is simán a wc-be ment, önszántából, mindenféle ellenkezés nélkül.

Ma reggel egy kicsit húzósabb volt. Levettük róla a pelust, nem volt hajlandó kisgatyát venni, az ágyon feküdt meztelenül. Aztán rávettem, hogy vegyen fel kisgatyót...

De ezután a következő 2 pisit a gatyába engedte....(Talán dacból, csak azért sem szólt??)

Majd a harmadik alkalomtól kezdett megint szólni.

Ma viszont többször is kérte a pelust, de mondtam, hogy nincs. Lehet, hogy a kaki miatt, mert alvásból felébredve sikerült a pelusba pakolni egy kis adagot.

De úgy voltam vele, ha az előző 2 nap midenféle gond nélkül ment a wc-be, akkor most is oda menjen...de azóta semmi.

Az elmúlt 2 napban tényleg nagyrészt magától szólt, talán 2-3 alkalommal volt úgy, hogy láttam rajta, hogy pisilni kell. Így rákérdeztem, de azt mondta, nem kell. Nem telt el fél perc és jött, hogy pisilni kell...

Szóval haladás az előző héthez képest, de félek, hogy szinte kedhetjük előről, mert újra bölcsi, sztem még nem fogják levenni róla, majd azt mondják megin, hogy hamár itthon jól begyakoroltuk...Ráadásul holnap farsani hóka-bóka, nem érnek rá majd ezzel foglalkozni:(

És sztem ha nekik is dacolni fog tiltakozásul, hogy leveszik róla a pelust és csak azért sem szól, ha kell neki, akkor meg majd azt mondják, hogy még nem is biztos a dologban....

No de azért holnap elmesélem a gondozónőknek, hogy mennyit haladtunk a 3 nap alatt , kíváncsi vagyok, hogy állnak a dologhoz.

Köszi, hogy érdeklődtél!:)

2013. febr. 17. 21:13
 38/45 anonim ***** válasza:

én többször írtam, győzködtelek, hogy csináld :)

és látod megérte :)

mondjuk ez a bölcsis dolog tényleg nagy gond.

nem tudtok kivenni egy hét szabit? vagy doki nem ír ki titeket?

tudom, elég hülyén hangzik, de szerintem ha egy hétig otthon tudnátok vele lenni, simán szobatiszta lenne!

látod, 3 nap alatt eljutottatok odáig amíg más 2-3 hét alatt, nincs semmi baj a gyerekkel, csak a körülményeket kéne megteremteni (vagy ugye a gondozónőknek alkalmazkodni...)

kitartás!!!

ja és arra számíts, hogy lesznek dacos napok, de túl kell élni, akkor se törj meg! enyém 1 éve szobatiszta és a minap csak azért se ment el wcre, végül persze becsorgott és mondta, hogy "látod anya, ez lett belőle" és röhögött hozzá :)

2013. febr. 17. 21:40
 39/45 A kérdező kommentje:

Én is gondolkoztam ezen, hogy ha minden kötél szakad, itthon fogom egy hétre...

De tényleg meglátjuk, holnap mit mondanak bent...

2013. febr. 17. 22:13
 40/45 anonim ***** válasza:
Az az anyuka vagyok akinek napközibe jár a kisfia.Nagyon ügyesen haladtok.Az lenne jó,ha a bölcsibe is haladhatna!Lehet tényleg jobb lenne ha 1 hétig veletek lenne otthon,mire megint menne bölcsibe már biztosan szobatiszta lenne!
2013. febr. 18. 07:17
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!