Szobatisztasággal kapcsolatban tanács?
3,5 éves fiamnál nyár után hétfőn vettem újra le a pelenkát.
Ha rajta van a pelus egyáltalán nem szól, hogy pisilni kell,jól elvan a pisis pelusban. Ha kakil, elvonul és csak néha Zavarja és szól, hogy ki kell cserélni a pelust.
Bölcsis és csak abban a "maradék" 2-3 órában amíg este itthon vagyunk, kerül le a pelenka, mivel azt mondták a gondozónők, hogy ők csak akkor szállnak majd be, ha már több ideig vissza tudja tartani és szól is. Addig 12 gyerek mellett nem érnek rá vele foglalkozni.
Szóval hazaérünk. Ma pl hajlandó volt wc-re ülni szűkítővel. De nem jött semmi így leszállt. Aztán eltelt 1 óra , vacsoráztunk. Utána megkérdeztem, hogy kell-e pisilni, a válasz: nem. Hívtam, hogy menjünk, próbáljuk meg.A válasz szintén nem. Erre nem telt el 1 perc sem és jött ki a szobából csupa pisis nadrágban, hogy pisiltem...
Ebből kiindulva óránként cipeljem el wc-re?Nem neki kellene érezni és szólni? Még mindig nem érti, hogy előtte szóljon és ne utána?
Most jön a hétvége, így egész nap (alvás kivételével) leveszem itthon a pelenkát. Gondolom, hogy még több "balesetre" számíthatok.
És meddig csináljuk ezt? Még egy hétig, ha semmi változás, adjam vissza a pelenkát? Csak nem tudom, hogy egyáltalán szól-e majd magától...
Szeptembertől ovi. Sokan mondják, hogy ó majd tavasszal, ó majd nyáron. Tudom, hogy nem szabad/lehet siettetni, de hipp-hopp itt van szeptember...
Közben megint szólt, hogy pisi és bepisilt....
Azt a tanácsot kaptam egy családtagtól, aki gondozónő és már van két nagyobb fia, hogy a kisnadrágot cseréljem le a bugyipelenkára. Mert az úgy nem lesz jó, hogy itthon próbálkozunk a kisgatyával a bölcsiben meg pelenkában van (mert ugye addig ott nem veszik le róla, amíg nem tudja visszatartani hosszabb ideig és nem szól).
Tehát legyen szinkronban a bölcsi és itthon is. Így csak a gondozónőknek is le kell tolni, nem kell öltöztetni, ha baleset van és könnyebben tudják vele gyakoroltatni a wc-zést és én is ugyanúgy tudom vele folytatni itthon, hogy csak le-fel toljuk, mint a kisgatyát.
ez valóban jó lehet a bölcsiben, viszont otthonra felejtsd el!!!!
figyelj,, ne kibújót meg könnyítést keress! elhiszem, hogy kényelmes lenne neked ha pelusban lenne a gyereked de szobatiszta, de az elmúlt egy évben bebizonyította, hogy ő nem az a típusú gyerek, úgyhogy ha szobatiszta gyereket akarsz, semmilyen pelust ne adj rá otthonra!
Az a baj, hogy ha folyton visszaadod a pelust, amikor baleset van, akkor soha nem lesz szobatiszta, és a gyereket is teljesen összezavarod. A bugyipelus a bölcsiben jó megoldás, de otthon már ne adj rá semmit. Jelenleg a fiad tisztában van vele, hogy ha bepisil, az kényelmetlen, nedves, és öltözni kell miatta, a bugyipelussal visszajut oda, hogy nem baj ha bemegy, meg sem érzem!
Ha már ennyit kinlódtál, akkor folytasd, igen, lesznek balesetek, még lehet hogy fél év múlva is, de egyszer legyél kitartó, és a balesetek ritkulni fognak. Ha mindig visszaadod a pelust, akkor lenullázod, amit eddig csináltál, és minden alkalommal ugyanúgy a nulláról kezded!
Ne vigyél pelust a bölcsibe és ennyi.
Amugy a fiam olyan volt ha volt rajta pelus( mondjuk hosszu utra mentünk-és tél volt) akkor belepisilt,nem szólt,de ha nem aadtam rá,mert siettünk és el is felejtettem,akkor szólt vagy kibirta pisilés nélkül.Szoval van ám eszük,tudják mire valo a pelenka!!ne adj rá semmilyet!!mert ha adsz,az csak visszalépés lesz,de az már jo hogy ha szól,még akkor is ha nem tudja tartani.
Már tényleg tanácstalan vagyok, hogy mivel zavarom össze és mivel nem.
Egyik tábor azt mondja, hogy csak bölcsibe pelus/otthon nem.
A másik, hogy összhangban legyen a kettő, ha ott bugyipelus, akkor itthon is.
Sajnos az a verzió (amit egyikőtök írt) hogy a bölcsibe ne vigyek be pelust, teljesen kivitelezhetetlen, mert alváshoz mindenképpen kell még, és napközben sem veszik le róla (nem hajlandóak 25x átöltöztetni)tényleg addig, amíg nem szól és tudja visszatartani.
figyelj, gondolkozz logikusan.
eddig pelusos volt a gyereked. szólt? nem.
ha most pelust fogsz adni rá, fog szólni? hát nyilván nem.
a gyerekednek tök mindegy, hogy felhúzod rá a pelust vagy betépőzárazod, a pelus az pelus.
ha még rá is tudod dumálni, hogy az márpedig nem pelenka hanem bugyi, az első bepisilésnél rájön, hogy hoppá, ez mégis pelus és ugyanúgy tesz majd rá, hogy szóljon.
egy hétig csináltátok, már salakul, többször kiértetek, wcbe pisilt és most egy csapásra tönkreteszel mindent.
ezzel a lépéssel nem ott fogsz tartani ahol eddig, hanem visszaléptek 10 lépést, mert a gyereked arra is rájön, hogy anyának csak a szája jár és ha kitartó, úgyis visszaadja a pelust, ezek után nem hinném, hogy wcre akarna ülni, te meg majd foghatod a fejed nyáron, hogy még mindig nem szobatiszta, de bölcsiből már kiteszik, az oviba meg majd nem fogják felvenni :/
most komolyan, megéri?
rengeteg kérdés van itt ezzel kapcsolatban, olvassál. látni fogod, hogy rengeteg gyereket még a bugyi is összezavarja, hetente van olyan kérdés, hogy bugyiba bepisil, ha meztelen szól.
akkor a pelus szerinted erre megoldás?
inkább kibújó, hogy miért ne kelljen mosnod :(
bocs, de egyetértek a többiekkel, ez a lehető legrosszabb, kicsit bízzál jobban a gyerekeddel és adj neki időt!
Ok, akkor úgy folytatom, ahogy eddig csináltuk.
Itthon kisgatyó. De bölcsivel sajnos továbbra sem tudok mit kezdeni, mert tényleg ha az a hozzáállásuk, hogy nem öltöztetnek napjában 25x, akkor nem tudok velük mit kezdeni. Úgyhogy oda marad max. a bugyipelus megoldás, aztán cipeljék ki sűrűbben wc-zni, hátha...
Csak haladunk itthon ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!