Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért nem szólnak bele az...

Miért nem szólnak bele az óvónők, hogy a szülők nem a nemi identitásának megfelelő ruhát adják a gyermekükre?

Figyelt kérdés
2013. jan. 17. 08:27
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/72 Golan Trevize ***** válasza:

"És bármilyen meghökkentő, nem is olyan régen a férfiak is hordtak magassarkót, csak az kevésbé praktikus a harcmezőn..., illetve néhány tájegységen a ffi csizma is emelt sarkú, nem a "paraszti", hanem a polgári:)."

Ha megnézed ezeket a magassarkú férfi cipőket, akkor egyértelműen látszik, hogy hogyan alakult ki:

Lovagló csizma -> Western csizma -> magassarkú cipő (ami tulajdonképpen egy szár nélküli Western csizma)

Tehát nem klasszikus értelemben vett magassarkú, hanem a talpa úgy van kialakítva, hogy a csizma ne csússzon ki a kengyelből. Ennek elengedhetetlen következménye az enyhén magas sarok.

2013. jan. 17. 14:07
 62/72 anonim ***** válasza:
Igazad van, de hogy jön ide a funkció:)? Van ffi magassarkú vagy nincs? Van. Persze, aki nem lovagol, annak nem kell a magassarok(kivéve diszkókorszak:DDD), de ez nem teszi nem létezővé a ffi magassarkút. Egyébként a női magassarkúnak is van "funkciója", mégpedig az, hogy csábtóbbá tegye a járást, ringó csípőt, íveltebbé a lábakat és a feneket. Nem "csak úgy" maradt meg a női ruhatárban:).
2013. jan. 17. 14:12
 63/72 anonim ***** válasza:
13%
Mit foglalkoztok vele, hogy szoknyát adnak rá??? A mi giminkben a fiúk matrózblúzt hordanak ünnepségekre, ugyanolyat mint a lányok, kötelezővé tették nekik, mégsem mondja rá senki, hogy homoszexuálisok. Ahhoz ugye szoknya illik?! Nem?
2013. jan. 17. 14:20
 64/72 anonim ***** válasza:
53%

A matrózblóz, ahogy a nevében is el van rejtve, a matrózok viseletéből "származik", akik ugyebár túlnyomórészt férfiak(voltak mert most már nők is lehetnek tengerészek), tehát egy újabb ruhadarab, amit mára a nők "kisajátítottak"(a nem tengerészek), noha teljesen elfogadottan és eredetileg ffi ruházat volt:). Ezért veszik fel szoknyával, vagy nadrággal a nők. Nem azért mert az illik hozz:).

Ha a hsz.- ed szarkasztikus volt, ne haragudj, hogy komolyan vettelek:)!

2013. jan. 17. 14:26
 65/72 anonim ***** válasza:
100%

elég végig menni az utcán és láthatjátok h a mostani fiatalokra nézve nem tudjátok megmondani h lányok vagy fiúk, mert úgy öltözködnek

lányokon deszkás cipő és nadrág, a fiúkon tunika cicanadrággal, kell még ennél több?

2013. jan. 17. 16:01
 66/72 Golan Trevize ***** válasza:
73%
65-ös: párosodnak is ám egymással, nemtől függetlenül...
2013. jan. 17. 16:05
 67/72 anonim ***** válasza:
64%
Kisfiúra szoknyát?! Jézusom... hova fajul a világ..? Pedig nem vagyok régimódi, vagyis nem tartom magam annak, de ez nálam is kiveri a biztosítékot. Én sem szeretném a kisfiamnak megadni a lehetőséget, hogy fiúkhoz vonzódjon, ezért el sem kezdem azzal, hogy szoknyát adok rá, hanem elmagyarázom neki, hogy a fiúk a lányokat szeretik...
2013. jan. 17. 16:12
 68/72 anonim ***** válasza:
40%

Ha egy fiú szoknyát hord még nem jelenti azt, hogy meleg.

Természetesen én ráadnám, legalább kipróbálja hogy milyen érzés szoknyában lenni. (egy óvónő)

2013. jan. 17. 17:33
 69/72 anonim ***** válasza:
100%
Nem mondtam, hogy ettől meleg lenne, kiskorában még nem foglalkozik ilyennel.. De mi lesz ha 15 évesen is szoknyát akar húzni? Na mindegy, én biztos nem nevelek ilyen embert a gyerekemből.
2013. jan. 18. 14:45
 70/72 anonim ***** válasza:
90%

Valahol olvastam ilyenről cikket, hogy a nemi különbözőségeket elkerülendő mindenki szoknyában és szürkében legyen, oviban iskolában(ne kérdezzétek melyik országban jött ki), de ez arra megy ki, hogy a nagyvilágban ne az legyen, hogy férfi könyvkötő 25-t keres addig a nő csak 10et pl. na ha ez ettől megszűnik, én a fejemre ülök...

Én se adok a fiamra szoknyát, ha taknya-nyála egybe lenne, mert mittom Ő Hamupipőkének akar felöltözni ám legyen, de hogy az oviba bevigyem szoknyával.... Á.

2013. jan. 18. 16:44
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!