Miért nem szólnak bele az óvónők, hogy a szülők nem a nemi identitásának megfelelő ruhát adják a gyermekükre?
"És bármilyen meghökkentő, nem is olyan régen a férfiak is hordtak magassarkót, csak az kevésbé praktikus a harcmezőn..., illetve néhány tájegységen a ffi csizma is emelt sarkú, nem a "paraszti", hanem a polgári:)."
Ha megnézed ezeket a magassarkú férfi cipőket, akkor egyértelműen látszik, hogy hogyan alakult ki:
Lovagló csizma -> Western csizma -> magassarkú cipő (ami tulajdonképpen egy szár nélküli Western csizma)
Tehát nem klasszikus értelemben vett magassarkú, hanem a talpa úgy van kialakítva, hogy a csizma ne csússzon ki a kengyelből. Ennek elengedhetetlen következménye az enyhén magas sarok.
A matrózblóz, ahogy a nevében is el van rejtve, a matrózok viseletéből "származik", akik ugyebár túlnyomórészt férfiak(voltak mert most már nők is lehetnek tengerészek), tehát egy újabb ruhadarab, amit mára a nők "kisajátítottak"(a nem tengerészek), noha teljesen elfogadottan és eredetileg ffi ruházat volt:). Ezért veszik fel szoknyával, vagy nadrággal a nők. Nem azért mert az illik hozz:).
Ha a hsz.- ed szarkasztikus volt, ne haragudj, hogy komolyan vettelek:)!
elég végig menni az utcán és láthatjátok h a mostani fiatalokra nézve nem tudjátok megmondani h lányok vagy fiúk, mert úgy öltözködnek
lányokon deszkás cipő és nadrág, a fiúkon tunika cicanadrággal, kell még ennél több?
Ha egy fiú szoknyát hord még nem jelenti azt, hogy meleg.
Természetesen én ráadnám, legalább kipróbálja hogy milyen érzés szoknyában lenni. (egy óvónő)
Valahol olvastam ilyenről cikket, hogy a nemi különbözőségeket elkerülendő mindenki szoknyában és szürkében legyen, oviban iskolában(ne kérdezzétek melyik országban jött ki), de ez arra megy ki, hogy a nagyvilágban ne az legyen, hogy férfi könyvkötő 25-t keres addig a nő csak 10et pl. na ha ez ettől megszűnik, én a fejemre ülök...
Én se adok a fiamra szoknyát, ha taknya-nyála egybe lenne, mert mittom Ő Hamupipőkének akar felöltözni ám legyen, de hogy az oviba bevigyem szoknyával.... Á.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!