Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért nem szólnak bele az...

Miért nem szólnak bele az óvónők, hogy a szülők nem a nemi identitásának megfelelő ruhát adják a gyermekükre?

Figyelt kérdés
2013. jan. 17. 08:27
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/72 anonim ***** válasza:
81%

Szerintem meg igenis lehet baja attól, ha szoknyába megy ovodába és kicsúfolják. Hány olyan felnőttről hallani mostanában, aki lelki sérült, és mindez arra vezethető vissza, hogy kiskorában csúfolták, lenézték.

Én inkább mindent megtennék azért, hogy a gyerekemet ne csúfolják semmiért, ne nevessék ki.

2013. jan. 17. 12:18
 32/72 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell neki megmondani, nem buta, maga is észreveszi, hogy más fiúk, bácsik nem hordanak szoknyát. Megint keverjük a dolgokat: a felnőtt embernek már kialakult a neki identitása, bármilyen foglalkozást is választ, nem fogja azt megmásítani vele. Lehetek én páncélos brigadéros, akkor is nő maradok, amíg élek. Lehet valaki óvóbácsi és közben a felesége fantasztikus partnere az ágyban. A két jelenségnek nincsen semmi köze egymáshoz. Ha azt mondod a kisfiadnak: járjál szoknyában ANNAK ELLENÉRE, hogy fiú vagy, vagy ki sem mondod, de szoknyát adsz rá annak ellenére, hogy fiú, észre fogja venni, hogy a többi hímnemű gyerek/ember közül EGYEDÜLIKÉNT lóg ki ezzel a sorból, a ruhája nem köti őt ahhoz a csoporthoz, ahová tartozik, hanem éppen a másik csoporthoz köti. Vagy lesz hatással a hovatartozására, vagy nem, ezt előre nem lehet megjósolni. Én mindenesetre nem szórakoznék ezzel.
2013. jan. 17. 12:18
 33/72 anonim ***** válasza:
13%
Kedves 29-es, megint sikerült a mondandóm lényegét megtalálni :) De persze ebben igazad van. Mindegy, mindenki úgy neveli a gyermekét, ahogy szeretné. Én igazából végig a kérdésre próbáltam válaszolni, hogy "Miért nem szólnak bele az óvónők...?" mivel érintett vagyok valamennyire. Szép napot mindenkinek, próbáljatok meg vidámak maradni ebben a borongós, esős-havas időben is :))
2013. jan. 17. 12:24
 34/72 anonim ***** válasza:
22%

Csak egy kérdés: csúfolta valaki ezt a kisfiút?

MÉgegyszer: ha olyan társaság jött össze a csoportban, ahol a gyerekek nem azt hozzák otthonról, hogy "nézd má', a kisfiún szoknya van de ciki...", akkor miért csúfolnák?

A gyereknek az a természetes, amitbe belenő. Pár(10) évvel ezelőtt ha feketével találkozott a gyerek, rácsodálkozott, mert nem ismerte, és akár csúfolták is őket az oviban mert nem volt "elfogadott" része az életnek. Manapság szerencsére ez nem olyan nagymértékű. Mert a gyerekek kicsi koruk óta látnak az utcán, itt- ott feketéket. És ha nem hallják a szüleiktől, hogy "Fúj", akkor nem is csúfolják, jóformán fel sem tűnik nekik. Vissza a szoknyához:). Ha abban a csoportban természetesnek veszik, hogy egy ksifiún lehet szoknya, nem "bújtogatják" a szülők a gyerekeket, akkor nem fogják csúfolni!

Én csak azt nem értem, miért nem lehet annyival "elintézni", hogy van aki hord szoknyát és van aki nem...? MIért kell ehhez bármit hozzáfűzni, megítélni...

2013. jan. 17. 12:26
 35/72 anonim ***** válasza:
73%

Nem tudom, akkor mi lett volna a lényege ennek: "Mindig lesznek ilyen hülyeségek, de ez nem feltétlenül jelenti, hogy hatással lesz a nemi identitására. Sok fiú szeret babázni, mégis nagy részük hetero férfi lesz felnőttként." Nem feltétlenül jelenti, hát oké, de a szülő legtöbbször igyekszik a veszélyeket minimalizálni. A babázásnak semmi köze a heterósághoz, nem áll fenn az a logikai kapcsolat a valóságban, amit a "mégis" szó jelent.

DE: teljesen igazad van, a kérdésre válaszoltál, én vagyok már tiszta off, mert úgy érzem, hogy ezek a dolgok tök maguktól értetődőek, és nem tudom, miért jó megkérdőjelezni őket, mikor árhatunk is ezzel, nagyban megnehezítve a gyerekünk életét. Nem feltétlenül ártunk és nem minden gyerek esetében, de egyes esetekben biztosan. A haszna meg micsoda? Egyet se tudnék említeni.

2013. jan. 17. 12:30
 36/72 anonim ***** válasza:
84%

"Én csak azt nem értem, miért nem lehet annyival "elintézni", hogy van aki hord szoknyát és van aki nem...? MIért kell ehhez bármit hozzáfűzni, megítélni..."

Mert veszélyeknek teszi ki a gyereket. A csúfolás veszélyének (nem feltétlenül meséli el a gyerek otthon), a kiközösítés veszélyének, annak, hogy a felnőttek néznek rá ferde szemmel ("na ennek se komplett az anyja" - gondolhatják anélkül, hogy kimonanák, vagy ha igen, nyilván csak maguk közt), nem is beszélve a hosszabb távon jelentkező lehetséges hatásokról. Mindezek nem történnek meg szükségszerűen, de megtörténhetnek. Ha kicsoportban nem is, később biztosan szégyellni fogja, hogy kis korában szoknyában járt. Mi a jó ebben, miért kell kínozni a gyereket? Semmi sem indokolja, hogy egy fiú szoknyában járjon.

2013. jan. 17. 12:36
 37/72 anonim ***** válasza:
87%
Nem a babázás volt a lényeg, hanem a fülbevalós fiúk. A logikai bukfenc pedig valóban megvan a babás példámban, de mivel itt teljesen leegyszerűsített, fekete-fehér példákkal és érvekkel megy a dobálózás, gondoltam megteszi. :) ( sok szülő egyáltalán nem engedi a fiának h babázzon, mint ahogy nyilván szoknyát sem ad rá ugyanazon okból kifolyólag. Lehet belekötni, de ez tapasztalat. )
2013. jan. 17. 12:50
 38/72 anonim ***** válasza:
100%
Én is láttam már olyat, hogy játszón egy kisfiú elkezdett tologatni egy ott hagyott játék babakocsit (max kétéves lehetett), és a mama pánikszerűen kitépte a kezéből és még jól le is szúrta! Én meg csak lestem...
2013. jan. 17. 12:54
 39/72 anonim ***** válasza:
96%

"Rózsaszínt felveszik ugyanúgy a fiúk is nem csak a lányok. A másik: ha kérné én ráadnám a szoknyát a kisfiamra, ettől baja nem lesz."

Se rózsaszínt nem adnék a fiamra se szoknyát még ha kifejezetten kérné akkor sem!Szépen elmagyaráznám,hogy azt csak lányok veszik fel,fiúk nem hordanak ilyet!

Istenem hova fajul ez a világ!??

2013. jan. 17. 12:56
 40/72 anonim ***** válasza:
75%
Na végre, köszönöm.
2013. jan. 17. 12:58
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!