Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért nem szólnak bele az...

Miért nem szólnak bele az óvónők, hogy a szülők nem a nemi identitásának megfelelő ruhát adják a gyermekükre?

Figyelt kérdés
2013. jan. 17. 08:27
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/72 anonim ***** válasza:
86%
Ja és még egy dolog, ez nem előítélet, hanem tradíció. Előítélet, ha valamilyen dolgonak vagy személynek az ismerete hiányában ítélkezem afelől/felőle. A tradíció meg hagyományt jelent. Nevehetem klisének vagy sztereotípiának, de nem előítélet.
2013. jan. 17. 10:05
 22/72 anonim ***** válasza:
14%

A tardíció szerint a fiúk járnak nadrágban, a lányok szoknyában. KÁbé 100 éve elfogadott ha egy nő nadrágot húz, tehát ha már tradícióról beszélünk, akkor ezt is érdemes figyelembe venni.

Óriási botrány volt, ha egy nő nadrágot húzott, mindenki fel volt háborodva. Ma ugyanez történik, ha egy férfi nadrágot vesz(persze csak ott, ahol ez nem szokás, mert van nem egy kultúra, ahol tök oké ha szoknya- szerű al van a ffi- n...). Lehet, hogy újabb száz év múlva ez is elfogadott lesz? MIért ne? Így is változhat a "tradíció". Ahogy kis idővel ezelőtt a nadrág esetében.

Az pedig, hogy mi a praktikus elem, amit beillesztünk a ruhatárunkba, megint érdekes kérdés. Szerintem semmivel sem praktikusabb a nadrág mint a szoknya. Nyom, vág, nem szellőzik úgy- legalábbis én ezért nem szeretem a nadrágot, nem mellesleg nincs az a fazon, ami :nekem: igazán jól állna:) és kényelmes is... ha meg kényelmes, akkor nem "divatos". Kivéve persze a buggyos nadrágokat de az meg szerintem ronda.

2013. jan. 17. 10:47
 23/72 anonim ***** válasza:
18%
"ha egy férfi nadrágot " természetesen ez szoknya akart lenni:), elnézést.
2013. jan. 17. 10:48
 24/72 anonim ***** válasza:
73%

Végül is ha 100 évvel későbbi világra akarjuk nevelni a kisfiunkat, akkor valóban igazad lehet, mert elképzelhető, hogy addigra minden férfi szoknyát hord majd. Csak ez egyrészt nem biztos, meg aztán az sem általános sajnos, hogy 100 év feletti kort érjen meg valaki.

Vagy ha bennszülött kultúrában neveljük, akkor is 100%-osan rendben van a fűszoknya, ebben is igazad van.

Azt hittem, a mi kultúránkról és a mi korunkról beszélünk, mivel itteni gyerekekről van szó és mostani esetről.

2013. jan. 17. 10:56
 25/72 anonim ***** válasza:
47%

:)

Nem, nem erre gondoltam ezt szerintem Te is tudod:).

Hanem arra, hogy valami valahol elkezdődik. Aztn vagy lesz belőle "tradíció" vagy nem. Ha ebben az esetben nem szólnak az óvónők, akkor lehet, hogy később sem fognak, és mondjuk következő hónapban, évben már 2 fiúra adnak szoknyát...

Ha a szülőknek(a fiú szüleinek) ez nem probléma, akkor mi a baj? Ha a fiúcskát csúfolják, akkor valószínűleg nem fog többet szoknyát felvenni, de ha nem, merthogy a gyerekeknek édesmindegy, mi van rajtuk(hacsak a családból nem hoz eleve más mintát), akkor továbbra is felveszi, és akkor jön, amit fentebb írtam. Gondolom nem "csakazértis" alapon adják rá, vagy engedik felvenni a szoknyát:).

2013. jan. 17. 11:03
 26/72 anonim ***** válasza:
96%

Én pont másképp hallottam annak idején arról a 4. kerületi oviról, hogy az óvónők kifejezetten kérik, hogy a fiúk is szoknyában járjanak, mert úgy könnyebb pisiltetni őket. És nekem az volt a durva, hogy egy apuka vagy anyuka sem akadt ki, mint a sezlonyrugó, mikor sokkal kisebb dolgokon is habzik a szájuk, pl miért eszik a dadus az ebédből és vajon befizette-e. De lehet, hogy a kérdező esetében csak egy családról van szó. Nekem így is, úgy is nagyon fura.

Mert egy kisbabára ha lány és kék ruhát adnak vagy fiú és rózsaszínt, arra még azt mondom, kábé mindegy, de egy ovisnak már erőteljesen alakul a hovatartozás-tudata, és a mi országunkban, jelen pillanatban egy hímnemű ember sem jár szoknyában, aki agyilag is meg fizikailag is hímnemű, tekintet nélkül a korosztályára. Ezért ez szerintem nincsen rendben. Később lehet, hogy másképp lesz, de az nem mostanában lesz.

2013. jan. 17. 11:30
 27/72 anonim ***** válasza:
26%
Rózsaszínt felveszik ugyanúgy a fiúk is nem csak a lányok. A másik: ha kérné én ráadnám a szoknyát a kisfiamra, ettől baja nem lesz.
2013. jan. 17. 11:53
 28/72 anonim ***** válasza:
100%
Bocs, hogy nem tökéletes hasonlatot hoztam fel példának, de a lényeg ugyanaz. Az óvónő NEM felel azért, hogy a szülő hogyan öltözteti a gyerekét. És ha ebbe beleszól, a szülő jogosan panaszkodhat az óvódavezetőnek. Ez tény. Pár éve a kisfiúk egy része 1, de volt olyan, hogy 2 fülbevalóval jött oviba. Persze furcsa volt, de a szülőknek akkor is max finom megjegyzéseket lehetett tenni, és már azon is kiakadtak. Mindig lesznek ilyen hülyeségek, de ez nem feltétlenül jelenti, hogy hatással lesz a nemi identitására. Sok fiú szeret babázni, mégis nagy részük hetero férfi lesz felnőttként.
2013. jan. 17. 11:55
 29/72 anonim ***** válasza:
72%
A babázás megint más, nyilván látja otthon, hogy apuka is foglalkozik a kistesóval, ez teljesen jó szerepminta, sőt a lehető legjobb az én véleményem szerint.
2013. jan. 17. 12:04
 30/72 anonim ***** válasza:
22%

Igen, ez a másik. Miért gondoljuk, hogy a nemi identitástudat attól alakul ki, hogy mi van a gyereken? Vajon baj volt a nemi identitástudatával annak a hölgynek, aki hoszpár évvel ezelőtt repülőgép- pilóta akart lenne, mert azokban a napokban egyetlen nő sem vezetett utasszállító repülőgépet hazánkban? Ugye, nem?

Az, hogy szoknya van- e a gyereken, azt határozza meg, hogy mi van rajta. Kábé semmi mást. A nemi szerepet ezzel kapcsolatban az határozza meg, hogy mi felnőttek mit tanítunk. Ha azt mondom, hogy ő egy kislány _mert_ szoknya van rajta és a lányok hordanak szoknyát, akkor igen, befolyásolja a szoknya viselése az nemi hovatartozást. De ha azt mondom, hogy ő egy kislány mert puncija van, akkor önmagában azonosítom, függetlenül attl, hogy mi van rajta. Mert nem attól lesz fió vagy lány, hogy mit húz magára.

"Ő egy fiú és szoknya van rajta"- ettől önmagában egy gyerek sem zavarodik össze, kivéve, ha addig azt tanulta, hogy csak és kizárólag a lányok hordanak szoknyát...

2013. jan. 17. 12:08
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!