Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért nem szólnak bele az...

Miért nem szólnak bele az óvónők, hogy a szülők nem a nemi identitásának megfelelő ruhát adják a gyermekükre?

Figyelt kérdés
2013. jan. 17. 08:27
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/72 anonim ***** válasza:
11%

kiltet lehet kapni üzletekben, bevásárló központokban

más:

amikor kisebb volt a fiam akkor az ünnepségere vagy versmondó versenyekre adtam rá szoknyát,de most teljesen fiúsan öltözködik, fel nem venne semmilyen lányosat!!

2013. jan. 17. 09:11
 12/72 anonim ***** válasza:
100%
Már egyszer olvastam erről itt a gyakorin, hogy egy 4. kerületi oviban ez a rendszer. Akkor sem értettem, hogy a szülők, főleg a fiús apukák hogy nem tiltakoznak kézzel-lábbal. Én megveszem a lányomnak a kék ruhát, ha árban, méretben az a jó és neki is tetszik, van thomasos pólója meg ilyenek, szóval nem vagyok elborult e téren, de egy fiúra soha nem adnék szoknyát, és nem engedném, ha fiam lenne, hogy valaki szoknyát adjon rá. Még a rövidnadrág harisnyával, azt mondom, elmegy, de a szoknya az nagyon beteges.
2013. jan. 17. 09:11
 13/72 anonim ***** válasza:
85%
De miért adtál egy kisfiúra szoknyát ünnepségre? Hidd el, nem kötözködésből kérdem, valóban nem értem!! Nekem ez iszonyatosan furcsa, nem is furcsa, már-már beteges. Nem te, nem is a fiad, hanem a szoknya a kisfiún.
2013. jan. 17. 09:13
 14/72 anonim ***** válasza:
39%
Akkor ő kérte és azért adtam rá. Nem erőszakoskodtam vele. Ennyi.
2013. jan. 17. 09:20
 15/72 anonim ***** válasza:
62%
Miért az óvónőnek kéne szólni? Az óvónőnek nem feladata, hogy ilyenekben véleményt nyilvánítson. Sőt! neki nem is szabad. Valószínűleg Te sem vennéd jó néven, ha beszólna neked, hogy pl ne hord már ilyen ronda színű ruhában a gyereket, mert az árt a lányod megítélésében. Értem a problémád, ha nagyon zavar, beszélj Te az anyukával.
2013. jan. 17. 09:29
 16/72 anonim ***** válasza:
100%

Ez a kérdés bennem is felmerült.

Pesthidegkúton van egy óvoda, ahol bentre minden gyermekre szoknyát adnak (lányokra & fiúkra), s ezen már nem csodálkozom, teljesen meghibbantak az óvónők is, a két nem ruházata összekeveredik ebben a világban, olyan androgünös lesz, a lányos és a fiús szerepek felcserélődnek. Mi lesz még? A divat nagyon arra fele halad, hogy a férfiakból nőt, a nőkből férfiakat csinál. Én fodrász vagyok, s látom, hogy nőknél a rövid haj milyen divat lesz itthon is. 27/L

2013. jan. 17. 09:31
 17/72 anonim ***** válasza:
36%

Kérdés: Egy lány felvehet fiús nadrágokat, pólót, cipőt.

De egy fiú miért nem vehet fel szoknyát???

/előítéletesek vagyunk!/

2013. jan. 17. 09:42
 18/72 anonim ***** válasza:
70%

NEM, egy fiú nem vehet fel szoknyát. Igen, egy kislány felvehet nadrágot. Magyarázat roppant egyszerű, nyilván te is rájöttél, a férfiak nem járnak szoknyában, a nők viszont járnak nadrágban.

Nem vagyok a múlt századi szokások rabja, pl délben legyen a húsleves az asztalon stb. De aki szoknyában járatja a fiát, akkor vegyen neki fodros rózsaszín hálóinget, növessze meg a haját, fonja copfba, kössön bele rózsaszín masnit, aztán megnézheti, milyen felnőtt lesz belőle. Basszus legyen már csöpp józan paraszti eszünk!!!

Azonkívül az is nagyon rossz hasonlat, hogy nem szólhat az óvónő, mivel a ruha színébe sem szólhat bele ha ronda. Ugyanis a ronda színű ruha nincsen különösebb hatással a gyeker pszichés fejlődésére, a nemi identitás hiánya annál inkább.

Azt hittem, van pár dolog, ami még a mai beteg világban is triviális, de kevesebb, mint hittem.

2013. jan. 17. 09:48
 19/72 anonim ***** válasza:
13%
Akkor mi nők járjunk csak szoknyában, a férfiak pedig csak nadrágban.
2013. jan. 17. 09:57
 20/72 anonim ***** válasza:
83%

Nem értem, ezt a következtetést miből vontad le. Épp arról van szó, hogy a nők bizonyos mértékig beépítették a ruhatárukba a praktikusabb, kényelmesebb, jobban szigetelő férfi darabokat, persze nőiesebb formában (pl egy női nadrágnak van dereka, feneke, egy férfi nadrágnak egyenesebbek a szabásvonalai, nem is beszélve az anyáról stb).

Ugyanakkor ez sokkal kevésbé igaz ellenkező irányban.

Magyarul, amint azt bárki láthatja, nők milliárdjai hordanak nadrágot, különösen, ha hideg az idő, ugyanakkor egyetlen férfi sem jár szoknyában, leszámítva a kiltet meg a transzveszitákat. Na most skót biztos nem lesz a gyerek, ha erre szociálizáljuk, de transzvesztita még lehet, ha ez a cél, akkor hurrá.

Miért érzem úgy, hogy magától értetődő dolgokat kell megmagyarázni?

2013. jan. 17. 10:02
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!