Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért nem szólnak bele az...

Miért nem szólnak bele az óvónők, hogy a szülők nem a nemi identitásának megfelelő ruhát adják a gyermekükre?

Figyelt kérdés
2013. jan. 17. 08:27
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/72 anonim ***** válasza:
28%

MIvel a vita már elméleti síkra terelődött, kérdem én, kinek a hibája, hogy egy szoknyás fiú " a csúfolás veszélyének van kitéve"? Nem ez a kisfiú(szegény, biztosan csuklik ma eglsz nap:) ), hanem elvont értelemben egy kisfiú, akin szoknya van.

Csakis a miénk, felnőtteké. Mert valaki valamikor kitalálta, nem is olyan rég, hogy csak a lányok hordhatnak szoknyát. Még az én nagyapám is kisruhában van a családi fotókon, mert bizony sok esetben sokkal praktikusabb a nem zárt alsórész. Ki és mikor döntötte el, hogy a fiúk csak nadrágot hordhatnak? Mi értelme van ennek? Nem lenne egyszerűbb ha mindenki azt hordana, amit szeretne? Ehhez nem is nagyon kellene más, minthogy a felnőtt- társadalom elfogadóbb legyen. Mert a gyerekek maguktól, saját magukból "kiindulva" nem kezdenek csúfolódni, hanem elfoadják természetesnek, amit látnak, egészen addig, amíg egy(vagy több) felnőtt beléjük nem ülteti, hogy az rossz.

És: ha tegyük fel a fiam szoknyában akarna oviba menni, mehet. Ha csúfolják akkor majd nem megy többet szoknyában, mert meg tudom vele beszélni, hogy másoknak ez nem tetszik, rossz érzést kelt bennük, ezért nem "borzoljuk a kedélyeket", oviban nincs szoknya. Ha meg nem csúfolják érte, akkor probléma megoldva.

2013. jan. 17. 13:00
 42/72 anonim ***** válasza:
55%
Mondjatok légyszi olyan dolgot, amit csak a fiúknak lehet! Természetesen az állva pisilésen kívül, mert az higiéniai kérdés is, nem csak tradíció.
2013. jan. 17. 13:02
 43/72 Golan Trevize ***** válasza:
17%

Pl. női bányászt sem ismerek. De hómunkást és köztisztaságit ("kukás") sem.

A női súlyemelőktől a hányinger kerülget.

Női Formula 1-es pilóta sincs. Tavaly volt egy nő, aki próbálkozott, de majdnem bele is halt, most fél szemére vak.

2013. jan. 17. 13:07
 44/72 anonim ***** válasza:

Fentebb volt egy kérés, hogy ne felnőttekről beszéljünk, mert nekik már kialakult a nemi identitstudatuk, igaz én voltam nem eléggé alapos, hogy ezt nem írtam.

Tehát, olyanra lennék kiváncsi, amire azt mondod egy kislánynak, hogy ezt nem veheted fel, nem játszhatod... mert ezt csak a fiúk hordják, csinálják.

2013. jan. 17. 13:13
 45/72 anonim ***** válasza:
A hómunkást, köztisztaságit, F1 pilótát nem igazán értem egyébként. Hiszen lehetne, mi akadálya van? Vagy mondunk olyat a kislányunknak, hogy kislányom, ne lapátolj havat, ne vidd ki a szemetet, ne vezess autót mert az "fiús"?
2013. jan. 17. 13:15
 46/72 anonim ***** válasza:
mozdonyvezető? meg úgy általában sokkal kevesebb dolga van életében egy férfinak mint egy nőnek, de ez már egy másik téma
2013. jan. 17. 13:32
 47/72 anonim ***** válasza:
80%
vagy pl: ha neveletlen vagy koszos a gyereked, sose mondják, milyen pancser apja van, mindenki az anyját okolja
2013. jan. 17. 13:33
 48/72 anonim ***** válasza:
pl a lányomnak nem vágatom fiúsra a haját
2013. jan. 17. 13:34
 49/72 A kérdező kommentje:
Azért nem bántják az óvodában, de a szülők nagyon felháborodtak rajta; köztük én is!
2013. jan. 17. 13:36
 50/72 A kérdező kommentje:
Köszönöm, hogy kíméletesen vitáztok és elhagyjátok a trágárságot!
2013. jan. 17. 13:36
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!