Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Bárányhimlős gyanús gyereket...

Bárányhimlős gyanús gyereket már elnézést minek visznek be a szülök oylan helyre ahol zsúfolásig van felnőttel s pár gyerekkel? (rendelöbe)?

Figyelt kérdés
2012. dec. 11. 13:41
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
63%
Ez jó kérdés. Nemrég a lányom lábán és kezén is pöttyök jelentek meg. Mivel ünnep volt, nem tudtuk kihívni a dokinkat, ügyeletet meg nem akartunk kihívni, mert csak kb. 38 volt a láza, így telefonáltunk, hogy ez van, bevinnénk, nézze meg egy doki, hogy ez most mi. A Heim Pálba mentünk, mondták, ha odaértünk, szóljunk, hogy pöttyös gyerekkel vagyunk és akkor rögtön bevisznek minket egy elkülönített kórterembe. Oda jött a doktornő ott vizsgálta meg a lányomat. Szerintem így kéne. Végül nem bárányhimlő volt, hanem kéz-, láb-, szájbetegsége, másnapra el is múlt. 4,5 éves kislány anyukája.
2012. dec. 11. 13:45
 2/22 anonim ***** válasza:
36%

Már van bárányhimlő ellen védőoltás nem?

Még van bárányhimlős gyerek?

A kérdésre válaszolva, azt a gyereket is meg kell vizsgáltatni valahogy, tehát át kell jutni a rendelőbe a tömegen keresztül is....legalábbis én így gondolom.

2012. dec. 11. 13:45
 3/22 anonim ***** válasza:
100%

Nehéz kérdés.

Én a magunk helyzetét tudom leírni. Holnapra van időpontunk a lányommal gasztroenterológiára. 4 hónapja várunk erre az időpontra. És a lányom beteg. Már nem lázas, de baromi csúnyán köhög. Nem tudom fertőz-e, de én bizony elviszem, mert az allergiája ügyben fontos lépnünk, és nem tudunk újabb 4 hónapot várni másik időpontra.

Sajnos ha nem lenne ilyen a magyar egészségügy, akkor nem lenne ez sem probléma...

Amúgy a mi gyerekrendelőnkben van elkülönítő, amikor bárányhimlő gyanúsak voltak a gyerekeink, azon keresztül kellett bemennünk a doktornőhöz, nem érintkeztünk másokkal.

2012. dec. 11. 13:48
 4/22 klopusz ***** válasza:
100%

Szia!

Nálunk a körzeti rendelőben úgy van, ahogy az első válaszoló írta. Betelefonálsz, hogy báráynhimlő gyanús a csemete és akkor hátulról, egy elkülönítő helyiségbe mehetsz, véletlenül sem a tömegen át.

A második válaszolónak üzenem: bár van bárányhimlő elleni oltás, de az nem véd meg a fertőzéstől, csupán enyhébb lefolyású lesz a betegség. Ettől függetlenül ugyanolyan lpöttyös lesz a gyerek, lázas is lesz, csak kisebb az esélye a szövődményeknek. Mellesleg: jelenleg még azt sem lehet tudni, mennyi ideig fejti ki a hatását az oltás, hiszen nem adják olyan régóta.

2012. dec. 11. 13:51
 5/22 anonim ***** válasza:
89%

Te hová vinnéd?nem mindenhol van elkülönített rész.

Az egyik válaszolónak:igen létezik bárányhimlő,és én nem adatom be az oltást,mert ugy olvastam 20 évig véd csak,és ha emiatt felnöttként kapja el,abban a korban roszabb elkapni és átesni rajta,és sok beoltott gyerek is elkaphatja..

Sőt skarlát is van,és védőoltás sincs ellene...

2012. dec. 11. 13:51
 6/22 anonim ***** válasza:
80%

Nálunk nincs elkülönítő....én úgy oldottam meg hogy a kocsiban várt a férjem a kicsivel még beszaladtam szólni mi a helyzet , mert aznap reggel ettem észre a pöttyöket mondjuk tudtam hogy nem himlő de azt nem hogy fertőző-e.

A többi szülő majd meg ölt, hogy nekik időpontjuk van pedig csak be akartam szólni de még azt sem engedték egy még az orromra is csapta az ajtót :S

Nagy felháborodás volt mikor soron kívül bemehetünk...

Nem fertőző volt, de mivel nem elkülönítő ha az lett volna az utánunk lévővel mi lesz? az egész helységet hogy fertőtleníti ki?

2012. dec. 11. 13:53
 7/22 anonim ***** válasza:
100%
én egyszer voltam a fiammal úgy, h jött egy bárányhimlős kisgyerek. anyuka bement a rendelőbe, apuka a gyerekkel kint várt az udvaron. szóltak a doktornőnek, hogy mi a helyzet, ő kijött, megkérte a rendelőben azokat, akik még nem voltak bárányhimlősek, hogy menjenek a rendelő hátsó részébe, amíg beviszik a himlős gyereket. mi hátrahúzódtunk, ők meg befutottak. persze ehhez normális szülőre is szükség van.
2012. dec. 11. 13:55
 8/22 A kérdező kommentje:
én nem vinném sehova hanem kijönne a doki alányom nem volt még bárányhimlös de mostmár lehet azlesz illetve 30 hetes terhes vagyok és muszáj volt vinnem öt is be a dokihoz de az a aminimum hogy nem viszem be a gyereket és várakozok ott1 órát majd kijön az aszisutens és azt mondja a két bárányhimlös gyanus gyerke bejöhet
2012. dec. 11. 13:55
 9/22 anonim ***** válasza:
88%

Én felnőttként kaptam el, ott ültem a többi között...

Felénk nincs ilyen elkülönítő....

Szóltam azt mondták várjak a soromra hát vártam, és reméltem a többi felnőtt már átesett rajt, a gyerekeknek meg jobb ha mimnél előbb elkapják....

2012. dec. 11. 13:56
 10/22 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk ha nem lázas a gyerek,elég sok pénzbe kerül kihivni a dokit.és mivel nem egy lepráról van szó attol nem lesz baja senkinek ha 2 méterre megközeliti őt egy bárányhimlős gyerek.ha meg babát vársz,gondolom tudod h te voltál-e bárányhimlős.Ha voltál,nincs félnivalod.

Ha a gyereked nem volt,akkor meg max. időben átesik rajta.Nem értem miért kell egy ilyen betegséget tulparázni?

2012. dec. 11. 13:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!