Bárányhimlős gyanús gyereket már elnézést minek visznek be a szülök oylan helyre ahol zsúfolásig van felnőttel s pár gyerekkel? (rendelöbe)?
Figyelj, a gyerek később hazaviszi az oviból a bárányhimlőt, a skarlátot, a hányós vírust, stb stb stb.
A lányom a 9 hónapos fiamat ajándékozta meg a bárányhimlővel. :)
Mentem volna be az oviba, hogy de mégis hogy képzelik és ki volt az és, és, és,
Most skarlátos volt, nyáron a hányóst hozta haza az egész családnak. A fertőző beteget is el kell lássa valaki, és ha a himlős nem ment hozzátok közel és nem tüsszentett le benneteket valószínű nem is fogjátok elkapni. Csak azért vagy dühös, mert tudtad, hogy bárányhimlősök a gyerekek, de pl tudatlanul a kislányod megfogja a bevásárlókosarat egy himlős után, megdörgöli a szemét és kész, el is kapta. És még csak azt sem tudod honnan.
Ne aggódj! Ha el is kapta, meggyógyul. Ha meg ennyire tartasz tőle, ajánlom az oltást.
Ha 2 hét múlva nem lesz beteg, ennyi a lappangási idő, akkor már nem kapja el, vagyis nem innen.
én maximális egyetértek azzal, hogy beteg gyereket ne vigyünk közösségbe, értem ezalatt, hogy óviba-bölcsibe, játszótérre, közértbe, stb.
de azért álljunk már le a mindenbe belekötünk hőbörgéssel, úramisten, ne lássa orvos a bárányhimlős gyereket mert Te lemennél a rendelésre? Azért gondolkozzál mielőtt így felhúzod magad, egyáltalán nincs igazad ebben a helyzetben.
nálunk komoly pénzért jön ki az orvos ha napokkal előbb szólok, tehát leviszem a beteg gyereket a rendelőbe. nálunk van elkülönítő, mi is várakoztunk már ott, bár mikor ránk került a sor, nekünk is át kellett sétálnunk a várakozók között de ez van.
ha annyira nem akarsz betegek közé menni akkor hívd ki te az orvost, azért egy beteg rendelésen 99% van arra, hogy betegekkel is találkozol, nem egy egetrengető dolog ez
A mi rendelőkben van elkülönítő váróval és vizsgálóval, külön bejárattal, oda viszik be a szülők a fertőző beteg gyereket. Ha erre nincs lehetőség akkor is meg kell nézetni orvossal, és úgy tudom nem mindenhol megy ki házhoz a gyerekorvos.
Az oltás meg nem a bárányhimlő ellen véd, attól- hogy be van oltva a gyerek, még elkaphatja, csak enyhébb lefolyású lesz- hanem a szövődmények kialakulását akadályozza meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!