Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Bárányhimlős gyanús gyereket...

Bárányhimlős gyanús gyereket már elnézést minek visznek be a szülök oylan helyre ahol zsúfolásig van felnőttel s pár gyerekkel? (rendelöbe)?

Figyelt kérdés
2012. dec. 11. 13:41
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%
Mondjuk azért,mert nem jön házhoz a doki!Pl!Ennek ellenére azért csak szeretném ha látná az orvos!Nálunk még elkülönítő sincs!És igen,vannak még bárányhimlős gyerekek,nem mindenki adatja be azt az oltást,amiről még azt sem tudjuk mennyi ideig véd,vagy pl.van akinek nincs rá pénze mondjuk!
2012. dec. 11. 13:58
 12/22 A kérdező kommentje:
szerintem jogosan huztam fel magam, és nem tratom normális dologna hogy akkor ök ha tényleg azok minek várakoztatták meg amjd egy órán át (és hozzátezsem van elkülönitö)épp csak rendelés nem volt gyermekorvosnál
2012. dec. 11. 14:02
 13/22 anonim ***** válasza:
66%
Uristen és most összedőlt a világ???
2012. dec. 11. 14:06
 14/22 anonim ***** válasza:
100%
A bárányhimlőn át kell esni!! És ha a gyerekeim most télen nem estek volna át rajta én vinném olyan helyre ahol sok a bárányhimlős:) Felnőttkoromban estem át rajta. Hát tudod örüljön aki gyerekként elkapja. Nem kell ezen aggódni, gondolom senkit nem puszilgatott, nem tüsszögte tele a várót. Ha átestél a himlőn mi bajod lenne? Semmi. egyetlen egy hátulütője van bevinni emberek közé egy himlőgyanúst, mégpedig az,hogy ilyenkor rettentő gyenge az immunrendszere nagy az esély hogy benyal valamit a sok embertől.
2012. dec. 11. 14:08
 15/22 anonim ***** válasza:
100%
Én is telefonáltam , hogy bárányhimlős a gyerek a doktornő azt mondta , hogy vigyük be rendelési időbe nyugodtan ésa előre sem vettek.
2012. dec. 11. 14:10
 16/22 anonim ***** válasza:
100%

Figyelj, a gyerek később hazaviszi az oviból a bárányhimlőt, a skarlátot, a hányós vírust, stb stb stb.

A lányom a 9 hónapos fiamat ajándékozta meg a bárányhimlővel. :)

Mentem volna be az oviba, hogy de mégis hogy képzelik és ki volt az és, és, és,

Most skarlátos volt, nyáron a hányóst hozta haza az egész családnak. A fertőző beteget is el kell lássa valaki, és ha a himlős nem ment hozzátok közel és nem tüsszentett le benneteket valószínű nem is fogjátok elkapni. Csak azért vagy dühös, mert tudtad, hogy bárányhimlősök a gyerekek, de pl tudatlanul a kislányod megfogja a bevásárlókosarat egy himlős után, megdörgöli a szemét és kész, el is kapta. És még csak azt sem tudod honnan.

Ne aggódj! Ha el is kapta, meggyógyul. Ha meg ennyire tartasz tőle, ajánlom az oltást.

Ha 2 hét múlva nem lesz beteg, ennyi a lappangási idő, akkor már nem kapja el, vagyis nem innen.

2012. dec. 11. 14:12
 17/22 anonim ***** válasza:
90%

én maximális egyetértek azzal, hogy beteg gyereket ne vigyünk közösségbe, értem ezalatt, hogy óviba-bölcsibe, játszótérre, közértbe, stb.

de azért álljunk már le a mindenbe belekötünk hőbörgéssel, úramisten, ne lássa orvos a bárányhimlős gyereket mert Te lemennél a rendelésre? Azért gondolkozzál mielőtt így felhúzod magad, egyáltalán nincs igazad ebben a helyzetben.

nálunk komoly pénzért jön ki az orvos ha napokkal előbb szólok, tehát leviszem a beteg gyereket a rendelőbe. nálunk van elkülönítő, mi is várakoztunk már ott, bár mikor ránk került a sor, nekünk is át kellett sétálnunk a várakozók között de ez van.

ha annyira nem akarsz betegek közé menni akkor hívd ki te az orvost, azért egy beteg rendelésen 99% van arra, hogy betegekkel is találkozol, nem egy egetrengető dolog ez

2012. dec. 11. 14:34
 18/22 anonim ***** válasza:
100%
És mikor legyen a lányod bárányhimlő? Kamaszkorában? Ne akard. Gyerekek minél fiatalabbak annál könyebben gyógyulnak. Oké, legyen 1 év felett. Habár az én lányom 9 hósan hipp hopp átesett rajta. Mostmár örülök, legalább nem az oviból esik ki. Nem lenne jobb ha hazahozná amikor ujjszülött a babát.
2012. dec. 11. 14:42
 19/22 anonim ***** válasza:
Nálunk is van elkülönítő helyiség, ahová az ilyen, nagyon fertőző gyerekeket lehet bevinni/kijön az orvos házhoz.
2012. dec. 11. 14:47
 20/22 anonim ***** válasza:
100%

A mi rendelőkben van elkülönítő váróval és vizsgálóval, külön bejárattal, oda viszik be a szülők a fertőző beteg gyereket. Ha erre nincs lehetőség akkor is meg kell nézetni orvossal, és úgy tudom nem mindenhol megy ki házhoz a gyerekorvos.

Az oltás meg nem a bárányhimlő ellen véd, attól- hogy be van oltva a gyerek, még elkaphatja, csak enyhébb lefolyású lesz- hanem a szövődmények kialakulását akadályozza meg.

2012. dec. 11. 21:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!