Meddig kell itthon maradni bárányhimlős gyerekkel? Vajon mikor engedik közösségbe?
A gyerek érdekében nem engedtem csak 2 hét elteltével, így is volt utána mindenféle bajunk.
A bárányhimlő olyan betegség, ami teljesen hazavágja a gyerek immunrendszerét, ezért kell fokozottan ügyelni, hogy ne legyen szövődménye, ha 1 hét után elengeded, kiteszed egy következő fertőzésnek, ami közösségben ugye általános, akkor lehet, hogy nem 2 hetet, hanem többet kell majd otthon töltened. Mert lehet megy 2 napot, kap egy középfül vagy mandulagyulladást, azzal megint min egy hét otthon és na adja ég ha egy sem sem nem gyógyult még be rendesen, márpedig két bárányhimlős gyerek után az a tapasztalatom, hogy 1 hét után kizárt, hogy minden sem behegedjen, akkor kaphat egy jó kis vérfertőzést is akár (isten őrizz, de benne van a pakliban). Szóval én kivárnám, és amúgy is kizártnak tartom, hogy az orvos engedje 1 hét után. Nálunk min 2 hetet mondott és nem is volt a gyerek olyan állapotban hogy 2 héten belül vihettem volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!